REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Fotbal: Laszlo Balint a fost instalat în funcţia de antrenor principal al echipei Universitatea Craiova

Fotbal: Laszlo Balint a fost instalat în funcţia de antrenor principal al echipei Universitatea Craiova

Replica API 13 iunie 2022 | 00:00 1095

Antrenorul Laszlo Balint (43 de ani) a fost instalat, luni, la conducerea tehnică a echipei Universitatea Craiova, la conferinţa de presă în care a fost prezentat el declarând că numirea reprezintă un pas mare în cariera sa şi totodată o provocare.

Laszlo Balint

"Mă bucur tare mult să fiu aici în calitatea de antrenor al echipei Universitatea Craiova. Categoric este un mare pas înainte în cariera mea, o provocare mare, dar sunt 100% pregătit pentru tot ceea ce înseamnă acest capitol din cariera mea. Pot să îi asigur pe toţi suporterii că vin foarte motivat, cu foarte mult entuziasm şi încredere că putem să realizăm lucruri importante în sezonul următor. E o diferenţă între lotul de la UTA şi lotul de U Craiova. Dar 100% suntem capabili să dezvoltăm un joc suficient de ofensiv pentru a satisface pretenţiile publicului oltean", a afirmat Balint, scrie Agerpres.

"Obiectivele sunt importante la un club ca Universitatea. Încercăm să îmbunătăţim anumite lucruri şi din punct de vedere al rezultatelor încercăm ca sezonul următor să fie mai bun decât cel recent încheiat. Eu n-am întrebat aici ce m-a recomandat, dar m-am bucurat că există interes pentru serviciile mele. Dar probabil că modul în care s-a exprimat fosta mea echipă UTA m-a recomandat să vin aici. Eu mă bazez foarte mult pe noţiunea de respect, iar un jucător are respect faţă de meseria lui în primul rând atunci când dă totul pe teren. Şi automat vine şi respectul pentru club, suporteri şi oraş. Pentru mine e onoare să fiu comparat cu Mirel Rădoi (n.r. - şi el dorit de Universitatea Craiova). Până una alta sunt aici în calitate de antrenor al Universităţii Craiova şi de acum încolo trebuie să ne concentrăm toţi şi pe moment, dar şi pe perspectiva imediat următoare. Nu trebuie să ne raportăm la ce a fost ieri sau alaltăieri", a adăugat tehnicianul.

Balint a recunoscut că a discutat şi preluarea formaţiei FC Botoşani, dar a subliniat că negocierile cu conducerea Universităţii Craiova s-au derulat mai rapid. "Au fost discuţii destul de avansate şi cu FC Botoşani... totul a fost aşa, pe repede înainte pentru că aseară s-au demarat discuţiile într-un mod mai accelerat aici. Au fost şi azi-noapte, iar dimineaţă am sosit la Craiova, iar lucrurile au fost agreate de toate părţile".

Noul antrenor a dezvăluit că există o listă de transferuri, dar nu a dorit să nominalizeze. "Există o listă de jucători pe care îi avem în vedere, dar în acest moment acele nume sunt analizate. Sunt luate în calcul mai multe variante pentru că sunt şi anumiţi jucători aflaţi sub contract şi nu putem să discutăm despre ei", a precizat el.

Laszlo Balint susţine că nu poate aduce garanţii, dar a dat asigurări că el şi jucătorii vor munci de dimineaţa până seara pentru a-şi îndeplini obiectivele.

"Dacă vrem să obţinem ceva, trebuie să şi suferim. Munca trebuie să fie cuvântul de ordine. E important să ne asumăm anumite aspecte care ţin de ieşirea din zona de confort pentru că nimic nu se poate realiza facă ne concentrăm pe zona de confort. Sperăm ca fotbalul să fie unul de calitate. Dar eu nu sunt aici să fac promisiuni sau să aduc garanţii. Dar vă asigur că vom munci, de dimineaţă până seara 100% vom munci. Asta e convingerea mea, că prin muncă putem să realizăm rezultatele pe care ni le dorim. E clar că trebuie să implementăm filosofia mea, filosofia noastră, ca staff tehnic. Sportiv vrem ca echipa să aibe o exprimare cât mai coerentă şi eficientă. Apoi trebuie să facem apel la respect, disciplină şi ambiţie. Nu vreau să dramatizăm şi să se sperie jucătorii, dar este clar că merg foarte mult pe disciplină, pe organizare şi pe un anumit set de reguli care trebuie urmat", a menţionat acesta.

"Vom pregăti cel puţin două sisteme de joc, dar totul depinde şi de modul în care va arăta lotul nostru când va fi finalizată campania de transferuri. Suporterilor le transmit să aibă încredere. Pentru că atunci când nu există unitate nu se pot obţine lucruri importante în viaţă. Iar unitatea la un club o reprezintă această coeziune între suporteri şi echipă, ea este vitală", a mai spus Balint al cărui staff îi va cuprinde pe antrenorii secunzi Alin Pânzaru şi Virgil Andronache şi preparatorul fizic Radu Alexandru.

Preşedintele Sorin Cârţu a declarat în aceeaşi conferinţă de presă că speră ca Laszlo Balint să îndeplinească obiectivele clubului.

"Am plăcerea să-l prezint pe Laszlo Balint... este ceea ce a decis clubul nostru pentru acest sezon. E un antrenor care a activat în ultimul timp la UTA şi din punctul meu de vedere a lăsat o foarte bună impresie acolo. Considerăm că am făcut o alegere potrivită şi sperăm ca ambiţia lui în fotbalul românesc să o pună în slujba intereselor noastre. Sperăm într-o reuşită maximă pentru sezonul următor. Sper ca împreună să realizăm obiectivele pe care ni le propunem", a spus Cârţu.

Obiectivele noului antrenor sunt clare, în opinia lui Sorin Cârţu: "El preia obiectivele care au fost, campionat şi Cupă. În toate ediţiile trecute au fost campionatul şi Cupa, aşa are şi Balint. Clauze normal că sunt, când nu sunt realizare obiectivele apar discuţiile. Acelaşi lucru a fost în sezonul recent încheiat. Faptul că nu s-a luat măcar Cupa României... de aici au plecat şi discuţiile cu Laurenţiu Reghecampf".

Laszlo Balint îl înlocuieşte în funcţie pe antrenorul Laurenţiu Reghecampf, cel care duminică seara a decis de comun acord cu conducerea clubului de fotbal Universitatea Craiova, încetarea raporturilor contractuale. Reghecampf fusese numit în funcţie pe 26 iulie anul trecut, semnând un contract pe doi ani.

Balint (43 de ani) a antrenat ultima oară formaţia UTA, pe care a condus-o timp de doi ani şi jumătate între 1 iulie 2019 şi 31 ianuarie 2022, de numele său legându-se promovarea formaţiei arădene în Liga I.

În cariera sa, tehnicianul a mai condus formaţiile Unirea Tărlungeni, Academica Clinceni, ASA Târgu Mureş, FK Csikszereda, Sportul Snagov şi Metaloglobus.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108