REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Fotbal: Fanii şi cluburile nu vor permite lansarea Super Ligii, apreciază preşedintele ECA

Fotbal: Fanii şi cluburile nu vor permite lansarea Super Ligii, apreciază preşedintele ECA

A.F. 11 decembrie 2022 | 00:00 454

Proiectul Super Ligii europene de fotbal nu va deveni niciodată realitate, chiar dacă va primi o decizie favorabilă în instanţă, datorită opoziţiei din partea cluburilor şi a fanilor, a declarat preşedintele Asociaţiei europene a cluburilor (ECA), qatarianul Nasser Al-Khelaifi, care este şi preşedintele lui Paris Saint-Germain, citat de Reuters.

Nasser Al-Khelaifi

Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus Torino sunt cele trei cluburi, din cele 12 fondatoare ale proiectului lansat în aprilie, care susţin lansarea Super Ligii. Nouă cluburi s-au retras din proiect în urma valului de reacţii ostile din lumea fotbalului şi a politicului.

Cele trei cluburi susţin în continuare Super Liga, după ce un tribunal din Madrid a împiedicat UEFA să le sancţioneze, iar cazul a ajuns la Curtea Europeană de Justiţie, care urmează să se pronunţe săptămâna viitoare, citează Agerpres.

''Fanii nu vor lăsa să se întâmple asta. Nu sunt cu adevărat îngrijorat de decizia (instanţei). Chiar şi eu cred că vor vota în favoarea noastră şi împotriva proiectului. Dar dacă nu, asta nu va schimba nimic. Nimeni nu li se va alătura. Nimeni nu va merge la stadion. Nimeni nu va organiza nimic. Cine va juca cu cele trei dintre ele? Fantastica Super Ligă!'', a spus Al-Khelaifi la Sky Sports.

Juventus se află în mijlocul unei restructurări organizaţionale după ce întregul lor consiliu a demisionat luna trecută, iar Al-Khelaifi speră că noua conducere a clubului italian ar putea avea o altă viziune asupra Super Ligii.

''Sper că acolo vor fi oameni mai deştepţi şi mi-ar plăcea să-i invit să revină înapoi în familie'', a adăugat Al-Khelaifi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367