REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
14.2° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

FOTO. CONDIŢII DE COŞMAR în anumite hoteluri de pe litoralul românesc: mucegai, praf şi mirosuri insuportabile!

FOTO. CONDIŢII DE COŞMAR în anumite hoteluri de pe litoralul românesc: mucegai, praf şi mirosuri insuportabile!

Replica API 21 august 2018 | 00:00 398

Condiţii de o stea la hoteluri de 3 stele în “mica Ibiza”, aşa cum era cândva denumită staţiunea Mamaia. Hotelierii oferă servicii turiştilor, însă din câte putem observa în fotografiile trimise redacţiei Replica de Constanţa de cei cazaţi la unul dintre hotelurile de 3 stele, serviciile nu sunt în conformitate cu stelele pe care le deţin.

Cei care au optat pentru o vacanţă la mare, cu o cazare la unul dintre hotelurile care deţin mai puţin de 4 stele din staţiunea Mamaia, au rămas dezamăgiţi de condiţiile din camera de hotel. Spre exemplu, într-o aşa numită “garsonieră”, într-unul dintre hotelurile de 3 stele, situat chiar în centrul staţiunii, mobila mai are puţin şi cade efectiv, pereţii sunt decojiţi, praful este depus într-un strat gros de parcă aşteaptă să fie şters chiar de turişti înainte să îşi aşeze hainele, iar mirosul te izbeşte chiar de la intrare.

„Preţul total pe care ar fi trebuit să îl achităm este de 5.120 lei pentru 7 nopţi de cazare, într-o garsonieră pentru două persoane, la hotelul Doina din Mamaia. Am achitat însă jumătate deoarece am beneficiat de reducere 50% odată cu voucherele de călătorie. Din câte puteţi observa condiţiile chiar nu se pretează a fi de 3 stele aşa cum ne aşteptam. Când am ajuns la hotel, în primă fază am intrat la Recepţie iar ceea ce am văzut arăta decent. Ulterior am ajuns în camera de hotel şi ne-a izbit imediat cum am deschis uşa un miros de rânced, de mucegai. Am intrat şi bineînţeles că am sesizat şi alte nereguli precum wc-ul, pereţii a căror tencuială stă să cadă, praful din şifonier şi târziu în noapte... când ne-am întins în pat... am observat şi patul rupt de la jumătate. Minunat! Mai putem spune ceva? Trebuie să avem în vedere că este vorba totuşi de 5.000 lei pe care ar fi trebuit să îi plătim, dacă nu beneficiam de voucher, ca să locuim 7 zile în asemenea condiţii. Am tot călătorit, în alte părţi nu există condiţii deplorabile la 3 stele. Poţi pleca cu boli de plămâni din camerele astea în care misrosul de mucegai te izbeşte chiar de când deschizi uşa. Este bătaie de joc şi apoi ne mirăm de ce preferăm să ne petrecem vacanţa la bulgari”, a declarat, pentru “Replica” de Constanţa, o turistă cazată la un hotel de 3 stele din staţiunea Mamaia.

Precizăm că voucherul de vacanţă este în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat. "În anul 2018, instituţiile şi autorităţile publice prevăzute la alin. (1) acordă o singură indemnizaţie de vacanţă sau o primă de vacanţă, după caz, sub formă de vouchere, în conformitate cu prevederile art. 1 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 8/ 2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr 94/ 2014, cu modificările şi completările ulterioare'. Aşadar, conform proiectului de lege aflat în dezbatere la Senat, tot personalul din sectorul public, dar şi din companiile în care statul este acţionar unic sau majoritar, va beneficia de vouchere de vacanţă acordate în conformitate cu OUG nr. 46 din 30 iunie 2017, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat", precizează Ministerul Turismului.

Paula SOLOMON

Citeşte şi: Sejur de 5 zile într-un hotel de 4 stele din Mamaia, la numai... 90 de milioane lei vechi!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
voucherele afecteaza salariile bugetarilor, adica teoretic sunt ajutati, practic sunt jecmaniti. cine iese in avantaj? statul, desigur!
3
1
o adevarata tiganie devenita act de cultura. sa fie gratuit a zis ceausescu, si romanii chiar dupa 30.de ani tot gratuitati vor. Nu au creier sa se intrebe cine suporta toate astea, nu nu..la ei gratis daca nu e..revolutie e. Daca nu rescria ceausescu istoria poate intelegea ce neam de curve si hoti atarnatori sunt. Dar asa ..vajnicul roman care se bate in piept ca pe el nu l face nimeni, in prostia lui se autoflageleaza constant, si tot el este suparat hahaha.cat de proasta natie poti sa fi.
1
1
Cata vreme clientii vin,se va mentine situatia. Privatul e privat,doar nu bagi statul peste el,ca nu ar fi democratic.Ala ia doar taxele si pa ! Privatul se bazeaza pe simpla lege a cererii si ofertei. Daca turistii vin acolo,inseamna ca ei cer,deci se multumesc cu oferta. Bravo teparilor ca se descurca pe spatele unora ce vor sa fie tepuiti.
2
1
va ofticati ca voucerele va scot la iveala afacerile la negru asta e scopul lor principal, asta e, ia sa fi dat voi factura fiscala nu mai baga nimeni voucere, iar ala care plange ca e paticular si nu are voucere, dute ba si negociaca cu patronul ca legea e si pentru el, ba mai are si facilitati daca iti da aceste voucere, dar daca are fraieri ca tine se plimba el cu familia lui in timp ce tu te multumesti cu un gratar si ceva maruntis in mana peste salariul minim
10
3
Daca am plati cameristele si cheltuielile vilei .hotelului,tot pe hartii ar fi bine ,dar noi platim cu banul jos.Asa ca mi se pare normal sa nu le primim .Sa nu mai vorbim cand ne vom recupera banii !Cel putin dupa trei luni ! Dar ce sa stii tu turistule care vii la mare si ceri cea ce nu ai acasa ca -ti plateste statul vacanta.S-a gandit statul sa va arate marea .Bunica a murit la 86 de ani iar Marea Neagra nu a vazut-o !
9
8
Toti cipanii au plecat de la oi si s-au facut hotelieri , exemplu malai mare ala de BUCOVALA sau evazionisti ca Terzi sau Cusu ! Pishatii au angajat copii si se imbogatesc prin exploatarea angajatilor ! S I C T I R !
25
4
Vaucerele de vacanta sunt un ajutor din bugetul de stat pt trantorii de bugetari si pt japitele de hotelieri! Buget pe care il sustinem noi, cei din sect privat!
17
7
Dom'ne bugetat, ia treceti tu voucherul prin fanta curului si deconteaza diferenta de confort.Pai vrei tarane venit pe calea voucherului sa te cazezi la confort de apartament de 5 stele unde stau capitalistii ? Pohta ti-o pui in cui tarane,scoti carpa,trafalet,pensula si te ,,asamblezi,, cu tot cu pat la valoarea voucherului.PRICEPUT LA TARTACUTZA DE BUGETAT OBRAZNIC ???
12
10
Stiti cand primim noi banii pe vaucerele astea?Peste 6 luni,cel putin,asta daca nu se schimba guvernul,regimul etc...samd.Le primim ca sa nu zicem ca nu le primim,ca sa dea bine,dar noi socoteala o facem pe ce incasam cash de la turisti...Iar turistii primesc ce platesc...Vezi ca hotelurile cu preturi neumflate si cu dever mare refuza vaucerele elegant...Sejur placut,va dorim!
8
11

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218