REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
17.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Fotbal: Şapte cluburi din Brazilia au demarat procesul de constituire a unei noi ligi

Fotbal: Şapte cluburi din Brazilia au demarat procesul de constituire a unei noi ligi

Replica API 6 mai 2022 | 00:00 703

Şapte cluburi din prima şi a doua divizie a fotbalului brazilian au făcut marţi primul pas pentru a forma o nouă ligă naţională, care îşi propune să o înlocuiască pe cea actuală, şi au semnat documentele de bază ale statutului, informează EFE.

În cadrul unei reuniuni desfăşurate la un hotel din Sao Paulo, conducătorii cluburilor paulista Palmeiras, Corinthians, Sao Paulo, Santos şi Bragantino, alături de cei ai clubului carioca Flamengo Rio de Janeiro şi ai clubului Cruzeiro Belo Horizonte, care evoluează în liga scundă, au creat aşa-numita Libra (Liga Braziliană).

Crearea unei ligi în Brazilia nu implică realizarea în paralel a unui alt campionat brazilian, aşa cum s-a întâmplat în 1987, când principalele cluburi ale ţării şi-au creat propriul turneu, independent de Confederaţia Braziliană de Fotbal (CBF).

Modelul propus acum ar acorda mai multă autonomie cluburilor pentru organizarea şi comercializarea drepturilor, similar cu cel al ligii spaniole, dar cu avizul CBF.

Cele şapte cluburi semnatare au convocat celelalte 40 de echipe care compun Seriile A şi B ale campionatului brazilian la o întâlnire, programată săptămâna viitoare la sediul CBF din Rio de Janeiro.

La întâlnirea de marţi au fost prezenţi reprezentanţi ai altor 12 echipe din prima divizie şi încă 4 din liga secundă, care deocamdată s-au abţinut să semneze documentul.

O grupare de zece cluburi condusă de Atletico Mineiro, ultima campioană a Braziliei, diferă de blocul celor şapte iniţiatoare ale ligii în ceea ce priveşte distribuirea dividendelor pentru drepturile de televizare, precizează EFE, citată de Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212