REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Furtuna și-a făcut de cap la Topraisar: o fermă de legume a fost pusă la pământ de vijelie! Video

Furtuna și-a făcut de cap la Topraisar: o fermă de legume a fost pusă la pământ de vijelie! Video

Replica API 2 august 2022 | 00:00 4291

Ploaia torențială de duminică, 21 iulie, a făcut prăpăd în județul Constanța. În comuna Topraisar, furtuna de ieri a distrus în proporție de 70-80% culturile unei ferme de legume și fructe, furnizorul unui hipermarket din Constanța. Din această cauză, reprezentanții fermei au anunțat deja că produsele livrate de ei vor fi limitate, perioada următoare de timp. Din nefericire, culturile nu erau asigura și nici solarele care au fost distruse, paguba fiind una destul de mare. ”Nu putem să îi ajutăm cu nimic, pentru că nu ține de noi, dar pot depune o cerere la Direcția Agricolă și dacă dă guvernul ceva, atunci putem să îi ajutăm” a declarat Gheorghe Stelian, primarul din Topraisar, pentru Replica.

.

Situația e mult mai gravă decât părea. E munca noastră din ultimii 20 de ani și acum nu mai e nimic. Noi bănuim că a fost o tornadă, pentru că aveam o lizieră de salcâmi și copacii sunt retezați circular. Avem casa în aceeași curte și țineam ușile și geamurile de la casă că ni le lua vijelia. Toate solarele sunt la pământ, au rămas în picioare 2,3 pe care dacă le atingem cu 2 degete cad. Tot ce trebuia să culegem până în noiembrie e distrus. Ne-a zburat gardul din plăci de beton. Totul s-a întâmplat pe o rază de 2000 de mp. Nu avem asigurare, pentru că pe solarii nu vrea nimeni să facă asigurare. Clădirile sunt asigurate, dar doar atât. Am făcut o înștiințare la Primărie, care urmează să anunțe ISU dar nu știu ce se poate întâmpla. Nu știu să estimez un prejudiciu.” a declarat reprezentanta fermei pentru Replica de Constanța.

.

Primăria nu poate face nimic

Știu de aseară de ce s-a întâmplat la ferma, pentru că eram pe teren. În momentul acesta nu putem să îi ajutăm cu nimic. Dacă apare ceva legal, atunci da. Nu putem să îi ajutăm cu nimic, pentru că nu ține de noi, dar pot depune o cerere la Direcția Agricolă și dacă dă guvernul ceva, atunci putem să îi ajutăm” a declarat Gheorghe Stelian, primarul din Topraisar, pentru Replica de Constanța.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ii baga lu ma-ta Stoiane...prost mai esti...poate aproviziona cu marfa boule
0
0
prostanii replica
0
0
baga tu degetu in cur si lasa-te de jurnalism prietene
0
0
I-auzi, baga marfa ! De unde va aduna si va pune sa scrieti, oligofrenilor !
1
0
Ba Teodosie mai lasa "slujbele"astea ca te da lumea in judecata bulangiule.
1
0
Chiar toti retardatii s-au adunat la Replica?
0
0
" baga marfa " - super vocabular de ziarist , 300 cuvinte , cand le terminam punem bip ...
0
0
Preasfintitul Teodosie ii de vina, el o focut prea multe slujbe sa vie ploile
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367