Frunzele care combat diabetul cu proprietăţi dezinfectante
Frunzele care combat diabetul cu proprietăţi dezinfectante
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestInfuzia concentrată din frunze de dud reduce zahărul din sânge și este indicată în formele uşoare de diabet. Alături de sucul acid are proprietăţi dezinfectante şi de reducere a secreţiilor la nivel bucal şi faringian.
Sursa foto: pexels
Frunzele de dud sunt bogate, printre altele, în taninuri, acid folic, arginină, acid acetic, betacaroten, în timp ce fructele – albe sau negre -conţin acizi organici, glucide, pectine, vitamina C şi săruri minerale, potrivit ”Ghidului plantelor medicinale şi aromatice“, coordonat de dr. Ovidiu Bojor, scrie antena3.ro.
Infuzia concentrată din frunze de dud sau sucul acid au proprietăţi dezinfectante şi astringente la nivelul gurii şi faringelui.
Infuzia este recomandată în combaterea diabetului şi se poate prepara dintr-o lingură de frunze la o cană de apă.
Se beau 2-3 căni pe zi.
Se mai poate prepara şi un decoct din două linguri de frunze la o cană pentru gargară în afte, stomatite şi angine. Fructele coapte sunt laxative.
Nu are contraindicaţii.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News