REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Furturile din auto continuă la Constanţa: au spart geamul pentru o pungă cu pufuleţi

Furturile din auto continuă la Constanţa: au spart geamul pentru o pungă cu pufuleţi

Replica API 6 decembrie 2014 | 23:06 91

Fenomenul autoturismelor sparte continuă la Constanţa, în ciuda acţiunilor poliţiştilor. Fie că este vorba de bunuri lăsate la vedere sau doar o pungă cu pufuleţi, hoţii, care sunt minori în mare parte, acţionează în doar câteva minute, spre disperarea constănţenilor, care sunt hotărâţi să stea la pândă.

Dacă la inaugurarea patinoarului de la intrare în staţiunea Mamaia, ce a avut loc pe 1 decembrie anul curent, constănţenii se plângeau că le-au fost sparte maşinile, iată că fenomenul nu s-a oprit. Alţi locuitori ai urbei de la malul mării continuă să-şi spună of-ul pe internet, atenţionându-i în acest fel şi pe alţi proprietari de maşini. Spre exemplu, un bărbat a precizat că a lipsit doar câteva minute, lăsându-şi autovehiculul parcat în zona Flămânda din municipiu, iar când s-a întors a văzut geamul spart şi lucrurile răvăşite. Hoţii nu prea au avut ce fura decât nişte cd-uri, însă pagubele nu lipsesc. Totodată, în zona Tomis Mall, un alt auto a fost spart pentru o pungă cu… pufuleţi. Şi în noaptea de miercuri spre joi (3 spre 4 decembrie) au fost sparte mai multe maşini în zona ICIL, hoţii aruncând la pubelele de gunoi din zonă ceea ce nu le-a trebuit, respectiv casetofoane ceva mai vechi. Neştiind ce să mai facă, oamenii sunt hotărâţi să stea la până pentru a prinde infractorii, întrucât au siguranţa că sunt minori şi legea e blândă cu ei. Chiar şi aşa, pe internet au venit şi sfaturi ce i-au făcut pe proprietari să se gândească mai bine la cazierul lor decât la răzbunarea fizică. Pentru prevenirea acestor evenimente nefericite, oamenii legii din Costanţa vă sfătuiesc să nu parcaţi autoturismul în zone neiluminate, să nu lăsaţi autoturismul descuiat sau cu cheile în contact, chiar dacă îl părăsiţi pentru câteva momente, să nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare, genţi, obiecte de îmbrăcăminte sau alte lucruri. Totodată, încercaţi să montaţi aparatura audio pe un sistem tip şină şi nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii deoarece, în cazul furtului autoturismului riscaţi să nu fiţi despăgubiţi de societăţile de asigurări. Nu lăsaţi în maşină bani, cărţi de credit, ordine de plată sau alte obiecte, închideţi complet geamurile, chiar dacă părăsiţi autoturismul pentru scurt timp. Dacă aţi pierdut cheile autoturismului, schimbaţi de urgenţă sistemul de închidere. Sistemele tehnice de alarmă antifurt sunt o piedică în calea infractorilor. Dacă aveţi posibilitate este recomandat să montaţi astfel de sisteme, apelând la serviciile firmelor specializate. Nu vă adresaţi pentru repararea autoturismului persoanelor sau atelierelor neautorizate, iar dacă autoturismul dumneavoastră a fost spart, anunţaţi imediat Poliţia şi nu umblaţi în interiorul acestuia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272