REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Franţa: Trei morţi, printre care o femeie decapitată, în atacul cu cuţitul de la o biserică din Nisa

Franţa: Trei morţi, printre care o femeie decapitată, în atacul cu cuţitul de la o biserică din Nisa

Replica API 29 octombrie 2020 | 20:09 1434

Trei persoane au fost ucise, dintre care cel puţin una decapitată, joi la Nisa, în sud-estul Franţei, în timpul unui atac cu cuţitul comis în interiorul unei biserici catolice, potrivit unor surse din poliţie, care au anunţat că autorul atacului a fost reţinut, transmite AFP, citată de Agerpres.

Două persoane, un bărbat şi o femeie, au fost ucise în biserica în stil neogotic Notre-Dame, iar o a treia, grav rănită, a murit într-un bar din apropiere unde se refugiase, a declarat pentru AFP aceeaşi sursă. Agresorul a fost rănit în timpul intervenţiei poliţiei şi a fost transportat la spital.

Ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, a lansat joi un 'mesaj de pace lumii musulmane', subliniind că Franţa este 'ţara toleranţei, nu a 'dispreţului sau respingerii', după un nou atentat islamist, soldat cu trei morţi la Nisa, transmite AFP.

Bărbatul care a decapitat o femeie şi a ucis alte două persoane în atacul de joi dintr-o biserică din Nisa este un cetăţean tunisian în vârstă de 21 de ani, susţin surse din poliţie şi respectiv surse apropiate de dosar citate de Reuters şi AFP.

Bărbatul a intrat în Franţa din Italia, din insula Lampedusa, la sfârşitul lui septembrie, precizează sursele apropiate de dosar citate de France Presse.

Potrivit unor surse judiciare citate de AFP identitatea atacatorului nu a fost confirmată oficial.

Bărbatul, potrivit unei surse apropiate de dosar, se numeşte Brahim Aouissaoui, o informaţie confirmată de AFP de o altă sursă.

Tânărul a ajuns în Franţa la sfârşitul lui septembrie de la Lampedusa, unde a fost plasat în carantină de autorităţile italiene înainte de a fi vizat de un ordin de a părăsi teritoriul şi lăsat liber, susţine o sursă locală apropiată de dosar.

El nu a depus cerere de azil în Franţa, a precizat această sursă.

Potrivit unei alte surse apropiate de dosar, anchetatorii nu dispun decât de un document al Crucii Roşii italiene care să ateste identitatea lui Brahim Aouissaoui.

Pista islamistă este exclusă în cazul bărbatului înarmat ucis de poliţie la Avignon.

Autorităţile locale judiciare exclud pista islamistă ca motivaţie în cazul de la Avignon, în care un bărbat de 33 de ani, care ameninţa oamenii pe stradă cu o armă, a fost împuşcat mortal joi de poliţie, relatează AFP.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369