REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Gabi Stan a câştigat procesul! Primăria Constanţa NU A DOVEDIT că fostul viceprimar ar fi prejudiciat bugetul!

Gabi Stan a câştigat procesul! Primăria Constanţa NU A DOVEDIT că fostul viceprimar ar fi prejudiciat bugetul!

Replica API 19 iulie 2019 | 00:00 1714

Fostul viceprimar al Constanţei, Gabi Stan, nu a prejudiciat Primăria Constanţa! Decizia aparţine Tribunalului Constanţa, care a decis că a administraţia locală nu a făcut dovada că fostul vice ar fi prejudiciat bugetul, prin neplata unor facturi la telefonie mobilă în perioada 2009-2012.

În urma unui Control al Curţii de Conturi, auditorii au constatat, printre altele, o gaură în bugetul local cauzată de neurmărirea și nerecuperarea unor sume înregistrate în evidența contabilă ca debitori mai vechi de un an. Este vorba despre depășirea plafonului aprobat de cheltuieli la convorbiri telefonice cu telefonul mobil din dotare, înregistrate în perioada anilor 2009 – 2011, pentru foști salariați ai instituției, ca de exemplu Gabriel Stan. În sarcina fostului viceprimar s-a stabilit suma de 4167,27, fapt pentru care administraţia locală a început demersurile pentru recuperarea sumei. În acest sens, pe 17 ianuarie a.c. a fost depusă o acţiune patrimonială în instanţă, unde Gabi Stan are calitatea de pârât. În motivarea cererii, apărătorii primăriei au arătat că, prin dispoziția nr. 1362/1361/4.03.2010 s-a dispus cu data de 4.03.2010 ca fiecare salariat beneficiar de abonament la telefonia mobilă contractată de Municipiul Constanţa să folosească cartela doar în limita minutelor incluse în costul abonamentului, precum și în limita celorlalte servicii incluse în abonament. În cuprinsul aceleiași dispoziții s-a menționat că valoarea facturii care depășește valoarea abonamentului cu minute incluse va fi suportată de salariatul care o folosește și urmează a fi reținut din salariu prin grija Serviciului Contabilitate. Ceea ce nu s-a întâmplat.

După doar trei termene, magistraţii s-au pronunţat. Instanța a constatat că, în cauză, nu s-a făcut dovada unui prejudiciu real și cert care să fi fost produs în patrimoniul angajatorului și care ar fi justificat formularea cererii de chemare în judecată, motiv pentru care a apreciat că nu sunt întrunite elementele răspunderii delictuale, și, în consecință, nu poate fi antrenată răspunderea civilă delictuală a fostului viceprimar, fapt pentru care a fost respinsă cererea. Decizia a fost pronunţată pe 3 iunie a.c.

Primăria Constanţa a formulat recurs, acesta fiind înregistrat pe rolul Curţii de Apel Constanţa miercuri, 17 iulie a.c.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asta are si o bere neplatita la Marco Polo. poate asa il agatati. ce ankete de kkt!!!
5
0
Ce nu ati inteles ? Asta i Zumbuluu orasului ! Sau pacaliciul clanului ! Cum a fost de fapt si Fagabou ... erau tandem !
8
1
cind lucra la telegraf pampalaul asta isi lua palme dupa ceafa si suturi in cur de la colegi
7
0
Nu numai ca nu s-a vrut ca omul asta sa fie condamnat dar inainte de decizie judecatorul a zis:spune ma Gabi tot ce ai facut ca sa te albesc ca poate face cineva recurs si daca gaseste ceva imi faci si mie probleme.Pe de alta parte se poate ca asta sa aiba dovezi care sa le creeze si altora probleme si atunci s-a lucrat simplu,s-au evitat complicatiile
3
0
Nici nu s a vrut a fi dovedit. Hai sa fim seriosi! Fagadau e cel ce sterge urma.
8
0
tu nu intelegi ca mai bine ca sotia sa nu suge pula nici o femeie din Constanta ? tu nu vezi cand iesiti undeva in public cati barbati isi dau coate si rad ....uite curva cu pampalaul politician....tu faci sex cu ma-ta in loc sa faci cu ea...asta cand e libera , cand nu are clienti...
4
2
Asta e slugoiul machidonilor , mai nou se crede luptator de k1
8
3
Un fost ospatar ajuns viceprimar
10
1
acolo cautati?la factura de telefoane?eu astept alegerile atunci
7
3
Asta a fost cel mai mare maimutoi din primarie, o gluma proasta, dar uite ca ne-a muit pe toti si s-a aranjat atat pe el cat si familia lui pe tot restul vietii. Sa tot furi in Romanica
16
2
este de ras cu ce se ocupa muistii judecatori in tara asta plina de hoti si corupti ! Deci ei cauta nota de plata de la telefonul celui mai inteligent muist din primarie !!! Muie cu cacat judecatorilor !!!
9
3
Radeati de el k e prost si uite k i ati lins clanta!
6
8
.... pe malul Marii Negre , prostanul asta a facut-o din salariu de Inspector la Primarie ? Golanul asta care il pupa in cur pe Mazare nici macar sa scrie corect gramatical nu stie !
15
1
Gabi Stan e prea prost ca sa fure. El a prosperat prin pomenile primite de la cei doi amici aflati la racoare.
18
1
Am ramas intepenit, pe dreapta cu semnalizarea din gat si pe stanga ca suflet
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108