REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Gabriel Comănescu vrea extinderea regattei în Marea Neagră, prin cooptarea Ucrainei şi Georgiei

Gabriel Comănescu vrea extinderea regattei în Marea Neagră, prin cooptarea Ucrainei şi Georgiei

Replica API 28 mai 2014 | 00:00 144

Black Sea Tall Ships Regatta 2014 s-a încheiat

Black Sea Tall Ships Regatta 2014 s-a încheiat

SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014 şi-a încheiat oficial, marţi dimineaţă, activităţile în portul militar Constanţa. Eveniment extravagant, regatta a debutat sâmbătă, 11 veliere fiind protagonistele unui adevărat festival. După concursul organizat la Sochi (Rusia), navele s-au îndreptat spre Constanţa, iar România a participat cu două veliere: "Mircea", de Clasa A şi "Adornate", de Clasa B.

Vineri, au intrat în Port velierele "Johanna Lucretia", "Bodrum", "Royal Helena", "Nadejda" şi "Mir", care s-au alăturat competitoarelor "Akela", "Atyla" şi "Sea Adventure". De menţionat, "Atyla" a prezentat o coregrafie specială, fiind "piraţii de serviciu" ai evenimentului.

Gabriel Comănescu: "Evenimentul a fost un succes pentru economia Constanţei"

România are onoarea de a organiza festivităţile prilejuite de finalul competiţiei în Portul din Constanţa. Organizatorul, Sail Training International (STI) este o organizaţie nonprofit, dedicată activităţilor de navigaţie. STI are membri în numeroase ţări, precum Australia, Belgia, Bermuda, Canada, Croaţia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Noua Zeelandă, Africa de Sud, Spania, Suedia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii ş.a. Colaboratorul STI, preşedintele Navigator Yacht Club, Gabriel Comănescu, susţine că, din 2015, regattele pe care le va organiza la Marea Neagră se vor extinde considerabil. "Aşa cum am promis şi, după cum ştiţi, mă ţin de cuvânt, la anul vom avea din nou regatta Mării Negre şi încercăm să desfăşurăm mai mult decât asta. Cu Navigator Yacht Club ne-am propus un program de responsabilizare socială. Vrem să ajutăm regatte pentru copii, sporturi maritime, o regattă a velierelor mari, o regattă a velierelor mici, o regattă a cadeţilor, în care nu numai să reuşim numai ceea ce au reuşit colegii noştri de la Eforie, Mangalia. Am luat legătura cu Bulgaria, cu marina de la Varna, cu marina de la Sochi şi încercăm şi cu Istanbul să concepem o interconectare a sporturilor nautice între cele patru ţări şi sperăm, în curând, să mai aducem încă două, Georgia şi Ucraina", a declarat Comănescu, după conferinţa de presă, de marţi dimineaţă, care a marcat încheierea SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014. Vezi mai mult pe replicaonline.ro

De asemenea, Comănescu a precizat şi că evenimentul a fost un succes pentru economia Constanţei, prezentând şi câteva date statistice. "Bugetul a fost de aproximativ 500.000 de euro, strâns din contribuţiile sponsorilor. Bugetul a fost folosit pentru taxe participare, logistică, amenajare spaţii, materiale promoţionale şi promovarea evenimentului. Din statistici, au fost 90.000 de vizitatori în primele două zile, 40.000 sâmbătă şi 50.000 duminică. Luni, au fost 25.000. Evenimentul a fost un succes pentru economia Constanţei, dintr-o mică cercetare de la agenţii economici, atât cei care au fost aici, în Port, cât şi cei de pe raza Poarta 1, încasările, practic, au realizat un profit", a precizat Comănescu.

Black Sea Tall Ships Regatta 2014 s-a încheiat luni noapte, printr-un spectacol grandios de artificii.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272