REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
19.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Fotbal: UEFA a deschis o anchetă după scandările pro-Putin ale fanilor lui Fenerbahce

Fotbal: UEFA a deschis o anchetă după scandările pro-Putin ale fanilor lui Fenerbahce

Replica API 28 iulie 2022 | 00:00 518

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a deschis o anchetă după ce fani ai lui Fenerbahce au scandat numele preşedintelui rus Vladimir Putin în timpul meciului cu Dinamo Kiev, încheiat cu victoria cu 2-1 după prelungiri a echipei antrenate de Mircea Lucescu, miercuri, la Istanbul, în manşa a doua a turului 2 preliminar al Ligii Campionilor, informează DPA.

UEFA a indicat joi, într-un comunicat, că ancheta a fost dispusă în urma "presupusului comportament inadecvat" al suporterilor lui Fenerbahce.

După cum s-a anunţat, ambasadorul Ucrainei în Turcia, Vasil Bodnar, a condamnat sloganurile pro-Putin de la meciul Fenerbahce - Dinamo Kiev, citează Agerpres.

"Fotbalul este un joc corect. Dinamo Kiev a fost mai puternică ieri seară. Este foarte trist să auzi din partea suporterilor lui Fenerbahce cuvinte care susţin un asasin şi un agresor care bombardează ţara noastră", a reacţionat ambasadorul pe Twitter.

Conform presei din Turcia, atmosfera a fost una tensionată după primul gol marcat de jucătorul ucrainean Vitali Buialski în min. 57. Suporterii lui Fenerbahce au început să scandeze numele preşedintelui rus, potrivit imaginilor difuzate pe reţelele de socializare.

De asemenea, presa din Turcia a afirmat că antrenorul lui Dinamo Kiev, Mircea Lucescu, nu a participat la conferinţa de presă de după meci.

"Totul a funcţionat conform planurilor şi am câştigat. Dar nu am luat în calcul suporterii. Nu mă aşteptam la asemenea sloganuri. Ce păcat!", a reacţionat Lucescu într-un interviu televizat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272