REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
7.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Fuziunea care i-a dat de gol: PDL şi PNL zic că, de fapt, se iubeau în secret!

Fuziunea care i-a dat de gol: PDL şi PNL zic că, de fapt, se iubeau în secret!

Replica API 30 mai 2014 | 00:00 131

Să ne distrăm cu nebunii

Să ne distrăm cu nebunii

"Atunci, iubito, când nu vii, eu vorbesc cu florile", sunt versurile lui Ion Suruceanu, care se potrivesc de minune pentru imnul noului partid pe care PDL şi PNL vor să îl contureze. După doi ani de cafteli şi măscăreli mediatice de proporţii, din partea ambelor tabere, politicienii în cauză au ajuns la concluzia că e bine să fie bine, ca să nu fie rău. De asemenea, pentru că au fost necesare eşecuri de proporţii la alegerile de duminică, pentru Parlamentul European, liderii partidelor de dreapta s-au apucat, târâş-grăpiş, să se mai sune, să îşi mai vorbească şi, mai nou, să cimenteze o fuziune de dimensiuni istorice, în dorinţa de a evita un nou dezastru: pierderea alegerilor prezidenţiale, din toamnă.

Primii care au dat tonul, aşa cum era şi de aşteptat, au fost PDL-iştii. În frunte cu preşedintele Vasile Blaga, miercuri, "portocaliii" au fost dispuşi la iertare şi împăcare cu rivalii de până mai ieri, liberalii şi au fost primii care au lansat apelul pentru o mare coaliţie de dreapta. Şi s-a făcut: PDL-iştii au bătut palma cu PNL-iştii şi vor fuziona, pentru un nou partid. Pentru că vorbim de un nou partid, obligatoriu trebuie să avem şi un nume. Graba prin care PDL şi PNL au anunţat fuziunea se aplică şi la denumirea partidului, care, de asemenea, ar putea fi anunţată în regim de urgenţă. Potrivit preşedintelui pe judeţ al PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, anunţul ar putea fi făcut în câteva zile. "Luni, vom avea Colegiul Director Naţional şi, tot luni, probabil vom avea un birou reunit al celor două birouri naţionale, PNL şi PDL. În cadrul acestor întâlniri, cu siguranţă că se vor constitui primele comisii de lucru, comune, pentru redactarea şi prezentarea unui statut şi a unui regulament ale viitorului partid şi care vor stabili direcţiile de preocupare. Probabil că, luni, vom avea avea răspunsuri la aceste întrebări şi în ceea ce priveşte numele viitorului partid şi în ceea ce priveşte termenele fuziunii", a declarat Chiru.

Dacă PDL şi PNL se unesc definitiv şi irevocabil, situaţia este un pic mai complicată cu partidele mai mici, precum Forţa Civică, Mişcarea Populară, Noua Republică ş.a.m.d. Potrivit lui Chiru, acestea ar putea gravita în jurul noii formaţiuni, apărută prin fuziune şi, într-un final, s-ar putea alătura valului, situaţie neplăcută, prin care Chiru ajunge iar la aceeaşi masă cu "prietenul" său, preşedintele PMP Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz. "Astăzi vorbim de PNL - PDL. Despre fuziunea celor două partide, dar acest lucru nu exclude ca, în plan paralel, fiecare partid să poarte discuţii de absorbţie, iar acest lucru se va face treptat şi pe măsură ce există un interes manifestat, declarat, din partea celorlalte partide mai mici", a concluzionat Chiru, pentru "Replica".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212