REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
11.9° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Fotbal: Olympique Lyon va juca meciurile din Ligue 1 fără spectatori, în aşteptarea verdictului Comisiei de disciplină

Fotbal: Olympique Lyon va juca meciurile din Ligue 1 fără spectatori, în aşteptarea verdictului Comisiei de disciplină

Replica API 24 noiembrie 2021 | 00:00 775

Echipa Olympique Lyon va trebui să joace meciurile din Ligue 1 fără spectatori în aşteptarea verdictului Comisiei de disciplină a Ligii franceze de fotbal în urma incidentelor de la partida cu Olympique Marseille, scrie Reuters, citată de Agerpres.

Partida de la Lyon a fost oprită în minutul 5 şi nu a mai fost reluată, după ce unul dintre jucătorii oaspeţilor, Dimitri Payet, a fost lovit în cap cu o sticlă cu apă aruncată din tribune de unul dintre suporterii formaţiei gazdă.

Foto: (c) Benoit Tessier/REUTERS

Aşa cum se ştie, ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, a calificat drept "intolerabil" incidentul care provocat întreruperea meciului dintre Olympique Lyon şi Olympique Marseille, duminică seara, în cadrul etapei a 14-a a campionatului de fotbal al Franţei.

După aproape două ore de la întreruperea jocului, arbitrul a decis să pună capăt definitiv partidei, "considerând că securitatea jucătorilor nu este asigurată", a anunţat speaker-ul stadionului.

Foto: (c) Benoit Tessier/REUTERS

"Este inadmisibil. Este intolerabil ca actorii jocului să poată fi atacaţi în acest fel", a precizat Mărăcineanu într-un comunicat dat publicităţii luni, după ce mai multe incidente de acest fel au avut loc pe stadioanele din Ligue 1 de la debutul sezonului.

"Liga (franceză de fotbal) va trebui, cu siguranţă, să-şi clarifice regulamentul, pentru ca un astfel de act de agresiune asupra unui jucător să ducă la oprirea automată a meciului", a adăugat demnitarul francez.

Roxana Mărăcineanu a pledat, totodată, pentru "sancţiuni individuale" în astfel de cazuri şi a subliniat că este necesară o "conştientizare imediată şi radicală a cluburilor, pentru a garanta siguranţa pe teren şi în tribune".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212