REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mie., 22 Mai 2024
Anul XX Nr. 6737
10.4° Constanța Miercuri, 22 Mai 2024 Anul XX Nr. 6737
 

Fotbal: Mircea Lucescu a demisionat de la Dinamo Kiev

Fotbal: Mircea Lucescu a demisionat de la Dinamo Kiev

A.F. 5 noiembrie 2023 | 00:00 1242

Antrenorul român Mircea Lucescu a anunţat, vineri, că demisionează de la echipa de fotbal Dinamo Kiev, după ce aceasta a pierdut derby-ul cu Şahtior Doneţk (0-1), în campionatul Ucrainei.

Fotbal: Mircea Lucescu a demisionat de la Dinamo KievMircea Lucescu

''Azi nu aş vrea să vorbesc despre joc. Vreau să spun că am dat 15 ani fotbalului din Ucraina. Am decis să-mi închei cariera. A fost ultimul joc. Mi-am luat rămas bun de la jucătorii mei, de la Şahtior. Vă mulţumesc tuturor şi sper că am lăsat o amprentă în fotbalul ucrainean. Sunt recunoscător preşedintelui lui Şahtior, Rinat Ahmetov, şi preşedintelui lui Dinamo Kiev, Igor Surkis, pentru munca lor comună. Mi-ar fi plăcut să închei într-un mod diferit, dar totul se termină - o carieră de fotbalist, şi fotbalul în sine, şi dragostea, şi viaţă. Totul are un început şi un sfârşit'', a spus Lucescu în conferinţa de presă de după meci, citat de site-ul oficial al clubului.

Reputatul tehnician român (78 ani) s-a referit totuşi şi la joc: ''Ca să spun două cuvinte despre jocul în sine, echipa mai experimentată a câştigat astăzi. Am avut şansele noastre, dar nu am profitat. Dinamo are tineri promiţători, care au viitor. Chiar şi astăzi m-am uitat şi cel mai bătrân jucător de pe bancă a fost Sirona... Desigur că trebuie să munceşti din greu pentru a avea succes. Dar sunt sigur că există viitor atât la Dinamo, cât şi în Ucraina''.

''Mi-a fost foarte greu să trăiesc războiul, absenţa suporterilor în tribune şi momentele de linişte dinaintea fiecărui meci. De-a lungul anilor devii mai sentimental şi, în acest sens, fiecare joc a fost din ce în ce mai greu pentru mine. M-am gândit constant la cei care mor în fiecare zi pe front, la populaţia civilă care suferă şi e greu să îmbini toate acestea cu fotbalul'', a adăugat Lucescu.

Lucescu o antrena pe Dinamo Kiev din vara anului 2020 şi avea contract până la finalul acestui sezon. În primul său sezon la Dinamo Kiev, Mircea a câştigat toate trofeele interne - titlul de campion, Cupa şi Supercupa Ucrainei.

Lucescu a pregătit-o pe Şahtior Doneţk între 2004 şi 2016. Cu el la cârmă, echipa din Doneţk a cucerit opt titluri de campioană a Ucrainei, şase Cupe şi şapte Supercupe. O menţiune specială pentru tehnicianul român este câştigarea Cupei UEFA în sezonul 2008-2009, după o finală cu Werder Bremen (2-1 după prelungiri), scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate de data asta este adevarat caci s-a mai lasat batranul odata de antrenorat atunci cand i s-a oferit postul de antrenor al Romaniei iar Mircea a raspuns ca s-a lasat de meseria asta pentru ca are si el o varsta iar dupa numai o luna sau doua a preluat echipa nazionala a Turciei ca antrenor principal de unde a plecat cu coada intre picioare ratand calificarea la turneul final al C.M.
1
0
era si cazul. ptr bani, nu merita sa-ti lasi oasele pe acolo!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515