REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 17 Mai 2024
Anul XX Nr. 6732
14.4° Constanța Vineri, 17 Mai 2024 Anul XX Nr. 6732
 

Funcționarii publici, dezmăț pe litoral, din bani publici, mascat în formare profesională

Funcționarii publici, dezmăț pe litoral, din bani publici, mascat în formare profesională

Andreea CONDURACHE 3 mai 2024 | 00:00 6486

Mai multe instituții din România au început să caute cele mai bune hoteluri de pe litoral pentru a-și trimite angajații în vacanțe mascate în cursuri de formare profesională. Vorbim despre patru, cinci sau șase zile petrecute la malul mării, timp în care funcționarii primesc și salariu, poate și diurnă și, posibil, să vină la pachet cu un membru al familiei. O lege care ar fi trebuit să ridice nivelul de pregătire al angajaților din instituțiile publice a fost transformată într-o uriașă afacere turistică.

Functionarii publici, dezmat pe litoral, din bani publici, mascat in formare profesionala

Unitatea de Asistență Medico-Socială de Psihiatrie Nucet, județul Bihor, sparge gheața, iar mai marii reprezentanți ai instituției au început să caute cele mai bune locații de pe litoral pentru a-și trimit angajații în vacanțe mascate în cursuri de formare profesională.  De pildă, în perioada 27 iulie – 2 august a.c., mai mulți angajați ar urma să fie cazați în Mamaia, la Hotel Majestic. Cursurile sunt plătite din bani publici și includ cazare, masă și excursii pentru funcționari. Pentru cele 6 nopți de cazare, UAMSP Nucet a va plăti 5.080 de lei, fără TVA.

Alți angajați vor ajunge, tot în Mamaia, tot în perioada iunie – septembrie, la Hotelul Zenith, cel mai probabil tot pentru o perioadă de 6 nopți de cazare. Valoarea contractului este de 5.250 de lei, fără TVA.

Functionarii publici, dezmat pe litoral, din bani publici, mascat in formare profesionala Hotel Riviera, Mamaia

O altă procedură vizează de data aceasta Hotelul Riviera, tot din stațiunea Mamaia, perioada nefiind specificată, iar prețul este de 4.650 de lei, fără TVA. Aceeași instituție își trimite niște funcționari și în sudul litoralului. Mai exact în Olimp, la Phoenici Blue View Resort, perioada nu e stabilită încă. Valoarea serviciilor hoteliere este de 5.090 de lei, fără TVA.

Functionarii publici, dezmat pe litoral, din bani publici, mascat in formare profesionala Serviciul de Ambulanță Județean Covasna și-a rezervat 5 locații pe litoral

Medicii de la Serviciul de Ambulanță Covasna vin și ei pe litoral

Și Serviciul de Ambulanță Județean Covasna și-a rezervat 5 locații pe litoral pentru serviciile de formare profesională. Astfel, În perioada 25 august – 1 septembrie, o parte a funcționarilor vor ajunge la Neptun, la Hotel 2D Resort, valoarea serviciilor hoteliere fiind de 4890 de lei. În perioada 18 – 24 septembrie a.c. a fost rezervat Hotel Favorit din Venus, valoarea serviciilor hoteliere fiind de 4870 de lei. În perioada 01 – 08 septembrie vor ajunge la Hotel Safir Blue Resort by Mera – Cleopatra, valoarea serviciilor fiind de 4190 de lei. Tot la Venus, la Hotel Mera Holiday Resort – Anca vor ajunge alți funcționari, în perioada 30 iunie – 6 iulie, valoarea contractului fiind de 4650 de lei. Alți angajați vor merge în Eforie Nord, căci angajatorul le-a rezervat, în perioada 21 – 28 iulie, camere la Hotelul Delfinul by Steaua de Mare, valoarea contractului fiind de 4.830 de lei.

Functionarii publici, dezmat pe litoral, din bani publici, mascat in formare profesionala Hotel Mirage Beach & Spa

Angajații Direcției de Sănătate Publică Vrancea vor ajunge și ei pe litoral, în Eforie Nord, pentru a participa la cursuri de formare profesională. Se vor caza la Hotel Mirage Beach Spa, valoarea contractului fiind de 5.830 de lei.

Viceprimarul comunei Ip pleacă la Băile Felix, iar funcționarii vin pe litoral

Primăria Ip din județul Sălaj își trimite și ea funcționarii la cursuri, pe litoral, dar și în Bucovina și Bălile Felix. Angajații de la asistență socială vor merge în Jupiter, la Hotel Delta, în perioada 7 – 14 iulie.

Functionarii publici, dezmat pe litoral, din bani publici, mascat in formare profesionala primăria IP din județul Sălaj își trimite funcționarii la cursuri de formare pe litoral

Funcționarii de la taxe și impozite vor merge la Hotel Europa din Eforie Nord, în aceeași perioadă ca și colegii de la asistență socială. Cei de la registrul agricol vor merge la Băile Felix, în perioada 30 iunie – 7 iulie a.c.. Secretarul general al comunei va merge la Gura Humorului și se va caza la Best West Bucovina, în perioada 18 – 25 august a.c., la fel ca și departamentul de contabilitate. Și viceprimarul comunei va ajunge la cursurile de formare, la Băile Felix, în perioada 18 – 25 august a.c.. Primăria comunei IP a pus la dispoziție pentru fiecare sejur 1.855 de lei, exceptând pe cel al viceprimarului pentru care va plăti 6.790 de lei. Un total de 16.440 de lei.

Și Primăria Micfalău, Covasna, și-a ,,obligat” funcționarii să meargă pe litoral și să participe la cursuri de formare profesională. Se vor caza la Hotelul Mera Onix din Venus, iar sejurul va costa 16.480 de lei.

Și medicii de la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, ,,obligați” să participe la cursuri

Nici medicii nu scapă de formare profesională. De pildă, medicii de la Spitalul Județean de Urgență Vaslui vor merge în Olimp și Mamaia. Pentru serviciile hoteliere se va achita 11.030 de lei.

Functionarii publici, dezmat pe litoral, din bani publici, mascat in formare profesionala Hotel Delta din Jupiter

O altă primărie din Brașov, Comana de Jos, este trimisă la hotelul Delta din Jupiter, tot pentru cursuri de formare profesionala. Primăria plătește 6.180 de lei. Și primăria Ulmi din Giurgiu a rezervat câteva camere la Hotelul Mera Onix, de 4 stele, din Cap Aurora, pentru care va plăti 8.730 de lei.

Functionarii publici, dezmat pe litoral, din bani publici, mascat in formare profesionala situația financiară a societății

Ce au în comun toate aceste instituții? Firma organizatoare!

În ultimii ani, au răsărit ca ciupercile după ploaie firme care se ocupă de organizarea sejurului, și continuă să apară. Cum este cazul firmei LC Travel Moment S.R.L., din Bacău, înființată la începutul anului 2022, și care aduce funcționarii pe litoral. Anul trecut, spre exemplu, firma s-a ocupat de organizarea sejururilor pentru 122 de instituții.

Cifra de afaceri a societății a fost de 289.749 de lei, un profit net în valoare de 219.588 de lei, dar și datorii de 875.943 de lei și un singur angajat. Unicul administrator și asociat este Spulber Gina.

Adevărat, funcționarii publici au nevoie în permanență de instruiri adecvate, pentru a ține pasul cu modificările survenite în legislație. Este de neînțeles de ce e musai să călătorească zeci, poate chiar sute de kilometri, când se pot instrui, mai ieftin, la ei acasă! A, și încă ceva: pe perioada în care urmează programe de formare şi de perfecţionare profesională, funcţionarii publici beneficiază de drepturile salariale cuvenite. Adică, oamenii sunt în concediu, dar oficial sunt la muncă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cred că singura soluție a fi trecerea acestor cursuri in online, fără costuri de transport, casare, masă, diurna și s-ar plăti doar lectorii/formatorii.
1
1
Sunt invidios pe aia care au invatat mai mult decat mine.
1
5
sa ma cac cu stropi pe fata voastra
0
3
DNA la pușcărie cu hoții din banul public!Ne plângem ca nu avem bani pentru bătrâni,copii,handicapați etc.dar favorizam hoții.Ne împrumutăm în fiecare zi sa aibă hoții de unde fura și sa-si facă plăcerile.Vor sa studieze,vor sa se specializeze sa o facă din banul personal.Nu mai toleram hoția!
9
5
Merg la mare sa se f*tă pe banii proștilor care plătesc impozite și taxe . Bravo lor, sa le iau familia în p**a
7
6
După modelul "Primului bugetar" ,restul burgheziei bugetare isi bate joc de banii colectați din taxe si impozite.Un stat eșuat demulti ani ,unde șobolanii albaștri și roșii au furat sub oblăduirea serviciilor , politiei și justiției corupte .
8
5
Dacă așa zice legea bugetarilor ei o respectă, Din link-uri și vorbe goale nu se va schimba nimic în colonia asta până nu știe de frică hienele așa vor face și în următori 100 de ani
11
4
Team building? In regula,ia sa vedem care partid nu a facut cheltuieli de acest gen? Va spun sigur,ca nu exista asa ceva. Pe urma,actualul presedinte al tuturor romanilor,cam cate milioane de euroi a spart degeaba,dar oficial cica pentru noi toti? Fraiereala romanilor este fireasca.
13
3
Când a dat Dragnea ordonanța 13 a ieșit toată pulimea din București.Cand pleaca I******s cu artista lui cu avioane de lux pulimea sta chitita și papa că cat pe la colțuri.Fiindca sunteți neam de c***e SUGETI O IN CONTINUARE !
11
6
merita sa se distreze, muncesc , cateva ore, se streseaza sa mearga bine viitorul politic pentru ei, pentru sefi, familie ,cunoscuti si prieteni daca mai pica cate ceva sa puna deoparte, e stresant totusi dar risca !
8
5
Articolul este pentru majoritatea frustratilor care ar vrea si ei la stat, dar nu pot! Bine, înteleg, este vorba si de perioada campaniei electorale, cum sta bine oficiosului. Dee, cu certitudine, peste asta suprapunem si frustrarea editorului, îmbrobodit de redactorul șef că uite domne ce se întâmplă, care, redactor sef a s**t toată ziua de ieri, cred nu sunt sigură, barzoiu lu’ șefu ăl mare!
6
11
spui patron si tragi apa peste cacatii astia
7
5
sa va chis in freza privatilor
5
11
Nu mai comentati pe aici, iesiti la vot impotriva pcr si asa le dati la m**e
15
8
Dușmanii economiei sunt bugetarii vor spagi, salarii mari si zile libere. Cel mai grav lucru este ca fac tot posibilul ca si odraslele lor sa ajunga tot bugetari. 100 la suta angajati pe pile maxim 5 la suta au habar de munca restul nu știu pe ce lume traiesc.
19
7
astia trebuie lucrati pi la spate , k e destepi ,hmm
4
3
Mă voi ăștia care comentați stând pe net, voi când mai munciți ca să-mi plătiți salariul?
4
17
Un articol de k@kt menit sa invrajbeasca oamenii. Ma ziarist m#ist, corpozatiile din ce isi fac mă teambuildingurile? Ha? Firmele de asigurari numai hoteluri de 5 stele si rar în Romania, de obicei numai pe afara? Și cu ce bani? Nu cumva din asigurarile acelea imense pe care ne obliga statul să le plătim? Sectorul bancar? Ia spuneti voi, sesiunile de instruire nu sunt facute din banii proveniti din cresterea absurda a dobanzilor? Esti un ziarist p@p@nar care ai invatat sa te uiti și tu pe SEAP si faci un articol de k@kat
10
18
Daca pot, de ce nu. G H I N I O N, ca sa citam un contemporan!
7
11
Multa mwiiee fraierilor ce lucrati la patron.
5
18
Din comentarii îmi dau seama ca Jumatate lucrează la stat și agreează astfel de măgarii financiare.Asta-i r*mânia de astăzi!
20
5
Aici sunt banii pe care-i plătim taxe și impozite
19
4
Asta e
1
9
Dar cand plavanis a cheltuit milioane de euro pe plimbari nu ati mai zis nimik
18
10
Dacă este bal...bal sa fie iar negrii pe plantație minim pe economie undeva la 1800 lei net.MINUNAT !!!
12
4
Vin si ,,cu seviciul", dar vin si cu vouchere! Trai neneaca,pe banii babachii( contribuabililor)!Mai sunt si cei care pleaca pe banii statului prin strainatate!Intrebare retorica: cand au atatea avantaje,cu cine credeti ca voteaza?
27
9
Va bateti joc de banii din taxe nenorocitilor. Orice taranas trai pe vatrai , cara cafele zilnic spetit
33
9

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468