REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.3° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Frig, ploi și ninsoare la început de primăvară, la malul mării!

Frig, ploi și ninsoare la început de primăvară, la malul mării!

Replica API 28 februarie 2022 | 23:29 793

După câteva zile cu temperaturi ridicate, iarna se pregătește să-și reintre în drepturi și la Constanța. Meteorologii din cadrul Centrului Meteorologic Dobrogea transmit faptul că noua săptămână debutează cu vreme destul de rece. Cerul va fi noros și pe arii extinse vor fi precipitații în general slabe, la început sub formă de ploaie apoi se vor transforma și în lapoviță și ninsoare.

Specialiștii din cadrul Centrului Regional de Meteorologie Dobrogea au transmis faptul că luni, 28 februarie a.c., vremea va fi închisă și rece. Cerul va fi acoperit și pe arii extinse vor fi precipitații, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare. Local, cantitățile de apă vor fi însemnate (peste 15...25 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, mai consistent în partea continentală. Vântul va avea intensificări susținute - cu viteze la rafală de 60...70 km/h și de peste 75 - 80 km/h în zona costieră, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada, determinând scăderea vizibilității și amplificând senzația de frig. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 4 grade, iar cele minime între -2 și 1 grad.

Prima zi de primăvară va debuta cu vreme rece

Prima zi din primăvară debutează cu vreme rece și închisă. Cerul va fi acoperit și pe arii extinse vor fi precipitații în general slabe, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va avea intensificări susținute în prima parte a intervalului – cu viteze la rafală de 55...65 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada, determinând scăderea vizibilității și amplificând senzația de frig. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 3 grade, iar cele minime între -3 și 0 grade.

Miercuri, Vremea va fi în continuare închisă și rece. Cerul va fi noros și pe arii extinse vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare în zona de coastă. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 4 grade, iar cele minime între -2 și 1 grad.

Joi vremea se va încălzi. Vremea va fi în general închisă și se va încălzi. Cerul va fi mai mult noros și pe arii restrânse vor fi precipitații mixte, slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale ziua. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 6 grade, iar cele minime între -2 și 0 grade.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468