REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mar., 21 Mai 2024
Anul XX Nr. 6736
12.4° Constanța Marți, 21 Mai 2024 Anul XX Nr. 6736
 

Fotbal: Penalizarea de 15 puncte dictată împotriva lui Juventus Torino a fost suspendată

Fotbal: Penalizarea de 15 puncte dictată împotriva lui Juventus Torino a fost suspendată

A.F. 22 aprilie 2023 | 00:00 350

Penalizarea de 15 puncte dictată împotriva clubului Juventus Torino în Serie A, din cauza unor transferuri considerate frauduloase, a fost suspendată joi de Colegiul de garanţie al Comitetului Olimpic Italian (CONI), care a considerat că sancţiunea ar trebui "reevaluată", transmit AFP şi Reuters.

 Fotbal: Penalizarea de 15 puncte dictata impotriva lui Juventus Torino a fost suspendata

Juventus recuperează astfel, cel puţin temporar, cele 15 puncte şi urcă în Serie A de pe locul 7 pe locul 3, care duce în Liga Campionilor, cu 59 de puncte, la 16 puncte de liderul Napoli, când mai sunt opt etape, în aşteptarea unei noi hotărâri a curţii de apel a Federaţiei italiene de fotbal (FIGC). Decizia Colegiului de garanţie al CONI a fost pronunţată a doua zi după examinarea apelului depus de clubul torinez, care ceruse anularea definitivă a sancţiunii.

În decizia sa, Comitetul de Garanţie, cel mai înalt nivel al justiţiei sportive din Italia, a indicat că a acceptat recursul lui Juve împotriva acestei pedepse, în timp ce a trimis cazul către Federaţie "pentru ca aceasta să-şi revizuiască evaluările", citează Agerpres.

Această decizie deschide calea unei posibile reduceri a numărului de puncte cu care Juve ar putea fi sancţionată în cele din urmă, potrivit mai multor mass-media italiene.

Juve, cea mai titrată echipă din fotbalul italian, a fost sancţionată pe 20 ianuarie cu retragerea a 15 puncte pentru că şi-a redus artificial pierderile prin realizarea de câştiguri de capital considerate supraevaluate la vânzarea unor jucători între 2018 şi 2021.

CONI trebuie să decidă şi asupra sancţiunilor impuse mai multor foşti şi actuali conducători ai clubului bianconero: doi ani şi jumătate de suspendare împotriva fostului director sportiv Fabio Paratici, astăzi la Tottenham, doi ani pentru fostul preşedinte Andrea Agnelli, opt luni pentru fostul vicepreşedinte Pavel Nedved, fost mare jucător al echipei.

În paralel cu această procedură în faţa instanţelor sportive, Juve - club cotat la bursă - face şi obiectul unor acţiuni în faţa instanţelor ordinare pentru presupuse fraude contabile, legate atât de aceste câştiguri de capital numite "fictive", cât şi de "manevre" de amânare a plăţii salariilor unor jucători.

Potrivit parchetului din Torino, Juve a anunţat oficial neplata mai multor luni de salariu în timpul pandemiei de Covid, dar de fapt a convenit cu jucătorii lor, prin acorduri private, să plătească o mare parte a acestora în următorul an fiscal.

Parchetul a cerut în decembrie trimiterea în judecată a clubului şi a doisprezece foşti şi actuali conducători. Justiţia trebuie să continue examinarea acestei cereri în cadrul unei şedinţe pe 10 mai.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515