REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

FOTO. CUM VA ARĂTA CAZINOUL CONSTANŢA DUPĂ CONSOLIDARE ŞI RESTAURARE!

FOTO. CUM VA ARĂTA CAZINOUL CONSTANŢA DUPĂ CONSOLIDARE ŞI RESTAURARE!

Replica API 8 mai 2019 | 23:51 691

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, 8 mai a.c., la începutul ședinței de Guvern, că urmează să fie luată o decizie importantă cu privire la consolidarea și restaurarea Cazinoului din Constanța.

„Luăm astăzi o decizie importantă cu privire la consolidarea și restaurarea Cazinoului din Constanța, clădire emblematică pentru România”, a afirmat Viorica Dăncilă, adăugând că vicepremierul Daniel Suciu și-a asumat acest proiect, care a fost abandonat ani de zile și că are „convingerea că acest obiectiv va deveni un centru cultural de anvergură internațională.

„Deblocăm lucrările pentru unul dintre cele mai importante obiective turistice. Un proiect de investiție estimat la aproape 112 milioane lei", a anunțat premierul.

Replica de Constanţa vă prezintă şi imaginile din proiect - CUM VA ARĂTA CAZINOUL DUPĂ RESTAURARE, aşa cum sunt ele prinse în documentele oficiale de la mapa premierului!

Ce spune MDRAP

Guvernul României a reaprobat indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea și restaurarea Cazinoului din Constanța, în şedinţa de astăzi, 8 mai a.c.

Durata estimativă pentru realizarea proiectului este de 30 de luni (3 luni etapa de proiectare și 27 de luni cea de execuție). Lucrările la unul dintre cele mai importante obiective turistice din România vor fi realizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), iar valoarea totală estimată a investiţiei este de 111.553.449,35 lei (cu TVA).

“Ne-am luat astăzi angajamentul ca acest obiectiv emblematic al României să fie reabilitat și am convingerea că vom reuși să ducem la bun sfârșit și acest proiect extrem de așteptat de către toți românii”, a declarat viceprim-ministrul Vasile Daniel Suciu.

În vederea punerii în siguranță a obiectivului de investiţii se propune realizarea lucrărilor de consolidare și restaurare (clădire S+P+1E+M, pod parțial și rampă de acces către subsol) și a celor exterioare (reabilitare platformă terasă, rețele utilități, zid de apărare și balustradă).

Astfel, faţă de documentația avizată iniţial, în anul 2015, principalele modificări vizează:

• reconfigurarea funcțională și adaptarea spațiilor interioare și exterioare la noile funcțiuni propuse prin tema de proiectare, reprezentative pentru viața social-culturală a orașului și pentru un monument de categorie ”A” cu valoare arhitecturală și istorică excepțională;

• adaptarea proiectelor de arhitectură, structură și instalații la noile funcțiuni propuse, ținând cont de actualizarea expertizelor și studiile la această fază de proiectare;

• revizuirea documentațiilor de arhitectură și componente artistice (pictură murală, stucco-marmură, stucatură policromă, metal şi vitralii) pentru tratarea corespunzătoare a degradărilor survenite în perioada 2014 – 2018;

• actualizarea normativelor de proiectare și a legislației în domeniu.

În urma realizării lucrărilor de consolidare și restaurare, Cazinoul va fi redat circuitului public și astfel va fi pusă în valoare cea mai importantă clădire publică realizată în stil Art Nouveau, cu o remarcabilă unitate stilistică a tuturor elementelor: volume, fațade, raportul plin-gol, decorație interioară și exterioară.

În această manieră, Cazinoul va putea redeveni un centru cultural și de divertisment de anvergură internațională, care va putea găzdui evenimente culturale, simpozioane, expoziții, beneficiind de o sală multifuncțională de 200 de locuri și de o sală de festivități cu o capacitate de 150 de locuri.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Miscati-va mai repede mai, pana nu se darama detot !
4
0
Septembrie 2014. Scurtmetraj: Mazare, Dragnea Cuceritorul si merele de aur. www.replicaonline.ro guvernul isi asuma responsabilitatea reabilitarii cazinoului constanta si promite teleschiul nautic inchipuit de mazare 190705
1
0
inca mai inveleste dupa cate vad....
2
0
Plecati dracu de la putere si se va intampla ceva bun si cu Cazinoul si cu tara asta! Ne am saturat de minciuni, odata la 4 ani! Am vazut poze si cu spitalele regionale, cu autostrazi, etc. Treziti va, oameni buni! Uitati va in jur! O sa ajungem mult mai rau decat Grecia!
4
2
ASA VA ARATA SI PORTUL HARSOVA CAND MA VOI INTOARCE LA CAPITANIE LA ANUL 2020 CANMD CA UN MWIST CARE SUNT PREDAU PRIMARIA LUI TUDORICA NADRAG SI SPITALUL LUI FANICA BEICA DEOARECE LUMEA NU MA VA MAI VOTA SI SE VA STERGE LA CUR CU BULETINUL DE VOT IN DREPTUL NUMELUI IONESCU MWIST HAI LA KAKAKAT VUIORICA
0
0
Daca va iesi ca-n foto pe acest cazinou il vor vizita turistii si se vor pisa pe cazinoul din sinaia care a devenit sala de paranghlii ale descalificatului principe nicolae cu aplaudaci pusi de gelAledin sa aplaude la comanda.
4
3
Nu pot sa scriu ce vreau
1
4
fac userlocii din cta un casino nou nu va impacientati.le stiu ei pe toate..toti e specialisti la ei acolo
1
7
seamana renovata cu o sinagoga dintr-un chibut jidanesc,posibil sa le aduca noroc jidovilor care vor veni sa joace ceva,muiepesde
4
3
Sa i se puna termopane
6
1
Cum sa faceti asa ceva? Trebuie pastrata arhitectura. Asta inseamna restaurare.Altfel, va iesi o mare porcarie.
10
1
O sa arate cum arata bulevardul New Tomis si cum arata strada Stefan cel Mare vazuta din satelit, o sa semene cu parcarea subterana de langa Sala Sportului si o sa fie functional precum sistemul de biciclete
11
1
Dupa restaurare... Ce gluma buna..
7
1
Bravo PSD. Asa te vreau.
3
11
Nu cred pana nu vad
8
0
Daca ma apuc sa scriu MUIE PSD, MUIE DANCILA....DRAGNEA....si toti mortii lor...oare citeste cineva replica online ? Sau scriu degeaba ?
14
4
A mai anuntat si Dragnea acum ceva ani acelasi lucru. Cred ca pana in 2030 se apuca.
18
2
Vrajeala ieftina de campanie
16
2
Doamneeee , aia au construit acum Cazinou acum 108 ani , fara cacaiala de la zero . Si astia se cacaie , sa-l renoveze . Nu putem readuce primaru Constantei din 1911 , care a ridicat Cazinou ?
25
2
PSD face treaba. PeNaLii fac caca.
9
18
vrajeala pesedista, mai bine il daramati barem sa stim o treaba
12
6
Ha,au inceput demagogii!
12
4
A inceput campania!
27
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920