REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

FSB a publicat imagini cu Natalia Vovk, suspecta nominalizată în uciderea Dariei Dughina. Video

FSB a publicat imagini cu Natalia Vovk, suspecta nominalizată în uciderea Dariei Dughina. Video

Replica API 22 august 2022 | 19:26 1618

FSB, serviciul de securitate al Federației Ruse, succesor al fostului KGB, a continuat să distribuie, luni, în spațiul public, informații despre Natalia Vovk, femeia pe care reprezentanții acestei agenții au indicat-o drept autor al atentatului în care a murit Daria Dughina.

Montajul de două minute şi 19 secunde are patru secțiuni.

Într-un prim calup de imagini, mașina Mini Cooper cu care, potrivit FSB, s-ar fi deplasat Vovk în Rusia, este supusă, aparent, unui control standard la intrarea în țară.

Sunt inspectate interiorul mașinii și compartimentul motor la punctul de intrare în Federația Rusă.

Un al doilea montaj o arată pe suspectă în imobilul din Moscova în care a închiriat o locuință şi în care locuia, de asemenea, Daria Dughina.

Al treilea calup arată controlul de securitate efectuat pe când Vovk ar fi părăsit Federația Rusă cu destinația Estonia.

Ultima parte înfățișează mașina suspectei în cadre statice. Clipul se încheie cu o imagine alb-negru a femeii nominalizate de FSB drept autor al atentatului.

Ce spune FSB despre persoana care ar fi ucis-o pe Daria Dughina

Conform FSB, persoana care ar fi ucis-o pe Daria Dughina ar fi Natalia Vovk, născută în 1979, cetățean ucrainean.

Aceasta ar fi sosit în Rusia în data de 23 iulie împreună cu fiica ei, Sophia Şaban, născută în 2010.

Vovk ar fi închiriat un apartament în imobilul în care locuia Daria Dughina la Moscova.

Ea ar fi urmărit-o pe Dughina cu o mașină marca Mini Cooper, la care a schimbat de trei ori numerele de înmatriculare.

FSB citează metode clasice de spionaj în cazul Dughina

Astfel, la intrarea în Federația Rusă ar fi fost utilizate plăcuțe de înmatriculare ale așa-numitei Republici Populare Doneţk (DPR) cu numărul E982XH DPR dar și unele din Kazahstan, cu numărul 172AJD02.

La ieșire, vehiculul ar fi avut plăcuțe ucrainene cu numărul AH7771IP.

Vovk ar fi folosit în Rusia mai multe documente de identitate, intrând cu unul eliberat de așa-numita Republica Populară Doneţk și plecând cu un unul ucrainean, indică serviciul rus de securitate.

FSB mai susține că Vovk și fiica ei au ajuns la Festivalul Tradițiilor, la care a participat și Daria Dughina, iar după explozia mașinii acesteia, în data de 21 august, cele două - mamă și fiică - ar fi plecat spre Estonia prin regiunea Pskov.

FSB menționează că a înaintat informațiile responsabililor cu ancheta penală.

CNN menționează, la rândul său, că nu poate verifica în mod independent informațiile FSB relatate de agenția TASS, citează antena3.ro.

Agenția rusă de presă mai transmite că autoritățile ruse o vor include pe suspecta Natalia Vovk pe lista cu persoane urmărite şi vor cere extrădarea acesteia în Federația Rusă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
natalia , ce ai folosit sa eii viata unei tinere? ce se alege acum de viata ta??? cat si cum vei mai trai in casa ta? viats de caine izgonit. asta daca nu cumva maine poimaine nu sfarsesti torturata tu si cei dragi ai tai. te-ai luat cu dracu de coarne.. si pt ce si pt cine?
0
0
Daca o filau de atat amar de vreme, de ce nu au oprit o din timp ? Bizar ...
0
0
Aveau totul pregatit, s-au invatat ca nu-i trage nimeni la raspundere, vezi avionul cu olandezi, avionul cu guvernul Poloniei, noviciok si multe altele. Un popor de criminali si c***e
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272