REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
14.3° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Fotbal: Meciul amical Rusia - Paraguay, anulat după atacul terorist de la Moscova

Fotbal: Meciul amical Rusia - Paraguay, anulat după atacul terorist de la Moscova

A.F. 26 martie 2024 | 00:00 401

Meciul amical de fotbal dintre naţionalele Rusiei şi Paraguay, programat luni la Moscova, a fost anulat după atacul armat de la Krasnogorsk, o suburbie a Moscovei, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (IS) şi care a făcut peste 60 de morţi, a anunţat sâmbătă Federaţia rusă de fotbal (RFS), scrie AFP.

Fotbal: Meciul amical Rusia - Paraguay, anulat dupa atacul terorist de la Moscova

"Din cauza atacului care a avut loc vineri seara într-o sală de concert din suburbiile Moscovei, federaţiile din Rusia şi Paraguay au decis să anuleze meciul amical dintre cele două echipe", se arată într-un comunicat al RFS.

Meciul, care urma să aibă loc luni pe stadionul Dinamo din Moscova, ar putea fi organizat ulterior, a indicat RFS.

Peste 143 de persoane au fost ucise și mai multe rănite vineri seara într-un atac armat urmat de un incendiu uriaş la o sală de concerte de la periferia Moscovei, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), relatează AFP.

Forţele de securitate ruse au declarat că sunt în căutarea atacatorilor, iar autorităţile au avertizat că numărul morţilor din atac "ar putea creşte".

Statul Islamic, care a vizat în mod repetat Rusia, a susţinut pe unul dintre conturile sale de Telegram că luptătorii săi "au atacat o mare adunare (...) în împrejurimile capitalei ruse Moscova".

Organizaţia jihadistă a susţinut că, după atac, comandoul său "s-a întors la bază în siguranţă".

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a denunţat anterior un "atentat terorist sângeros" şi o "crimă monstruoasă". Ucraina a negat rapid orice responsabilitate, dând vina chiar pe serviciile secrete ruseşti, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108