REPLICA ONLINE CONSTANTA

22° Constanța Mar., 6 Iun. 2023
Anul XX Nr. 6386
22° Constanța Marți, 6 Iunie 2023 Anul XX Nr. 6386

Franța anunță prima livrare de tancuri fabricate de Occident în războiul din Ucraina

Franța anunță prima livrare de tancuri fabricate de Occident în războiul din Ucraina

Valentina CAMARA 5 ianuarie 2023 | 00:00 175

Preşedintele francez Emmanuel Macron i-a transmis miercuri omologului său ucrainean Volodimir Zelenski în cursul unei convorbiri telefonice că Franţa va livra Ucrainei 'tancuri uşoare de luptă', relatează AFP, citând surse de la Palatul Elysee.
'Preşedintele a dorit să amplifice acest ajutor' militar deja oferit Kievului 'acceptând să livreze tancuri uşoare de luptă AMX-10 RC', a anunţat preşedinţia franceză. 'Este prima oară când tancuri de concepţie occidentală vor fi furnizate forţelor armate ucrainene', mai precizează Palatul Elysee, la finalul convorbirii telefonice între cei doi şefi de stat.

Numărul de tancuri şi termenul la care acestea vor livrate nu au fost precizate. Emmanuel Macron, potrivit Parisului, care l-a reasigurat pe Volodimir Zelenski de 'sprijinul neclintit' al Franţei 'până la victorie', a dorit 'să demonstreze perenitatea şi continuitatea' ajutorului militar francez. AMX-10 RC sunt tancuri uşoare, pe roţi şi nu pe şenile, deci 'foarte mobile', 'într-adevăr vechi, dar performante', a declarat un consilier. În cadrul armatei terestre franceze, acest sistem va fi treptat înlocuit cu Jaguar. Miniştrii apărării francez şi ucrainean vor avea un schimb de opinii 'cât mai curând pentru a defini modalităţile' acestor livrări, atât în ceea ce priveşte termenul livrării, cât şi a numărului de tancuri, a precizat pentru AFP Ministerul Apărării francez. Cu ocazia acestei convorbiri telefonice, cei doi preşedinţi au discutat şi despre situaţia de pe diferite fronturi militare, a subliniat Palatul Elysee, potrivit realitatea.net .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
24422204626
5/49
82039243840
joker
37324517292