REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Funeriu: Sunt pentru opţiunea „zero imigranţi în Romania“ trimiși de Erdogan

Funeriu: Sunt pentru opţiunea „zero imigranţi în Romania“ trimiși de Erdogan

Replica API 2 martie 2020 | 00:00 455

Daniel Funeriu

Fostul ministru Daniel Funeriu reacţionează la noua criză a imigranţilor, generată de refuzul Turciei de a mai opri trecerea persoanelor din Orientul Mijlociu spre Uniunea Europeană. Funeriu afirmă că nu este de acord ca România să primească imigranţi veniţi prin Turcia. În schimb, fostul ministru susţine o imigraţie pe axa est-vest, în baza unor criterii.

"Ca să nu existe vreun dubiu asupra ceea ce cred:

1) sunt pentru "opțiunea zero": primirea a zero imigranți dintre cei trimiși de Erdogan sau primiți de Merkel. România trebuie, dacă e cazul, să își apere frontierele "manu militari" de acest tip de migrație. Nimănui nu îi place confruntarea, dar dacă ești pus în fața unei confruntări trebuie să o câștigi.

2) Sunt pentru o politică de imigrație pe axa culturală est-vest. Să primim, controlat, georgieni, armenieni, ucrainieni, bieloruși, sârbi, venezuelieni dacă vor. Abia după, și tot controlat, pe axa sud-nord, oameni înalt calificați.

Acești migranți nu sunt doar o problemă de contabilitate, că ne-ar costa bani. Sunt în primul rând o problemă culturală. Or, așa cum am mai spus-o, nu sunt deloc dispus să schimb țesutul cultural al Europei. Tratatul UE spune clar că UE e construită în baza moștenirii noastre religioase, culturale și umaniste, nu în baza vreunei moșteniri culturale sau religioase din altă parte.

PS: pe cine credeți că lasă Erdogan să plece către Europa, medicii și profesorii sirieni, sau pe unii pe care nu îi vrea? Și dacă nu îi vrea, de ce nu îi vrea?

PPS: pentru libertatea transportatorilor români în UE cine o apără? Dna Vălean, eurodeputați, se aude?", scrie Daniel Funeriu pe Facebook, potrivit stiripesurse.ro.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat că 18.000 de migranți au trecut granița spre Europa, după ce țara sa le-a premis să plece. Numărul va ajunge la 25.000 până la 30.000 în zilele următoare. Turcia nu mai poate face față numărului mare de oameni care fug din cauza războiului civil din Siria, a spus Erdogan.

Decizia lui Erdogan vine după ce zeci de soldaţi turci au murit în urma unui bombardament în provincia siriană Idlib. Turcia speră să forţeze astfel UE şi NATO să sprijine operaţiunea militară pe care o desfăşoară în Siria, acolo unde au loc dese confruntări cu armata siriană sprijinită de Rusia.

Turcia găzduiește 3,7 milioane de refugiați sirieni, precum și migranți din alte țări, cum ar fi Afganistanul, pe care i-a oprit să plece spre Europa, în cadrul unui înțeelegeri cu UE. Dar Erdogan a acuzat UE că și-a încălcat promisiunile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
funeriu a fost facut de masa cu fierul de calcat,asa cum a vrut o ieseanca sa faca sex cu un retevei de teava,dar nu a reusit sau poate ca da si a murit
2
2
noi suntem mai tari ca nemtii.? gandire romaneasca
1
2
Normal asa trebuie.Au ajuns orientalii sa ne dea lectii. Razboiul se poarta cu unitati musulmane.Europenii trebuie sa fie stupizi sa mai accepte imigranti.ONGurile astea internationale trebuiesc inpiedicate sa mai aduca imigranti.Cine sunt finantatorii ce ii sprijina?
8
1
ne doare in pula ce crede Funeriu! cel mai prost din curtea scoli
8
6
Erdogan baiat destept ,ii alunga din Siria spre Turcia ,apoi santaj la UE
10
0
Foarte bine. Si noi suntem impotriva tuturor imigrantilor.
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272