REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Furt organizat din curţile oamenilor: animalele se tranşează în abatoare ilegale

Furt organizat din curţile oamenilor: animalele se tranşează în abatoare ilegale

Replica API 6 decembrie 2012 | 00:00 91

Jale în judeţ, înainte de Crăciun

Jale în judeţ, înainte de Crăciun

Chiar dacă sărbătorile de iarnă reprezintă un prilej de bucurie, iată că unele familii se gândesc cu groază la apropierea Crăciunului. Este vorba despre o familie din localitatea constănţeană Ciobăniţa, care a fost prădată de hoţi, nemaiavând ce pune pe masă, exact în vremurile când toată lumea se înfruptă cu bucate alese. Mai exact, drama lui Fane Vasile a început în urmă cu doar câteva săptămâni, când a constatat cu stupoare că a rămas fără cei doi porci, crescuţi pentru Ignat, reprezentând singura sursă de hrană a vârstnicului. Oamenii legii spun că furturi de animale nu se înregistrează doar la Ciobăniţa, în Mereni, ci şi în restul judeţului. Partea şi mai poastă a situaţiei, spun poliţiştii, este că există abatoare ilegale care tranşează imediat animalele şi vând carnea. Se fac cercetări atât pentru depistarea hoţilor, dar şi a afaceriştilor "la negru".

Disperat, omul a sesizat organele de Poliţie, cercetările fiind demarate, însă, fără rezultat nici până la ora actuală, se plânge săteanul. Chiar dacă ancheta este în derulare, timpul se scurge, bărbatul privind cu groază la timpul ce va să vină. În plus, se pare că acest eveniment nu este unul singular în localitatea Ciobăniţa, dar nici în Mereni, localnicii plângându-se de faptul că se fură ca în codru, atât porci cât şi păsări, de le este frică să mai doarmă noaptea. Primarul din Mereni, Gheorghe Chiriac, cunoaşte situaţia, însă spune că nu este vorba chiar de un fenomen, furturile de animale fiind prezente în mai toate localităţile. "Nu este chiar un fenomen la scară largă. Au fost două evenimente în ultimele săptămâni, la Mereni şi la Ciobăniţa. Din păcate, asta este peste tot, nu numai la noi. Repet, este greu, pentru că vin şi sărbătorile, nici animale nu prea mai sunt, foametea este mare, lumea săracă. Însă, Poliţia a demarat o anchetă şi se face tot posibilul pentru a se preveni aceste furturi", a declarat, pentru "Replica", edilul din Mereni. Nici oamenii legii nu neagă aceste fenomene, fiind familiarizaţi cu furtul de animale din ograda lui Fane Vasile, motiv pentru care s-au înteţit patrulările pe timp de noapte. "Au fost aceste furturi, le ştim. Familiile stau la marginea satului, coteţul este undeva mai în spate, nu există garduri, iar accesul hoţilor este facilitat, normal. De atunci, se fac patrulări permanente, de când s-au furat cei doi porci la Ciobăniţa şi unul de la Mereni, dar şi nişte păsări. Evenimentele s-au înregistrat până în 10 noiembrie. Noi chiar i-am întrebat pe oameni de ce nu fac ceva pentru a le păzi, dacă sunt la marginea satului. Cât despre prinderea făptaşilor, este un pic mai greu, pentru că hoţii de animale s-au perfecţionat. Vin, fie pe câmp, fie prin altă parte, cu maşini şi dispar imediat. Mai este şi problema cu abatoarele, care primesc imediat carnea, pentru că sunt şi astfel de abatoare - fantomă. Este un traseu mai dificil, dar îi vom prinde până la urmă", spun poliţiştii.

Hoţii i-au prădat atelierul de cruci: i-au furat aparatură de 50 de milioane

Până la depistarea borfaşilor, oamenii sunt legaţi, practic, de mâini şi de picioare, încercând să găsească soluţii pentru a pune ceva pe masă. În plus, în urmă cu ceva timp, atelierul lui Fane, amplasat în sat, unde confecţiona cruci, a fost, de asemenea, prădat de hoţi, fiindu-i furată aparatură în valoare de aproximativ de 50 de milioane de lei vechi, făptaşul nefiind prins nici până în momentul de faţă. "Practic, a rămas fără nimic. Avea doi porci, pe care urma să-i taie, pentru a avea hrană peste iarnă, iar acum a rămas cu... nimic! Însă, hoţii nu au fost prinşi, iar furturile continuă, acest lucru este mai grav. În urmă cu două luni, i-a fost spart atelierul tatălui meu, din Ciobăniţa, şi i-au furat aparatură de 50 de milioane de lei vechi. Hoţii nu au fost prinşi", a declarat, pentru "Replica", Florentina, fiica bărbatului prădat de hoţi. Până la vremuri mai bune, Fane Vasile trăieşte cu o frică permanentă, dar şi cu gânduri întunecate la sărbătorile ce-l vor prinde fără de-ale gurii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272