REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Fotografia care a lăsat-o "mască" pe Simona Halep, în sala de judecată de la TAS

Fotografia care a lăsat-o "mască" pe Simona Halep, în sala de judecată de la TAS

Victor ROTARU 9 martie 2024 | 00:00 1014

Simona Halep (32 de ani) și-a redus suspendarea de 4 ani dictată de ITIA pentru dopaj la 9 luni, după ce a avut câștig de cauză la TAS. 

Fotografia care a lasat-o 'masca' pe Simona Halep, in sala de judecata de la TASSimona Halep

Două acuzații i s-au adus româncei: folosirea roxadustatului, demonstrată de proba de urină colectată pe 29 august 2022, și anumite nereguli în pașaportul biologic, legate de sânge. Prima a fost admisă de TAS, dar Halep a dovedit că a fost victima unei contaminări, iar cea de-a doua a fost respinsă.  

Proba de sânge folosită de ITIA pentru a o suspenda pe Halep a fost analizată la un laborator din România acreditat de WADA, iar sportiva a aflat acest lucru tocmai în timpul unei înfățișări la TAS, ceea ce șocat-o cu atât mai mult. 

"Și acum să povestesc cum am descoperit de unde vine treaba cu sângele. Eram la Lausanne, în sală, în timpul procesului, când s-a vorbit despre sânge. Erau foarte multe ecrane mari în mijloc, direct în fața mea. Fratele meu era la două scaune de mine și avocații chiar lângă.

Apare fotografia cu documentul, n-am realizat, aveam emoții. Fratele meu vine și îmi spune 'Tu vezi că scrie în română?'. Zic 'Unde?'. Și când mă uit pe ecran era steagul României și în dreapta scria București, România.

Atunci am avut un moment în care efectiv n-am mai putut să zic nimic. Nu înțelegeam cum eu sunt suspendată 4 ani pe un document venit din România.

Pentru mine a fost un șoc, ceva inexplicabil. Mi-e greu și acum, a fost cel mai mare șoc din viața mea să știu că eu stau la 10 minute de laborator și proba din București a fost testată neținând cont de reguli. Au fost două ore și ceva în care sângele meu a stat la temperatura greșită", a povestit Halep, conform Antena3. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tu nu stiai de unde te tragi ? Tara de hoti !!!
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272