REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
18.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

FURT de nisip de pe plajele constănţene! Autoritățile au fost sesizate

FURT de nisip de pe plajele constănţene! Autoritățile au fost sesizate

Replica API 20 mai 2020 | 00:18 5582

Din cauza pandemiei de coronavirus şi a restricţiilor impuse de către autorităţi, atât constănţenii, cât şi turiştii nu se pot bucura deocamdată de o şedere pe plajă şi de nisipul fin de la malul mării, cel puţin nu în condiţii normale. Aşa că unii s-au gândit că este mai la îndemână să sustragă direct nisipul de pe plajă şi să îl încarce în maşini.

"În urma unor sesizări primite de la cetățeni, am descoperit mai mulți indivizi pe litoralul constănțean care încărcau saci de nisip direct de pe plajă în autoutilitare și mașini. Aceste fapte, comise de persoane fizice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 10.000 de lei şi 20.000 de lei, iar pentru persoanele juridice între 75.000 de lei şi 80.000 de lei. Inspectorii din cadrul #ABADL au solicitat Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor identificarea posesorului autoutilitarei după fotografiile şi filmuleţul video, în vederea sancționării acestuia", a declarat Bogdan Bola, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL).

Potrivit legii, pe plajele litoralului românesc, utilizate în scop turistic, se interzice accesul, circulaţia sau staţionarea vehiculelor, cu excepţia celor care asigură intervenţii operative şi a utilajelor de întreţinere a plajelor. De asemenea, avertizăm constănţenii că potrivit legii extragerea agregatelor minerale din albiile sau malurile cursurilor de apă, a canalelor, lacurilor, de pe plajă sau de pe faleza mării, fără aviz sau autorizaţie de gospodărire a apelor sau cu nerespectarea prevederilor acestora constituie contravenție și se sancționează conform art. 88, alin. 1 lit. a.

Bogdan Bola: A fost sesizată Garda de Mediu şi Primăria Constanţa

Un alt episod s-a întâmplat pe malul lacului Siutghiol. "Tot ieri, Inspecția Bazinală de Apă din cadrul A.B.A.D.L. a fost sesizată că pe malul lacului Siutghiol a fost depozitat moloz, astfel că inspectorii noștri au sesizat Primăria Constanța în a cărui administrarea se află lacul, dar și Garda de Mediu pentru identificarea persoanei și pentru a fi luate măsurile care se impun. Sperăm să fie identificați cât mai repede pentru a le fi aplicate amenzile ce se impun, deoarece distrug, cu bună-știință, un habitat natural".

Bogdan Bola: Rog cetăţenii să sesizeze astfel de cazuri

"Din aceste motive, rog cetățenii să sesizeze astfel de cazuri la dispeceratul instituției și să trimită fotografii în acest sens ori de câte ori cred că legea este încălcată, pentru că numai împreună vom reuși să ne bucurăm de ape și plaje curate, de un mediu curat”.

P.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fostul primar Matei de la Navodari a furat 61 de hectare de PLAJA si.....acum vinde la pret de nimic...asa ca furati si voi ca el.
4
1
O tiganie caracteristica ABDL...va fura pulea nisipul...ce sa spun....mare kkt....voi ca furati hectare de plaja pe acte nu va sesizati...ratatilor!
11
1
Cu OPELul la furat!
3
1
Bai Bola cind ai facut sute de licitatii de inchiriere de bucati de plaji toate falsificate nu a mai fost furt de nisip Atentie D N A .Deci sa furat zeci de mii de tone de nisip .ce spui domnule Bola D N A ?
9
2
fura nisip? nisipul ala e proprietatea cuiva? la plantat acolo sau cum? pai nisipul ala e acolo inainte sa existe primarii consilii si alte cacaturi!. a furat nisipul cui? lepre imputite!
12
2
ba spuneti asta si alora cu Wola din 2 Mau,Vama veche,care fura nisip cu tona!
11
1
Bah, furati mai repede nisipul ca vine Fagabou cu makidonii si vor betona plaja.
20
0
Ar trebui impins la loc si nisipul care este purtat de vant sub forma de dune. Sunt zeci de tone. Nisipul ala furat e si nefolositor in gospodarii si putin pe langa eroziunea anuala. Dar...hotia e hotie.
12
0
Bola,cand angajatii vostri iau nisipul si scoica de pe plaja si o vand la cunoscuti de ce nu va autosesizati?! Ropota stie cel mai bine si angajatii din subordinea lui,daca nu esti atent sau pe faza te trezesti cu plaja goala.Pana nu scapi de asemenea angajati nu o sa performezi deloc in postul in care ai fost uns de machidonii tai.
13
0
Hotii romanes gitanes fura tot. Au speriat vestul Europei. Draq de neam de secaturi si koorve
14
4
eu zic ca ar fi mai bine sa stopati sa mai deversati cacat in marea neagra si dupa sa ii vedeti pe astia de incarca si si un sac de nisip, mare paguba.
14
0
dar ia faceti voi un control la centrele care vand materiale de constructii in tot judetul sa vedeti ca se vinde numai nisip luat de pe plaja deaia orice constructie din acest nisip in combinatie cu cimentul facut din arderea deseurilor ies constructii durabile !!!
20
2
Nisipul nu e pierdut, Il veti gasi in droaia de constructii machedonesti vandute la preturi fara concurenta.
22
3
Eu la Navodari am furat 61 de hectare si nu am patit nimic, asa ca saraci astia trebuiesc omorati
19
4
Care a luat citiva saci de nisip il condamnam dar pe politicienii vamesii si interlopii care au furat plaje intregi ii lasam in pace ,ma dezamagiti dragilor ,prin faptul ca nu vedeti toata poza posterului.
32
2
Astia o sa ne fure si-un rinichi in timp ce stam pe plaja.
19
5
se fura apa din marea neagra .cat e amenda?
26
4
ce fac cu nisipul? nu cred ca la tencuiala. este nisip organic si nu ok. se macina in timp.
28
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212