REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Fraţii Awdi, trimişi în judecată de DIICOT pentru delapidarea CFR Mesagerie

Fraţii Awdi, trimişi în judecată de DIICOT pentru delapidarea CFR Mesagerie

Replica API 22 decembrie 2012 | 00:00 245

Fraţii Hassan şi Mehdi Awdi, împreună cu Iordan Bădeanu şi libanezul Bassam Istanbouly, au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT pentru delapidarea CFR Mesagerie SA şi evaziune fiscală şi spălare de bani, informează DIICOT.

Potrivit DIICOT, cei patru inculpaţi - Awdi Hassan, cetăţean libanez şi american, Awdi A. Mehdi, cetăţean american, Bădeanu Iordan şi Istanbouly Bassam, cetăţean libanez -, având funcţii de conducere în cadrul SC Eypediţie, Mesagerie, Bagaje, Coletărie, Valor Băneşţi şi Corespondenţă "CFR Mesagerie" SA, precum şi în cadrul altor societăţi comerciale, au constituit o asociere infracţională în scopul delapidării SC "CFR Mesagerie" SA, prin însuşirea activelor patrimoniale de care dispunea societatea, dar şi în scopul sustragerii de la plata către bugetul de stat a impozitelor şi taxelor datorate de către această societate.

"Intenţia membrilor grupării a fost aceea de a falimenta SC "CFR Mesagerie" SA, prin transferarea tuturor activelor către alte societăţi comerciale pe care inculpaţii le controlau, astfel încât să nu se respecte obligaţiile asumate prin contractul de privatizare al SC "CFR Mesagerie" SA precum şi în vederea obţinerii unor beneficii financiare substanţiale", se arată într-un comunicat DIICOT remis presei vineri.

În acest scop, inculpaţii au procedat la încheierea de contracte fictive de prestări de servicii, o parte dintre acestea antedatate, în baza cărora au fost înregistrate în contabilitatea SC "CFR Mesagerie" SA facturi fiscale reprezentând cheltuieli având la bază operaţiuni nereale, metodă prin care s-a realizat atât sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat, cât şi însuşirea în mod nelegal a activului patrimonial al societăţii.

Acţionând în acest fel, inculpaţii şi-au însuşit din patrimoniul SC "CFR Mesagerie" SA active în valoare de aproximativ 3.400.000 lei şi au cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 380.000 lei. În vederea recuperării prejudiciului, procurorii DIICOT au dispus măsuri asiguratorii asupra unor bunuri imobile şi părţi sociale deţinute de către inculpaţi la diverse societăţi comerciale.

Cei patru au fost trimişi în judecată pentru delapidare cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Cauza a fost trimisă, spre competentă soluţionare, Tribunalului Bucureşti.

Fraţii Hassan Awdi şi Mehdi Awdi sunt cercetaţi şi pentru prejudicierea societăţii Rodipet cu 35,5 milioane de euro. În iunie 2012, procurorii DIICOT au făcut 24 percheziţii domiciliare în acest caz, în Bucureşti şi în judeţele Constanţa şi Ilfov. Potrivit unui comunicat remis presei atunci de DIICOT, "în toată perioada post-privatizare, respectiv ulterior încheierii contractului de privatizare nr. 62/2003, administratorii SC RODIPET SA, profitând de inexistenţa controlului post-privatizare, a controalelor vizând respectarea regulilor financiare dar şi de poziţia dominantă în AGA, au desfăşurat o politică de falimentare a societăţii concretizată în încheierea unor contracte de împrumut, consultanţă, reprezentare, vânzare, prestări servicii, total defavorabile societăţii. În această modalitate, membrii grupului infracţional coordonaţi de învinuiţii Awdi Hassan şi Awdi Mehdi au procedat la cauzarea unui prejudiciu în sumă totală de 35,5 milioane euro".

sursa: newsin

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108