REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Fotbal: Karim Benzema, un sezon din aur masiv şi o decepţie majoră

Fotbal: Karim Benzema, un sezon din aur masiv şi o decepţie majoră

A.F. 26 decembrie 2022 | 00:00 292

Fotbalistul francez Karim Benzema a colecţionat în 2022 golurile şi trofeele, până la a obţine prestigiosul Balon de Aur, înainte de a cunoaşte o decepţie majoră, ratând din cauza unei accidentări Cupa Mondială din Qatar, ceea ce l-a privat de o finală împotriva Argentinei, scrie AFP.

Karim Benzema

Goluri pe bandă rulantă, o campanie europeană epică, nenumărate trofee şi cea mai frumoasă recompensă individuală: în preajma vârstei de 35 de ani (împliniţi pe 19 decembrie), Benzema a ajuns la apogeul gloriei sale în acest an.

O singură decepţie, Cupa Mondială 2022, unde nu a jucat niciun minut. Convocat de Didier Deschamps când tocmai se refăcuse după o accidentare la coapsa dreaptă şi prezent în primele zile în cantonamentul francez de la Doha, atacantul central a fost nevoit să părăsească prematur naţionala din cauza unei "leziuni" la muşchiul cvadriceps de la coapsa stângă, citează Agerpres.

"În viaţa mea nu am abandonat niciodată, dar în seara aceasta trebuie să mă gândesc la echipă aşa cum am făcut-o întotdeauna, aşa că raţiunea îmi spune să-i las locul cuiva care va ajuta grupul nostru să reuşească o Cupă Mondială frumoasă", a reacţionat "KB9" pe Instagram la câteva minute după ce a anunţat că este indisponibil.

Astfel, Benzema a rămas fără cea mai bună ocazie de a câştiga un trofeu major cu naţionala Franţei după Liga
Naţiunilor în 2021.

Anul 2022 a început cu un trofeu: pe 12 ianuarie, la Riad (Arabia Saudită), Benzema a reuşit un gol şi o pasă decisivă, ajutând-o pe Real să treacă după prelungiri de FC Barcelona şi să se califice în finala Supercupei Spaniei, unde a transformat un penalty în minutul 52 în faţa lui Athletic Bilbao (2-0), echipa madrilenă obţinând al 12-lea său succes în această competiţie.

Purtătorul tricoului cu numărul 9 va atinge în primăvară apogeul artei sale, într-o palpitantă campanie de Liga Campionilor.

În returul optimilor de finală, Real primeşte vizita lui Paris Saint-Germain şi este obligată să câştige după eşecul din tur (0-1). Într-o atmosferă incandescentă pe Santiago Bernabeu, Kylian Mbappe deschide scorul, însă Benzema ripostează cu o triplă în mai puţin de douăzeci de minute (61, 76 şi 78).

Povestea se repetă în sferturi: deşi nerefăcut după o accidentare suferită în urmă cu câteva săptămâni, "KB9" înscrie o nouă triplă pe Stamford Bridge. Dar în retur, la mijlocul lui aprilie, Chelsea revine şi împinge meciul în prelungiri... până la puternica lovitură de cap a lui Benzema, în minutul 96, care o duce pe Real în ultimul careu.

În semifinale, Benzema scrie din nou istorie: Manchester City domină, dar el execută un penalty cu "scăriţă" şi Real nu pierde decât cu 3-4 pe terenul echipei engleze. În retur (3-1, după prelungiri), tot o lovitură de la unsprezece metri transformată de francez o va califica pe Real în finală, unde "regele" Benzema va câştiga pentru a cincea oară această competiţie.

Fostul atacant al lui Lyon sfârşeşte prin a fi cel mai bun jucător şi cel mai bun marcator în Liga Campionilor, după ce a dominat clasamentul golgheterilor în campionatul Spaniei, câştigat de Real câteva săptămâni mai devreme.

Iar prin intermediul trofeelor colective, Benzema, bijuteria acestui Real etern, va fi recompensat, singur.

După ce l-a depăşit pe Thierry Henry pentru a ajunge în luna martie cel mai bun marcator francez din toate timpurile (cu mai mult de 400 de goluri marcate în toate competiţiile), Benzema a devenit pe 18 octombrie primul fotbalist din Hexagon care cucereşte Balonul de Aur după Zinedine Zidane în 1998.

"Este Balonul de Aur al poporului", va spune, pe scena Teatrului Chatelet din Paris, fotbalistul originar din Bron, la periferia oraşului Lyon (estul Franţei), căruia nu-i mai lipsea decât un trofeu major la naţională pentru a-şi încheia uriaşa carieră.

Benzema a anunţat "sfârşitul" carierei sale la naţionala Franţei într-un mesaj postat pe reţelele de socializare, a doua zi după finala Cupei Mondiale 2022, pe care "Les Bleus" au pierdut-o în faţa Argentinei.

"Am făcut eforturile şi greşelile de care era nevoie ca să fiu acolo unde sunt astăzi şi sunt mândru de asta! Am scris povestea mea, iar a noastră ia sfârşit", a scris pe Twitter câştigătorul Balonului de Aur din 2022, în ziua în care a împlinit 35 de ani, însoţind mesajul său de o fotografie în care apare în tricoul echipei naţionale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272