REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
19.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

FRF: Antrenorii vor fi suspendaţi o etapă pentru cumulul a patru cartonaşe galbene

FRF: Antrenorii vor fi suspendaţi o etapă pentru cumulul a patru cartonaşe galbene

Replica API 28 iunie 2021 | 07:42 596

Antrenorii echipelor din primele trei eşaloane ale României vor fi suspendaţi o etapă pentru cumulul a patru cartonaşe galbene, conform unei decizii adoptate, duminică, de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal.

"La propunerea Comisiei Centrale a Arbitrilor a fost introdusă o sancţiune pentru antrenorii care au un comportament nesportiv pe marginea terenului şi acumulează implicit cartonaşe galbene pe durata unui sezon competiţional. Dacă până acum aceste avertismente nu se cumulau, de acum înainte antrenorii care vor acumula patru cartonaşe galbene vor primi o etapă de suspendare. În Cupa României această sancţiune se va aplica la cumulul a două cartonaşe. Pedeapsa va fi însoţită de o sancţiune financiară", a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

Acesta a menţionat că pregătirea arbitrilor pentru sistemul VAR urmează să înceapă la 5 iulie: "Azi a fost aprobată contribuţia financiară Federaţia Română de Fotbal pentru proiectul VAR în cuantum de aproximativ 280.000 de euro. FRF şi LPF au semnat deja contractul, iar mâine aşteptăm să semneze şi deţinătorul de drepturi TV. Pe 5 iulie ar trebui să înceapă pregătirea arbitrilor şi aşteptăm venirea în România a simulatoarelor care conform contractului urmează să fie puse la dispoziţie de deţinătorul drepturilor TV".

În următoarea perioadă, Federaţia Română de Fotbal va moderniza bazele de pregătire de la Buftea şi Mogoşoaia.

"Ne-am propus să creştem calitatea bazelor sportive ale echipelor naţionale prin investiţii noi. Astfel investim aproximativ 500.000 de euro pentru instalarea unei instalaţii noi de nocturnă la Buftea şi pentru înlocuirea instalaţiilor de nocturnă de la de la Mogoşoaia şi Buftea pe celelalte terenuri existente. Pentru că ne dorim să folosim toate terenurile de pe aceste două baze de pregătire cât mai mult timp posibil. Ne dorim totodată să creştem puterea instalaţie de nocturnă la peste 1.200 de lucşi astfel încât să putem să organizăm meciuri internaţionale atât la Mogoşoaia, cât şi la Buftea sau pentru echipele care doresc să închirieze aceste baze sportive. Tot pentru echipele care doresc să folosească bază sportiva de la Buftea pe timp de iarnă azi am aprobat o investiţie de 140.000 de euro pentru schimbarea gazonului artificial", a adăugat preşedintele FRF.

Burleanu a menţionat că Supercupa României dintre CFR Cluj şi Universitatea Craiova s-ar putea disputa cu spectatori la 50% din capacitatea Arenei Naţionale.

"Supercupa României este primul meci al sezonului care îşi propune să marcheze deschiderea unei stări stări de normalitate. Meciul se va juca la Bucureşti pe 10 iulie începând cu ora 20:00, probabil cu spectatori, la 50% din capacitatea Arenei Naţionale. Ne dorim ca aceste două echipe de club, CFR Cluj şi Universitatea Craiova, să beneficieze de tot procesul de modernizare prin care a trecut Arena Naţională în ultimul timp", a spus el.

Comitetul Executiv al FRF a aprobat perioadele de transfer pentru vară şi iarnă aferente sezonului 2022-2023: 14 iunie - 5 septembrie 2022 şi 17 ianuarie 2023 - 13 februarie 2023.

De asemenea, FRF a abrogat, duminică, principiului avantajului golului marcat în deplasare la meciurile eliminatorii disputate în dublă manşă din Cupa României sau în partidele de baraj.

Tot duminică s-a dispus creşterea sancţiunilor aplicabile cluburilor şi persoanelor (oficialilor) care nu respectă condiţiile de calificare pentru staff-ul tehnic. De asemenea, se va menţiona expres care persoane au obligaţia de a formula sesizarea Comisiei de Disciplină şi Etică cu privire la aceste abateri, urmând ca textul exact al normei să fie aprobat prin decizie a Comitetului de Urgenţă.

Ca urmare a existenţei posibilităţii de vaccinare în mod gratuit, Comitetul Executiv a aprobat ca arbitrii şi delegaţii de joc să îşi suporte din fonduri proprii contravaloarea testelor COVID-19 pentru desfăşurarea activităţii, FRF urmând a nu mai suporta costurile respective.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272