REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
18.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Fotbal: Manchester City a remizat cu Atletico Madrid şi s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Fotbal: Manchester City a remizat cu Atletico Madrid şi s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Replica API 15 aprilie 2022 | 00:00 310

Manchester City s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a terminat la egalitate, 0-0, cu Atletico Madrid, miercuri seara, în deplasare, în manşa secundă a sferturilor de finală.

City, finalista ediţiei trecute a competiţiei, merge în penultimul act după ce s-a impus în tur cu 1-0, scrie Agerpres.

Manchester City, la meciul său cu numărul 100 în cea mai importantă competiţie intercluburi de pe continent, a preferat să facă un joc de aşteptare în faţa campioanei Spaniei, care e mai recunoscută pentru jocul defensiv, decât pentru apetitul ofensiv.

Cele două echipe au reuşit să îşi creeze destule situaţii periculoase, dar ocazii mari de gol au lipsit.

Echipa lui Guardiola a avut cea mai bună ocazie din prima repriză, în min. 30, când Gundogan a şutat în bară.

Atletico a avut o şansă mare de a trimite meciul în prelungiri, dar Stones a blocat salvator şutul lui Matheus Cunha (87).

Manchester City a încheiat cu un şut pe spaţiul porţii, trimis de acelaşi Gundogan (90+6), când portarul Oblak a intervenit providenţial.

Finalul a fost tensionat, cu scene mai puţin plăcute, o busculadă care a implicat loturile celor două echipe, fundaşul Felipe (Atletico) fiind eliminat pentru al doilea cartonaş galben.

Portarul brazilian Ederson a fost omul ultimelor minute, respingând şuturile puternice trimise de Carrasco (90+8), din lovitură liberă, şi Angel Correa (90+12).

Relevant este faptul că Atletico nu a reuşit să câştige niciunul din ultimele sale şapte meciuri jucate acasă în Champions League, înregistrând cinci remize şi două eşecuri, precum şi faptul că City nu a primit gol în şapte din ultimele sale opt partide jucate în deplasare în toate competiţiile.

În semifinale, Manchester City o va înfrunta pe Real Madrid, care a eliminat-o pe campioana en titre, Chelsea, cu 3-1 şi 2-3.

Pe Metropolitano au evoluat echipele:

Atletico: Jan Oblak - Stefan Savic, Felipe, Reinildo - Marcos Llorente, Koke (căpitan; Rodrigo De Paul, 69), Geoffrey Kondogbia, Thomas Lemar (Luis Suarez, 82), Renan Lodi (Angel Correa, 70) - Antoine Griezmann (Yannick Carrasco, 69), Joao Felix (Matheus Cunha, 82). Antrenor: Diego Simeone.

Manchester City: Ederson Moraes - Kyle Walker (Nathan Ake, 73), John Stones, Aymeric Laporte, Joao Cancelo - Kevin De Bruyne (Raheem Sterling, 65), Rodri, Ilkay Gundogan (căpitan) - Riyad Mahrez, Phil Foden, Bernardo Silva (Fernandinho, 79). Antrenor: Pep Guardiola.

Arbitru: Daniel Siebert; arbitri asistenţi: Jan Seidel, Rafael Foltyn; al patrulea oficial: Felix Zwayer

Arbitru video: Marco Fritz; arbitru asistent video: Christian Dingert (toţi din Germania)

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212