REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Fructul bogat în vitamina C care te poate ajuta să slăbești

Fructul bogat în vitamina C care te poate ajuta să slăbești

A.F. 27 noiembrie 2023 | 00:00 347

Kiwi, fructul mic și pufos, cu pulpa de un verde strălucitor și semințe mici și negre, nu este doar o completare gustoasă a salatelor de fructe și a smoothie-urilor, ci și o putere nutritivă cu numeroase beneficii pentru sănătate.

Fructul bogat in vitamina C care te poate ajuta sa slabesti

Versatilitatea sa se extinde dincolo de gustul său plăcut, făcându-l o componentă valoroasă în diverse aspecte ale bunăstării noastre.

Fructul te poate ajuta să slăbești

În primul rând, kiwi este cunoscut pentru conținutul său excepțional de vitamina C. Un kiwi de mărime medie poate furniza mai mult decât doza zilnică recomandată de vitamina C, care joacă un rol crucial în susținerea sistemului imunitar.

Acest lucru face ca kiwi să fie un atu valoros în timpul sezonului de răceală și gripă, deoarece ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și stimulează funcția imunitară generală.

Kiwi este, de asemenea, o sursă excelentă de fibre alimentare

Combinația de fibre solubile și insolubile din kiwi sprijină sănătatea digestivă prin prevenirea constipației și menținerea unor mișcări intestinale regulate. Conținutul de fibre contribuie, de asemenea, la senzația de sațietate, ceea ce face din kiwi o gustare sănătoasă pentru cei care încearcă să își controleze greutatea.

În plus față de beneficiile pentru sănătatea internă, kiwi oferă, de asemenea, beneficii pentru sănătatea pielii. Nivelurile ridicate de antioxidanți, inclusiv vitamina C și E, conținute în kiwi contribuie la neutralizarea radicalilor liberi, ajutând la protejarea pielii de îmbătrânirea prematură și de daunele cauzate de factorii de mediu.

Consumul regulat de kiwi poate duce la îmbunătățirea texturii pielii și la o strălucire tinerească.

Somn

Interesant este faptul că kiwi este asociat cu o mai bună calitate a somnului. Acest lucru se datorează conținutului său de serotonină – un neurotransmițător care reglează somnul. Consumul de kiwi înainte de culcare îi poate ajuta pe oameni să adoarmă mai repede și să se bucure de un somn mai odihnitor, ceea ce îl face un remediu natural pentru insomnie sau tipare de somn deranjate.

Adaos fantastic la marinadele pentru carne

Pe lângă beneficiile sale nutriționale, enzima unică a kiwi-ului, numită actinidină, ajută la digestia proteinelor. Acest lucru face ca kiwi să fie un adaos fantastic la marinadele pentru carne, deoarece ajută la frăgezirea proteinelor și îmbunătățește aroma generală a mâncării.

Capacitatea enzimei de a descompune proteinele contribuie, de asemenea, la îmbunătățirea digestiei și a absorbției nutrienților atunci când kiwi este consumat cu alimente, potrivit actualno.com.

Stimulează sistemul imunitar

Kiwi este cel mai benefic pentru conținutul său de vitamina C, care stimulează sistemul imunitar, fibre, care sprijină sănătatea digestivă, antioxidanți, care îmbunătățesc starea pielii, serotonină, care reglează somnul, și o enzimă, care digeră proteinele.

Fie că este consumat ca atare, fie că este adăugat într-o salată de fructe, amestecat într-un smoothie sau folosit în marinade, versatilitatea kiwi și profilul său nutrițional îl fac un adaos valoros și gustos la o dietă sănătoasă și echilibrată, citează exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369