REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.8° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Fuziunea, în regim rapid pentru unii, o iluzie pentru alţii. PDL şi PNL se străduiesc să scape de vocile critice

Fuziunea, în regim rapid pentru unii, o iluzie pentru alţii. PDL şi PNL se străduiesc să scape de vocile critice

Replica API 4 iulie 2014 | 00:00 80

Mai înţelege cineva ceva?

Mai înţelege cineva ceva?

"Fuzioniştii" de serviciu ai politicii româneşti au, mai nou, încă o problemă. Vocile critice din cadrul ambelor partide sunt din ce în ce mai gălăgioase şi dau serioase bătăi de cap actorilor principali implicaţi în procesul de fuziune dintre PDL şi PNL. Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat că cele două partide vor avea până la sfârşitul lunii iulie un candidat unic la Preşedinţie şi, indiferent de faza în care se vor afla la acel moment procedurile de fuziune, se va merge pe această variantă. Omologul de la PDL al lui Iohannis, Vasile Blaga, vorbeşte pe aceleaşi versuri. "Procesul de fuziune merge în forţă mai departe. Din partea PNL, vreau să spun cu toată claritatea, indiferent cine va fi candidatul nostru pentru Preşedinţie, procesul de fuziune, procesul de unificare a dreptei merge mai departe. (...) Până la 1 august, cele două partide vor avea desemnat candidatul unic la Preşedinţie. Tot până la acea dată vor fi gata toate documentele necesare fuziunii. Procesul continuă, de altfel", a precizat Blaga. Numai că toate aceste treburi sigure şi neafectate şi clare nu sunt chiar aşa. Din partea PNL, există mai multe voci critice, însă una dintre ele aparţine unui om cu greutate. Este vorba de seniorul Mircea Ionescu Quintus, preşedinte de onoare al partidului, care nici nu vrea să audă de fuziune.

Câinii latră, caravana trece: fuziunea va avea loc!

Punctele personale de vedere nu au, însă, prea mare greutate în ceea ce priveşte proiectul pe care liderii celor două partide şi l-au asumat. Dacă dăm crezare acestora, fuziunea va deveni realitate în cel mai scurt timp posibil. De exemplu, potrivit preşedintelui pe judeţ al PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, partidul va desemna candidatul până la 15 iulie, dat fiind faptul că şi Klaus Iohannis şi Crin Antonescu s-au înscris în cursă. După 15 iulie, candidatul PNL va concura cu cel al PDL şi, astfel, de la 1 august va exista un singur candidat al viitorului partid. "Se vor face mai multe sondaje, aşa cum vor conveni în conducerile centrale şi, după aceea, cel mai bun va fi desemnat candidatul partidului. Acum, se face sondajul între cei doi (Crin Antonescu şi Klaus Iohannis - n.r.), până pe 15 iulie. După 15, va avea loc Delegaţia Permanentă care va desemna din partea noastră candidatul care va intra în cursă cu cel de la PD. Ulterior, vor fi următoarele sondaje, care vor desemna candidatul unic", a declarat Dragomir, pentru "Replica" de Constanţa.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212