REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Gabriel Oprea anunţă că va candida pentru a reprezenta în Parlament drepturile militarilor şi poliţiştilor

Gabriel Oprea anunţă că va candida pentru a reprezenta în Parlament drepturile militarilor şi poliţiştilor

Replica API 2 noiembrie 2020 | 00:00 1375

Gabriel Oprea, preşedintele Uniunii Militarilor şi Poliţiştilor ''Mihai Viteazul'' (UMPMV), a anunţat că, prin candidatura sa independentă, doreşte să reprezinte drepturile militarilor şi poliţiştilor în Parlamentul României, la nivelul Comisiei de Apărare.

Gabriel Oprea

"Am revenit la UNPR, m-au ales colegii iarăşi preşedinte, suntem într-un proces cu PMP-ul şi până atunci am hotărât să îi reprezint, la cererea lor, a militarilor, a poliţiştilor, să îi reprezint prin asociaţie şi din Parlamentul României, Comisia de Apărare. (...) Această asociaţie a militarilor şi poliţiştilor este singura a militarilor şi poliţiştilor activi şi rezervişti. Nu aş vrea să spun vorbe mari, dar am această autoritate - şi morală, şi profesională - să îi strâng în jurul meu, pe toţi militarii şi poliţiştii din tot sistemul de securitate. Mă refer la militarii din Ministerul Apărării, militari, jandarmi, pompieri, poliţişti din Ministerul de Interne. Tot ceea ce înseamnă securitate naţională a României. Vreau să ştiţi, plus-minus, aceşti oameni reprezintă aproximativ 500.000 de oameni. Aproximativ 300.000 de activi şi 200.000 de rezervişti", a arătat Oprea duminică, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul asociaţiei, scrie Agerpres.

El a precizat că deviza acesteia este este "Dumnezeu, onoare, patrie" şi a adăugat că "nu sunt vorbe mari", ci reprezintă o deviză a poporului român, care s-a bazat de-a lungul istoriei sale pe Armată şi Biserică, "piloni ai statului român modern".

Gabriel Oprea a reamintit că a fost prefectul Capitalei în perioada 2002 - 2003, senator şi deputat. A ocupat, de asemenea, funcţiile de ministru al Administraţiei Publice, ministru al Apărării Naţionale, ministru al Afacerilor Interne, vicepremier pentru securitate naţională şi prim-ministru interimar. El a arătat că în aceste calităţi, a promovat şi susţinut securitatea naţională a României. Pe de altă parte, a subliniat că în lupta împotriva pandemiei sunt implicaţi, alături de personalul medical, şi militarii şi poliţiştii.

"Sunt un om care m-am bătut pentru securitatea naţională a României în sensul bun al cuvântului. Astăzi parcă trăim într-o altă lume, avem un duşman comun, este această pandemie. Cred că trebuie toţi să fim solidari şi vedeţi şi dumneavoastră că în întreaga lume care luptă împotriva acestei pandemii în primele rânduri sunt, alături de medici, de personalul medical, sunt militarii şi poliţiştii", a declarat Oprea.

Totodată, el a subliniat că în momentul în care au existat acuzaţii împotriva sa a demisionat din funcţiile deţinute.

"În momentul când au fost acuzaţii împotriva mea, am acţionat ca un militar, mi-am dat demisia din toate funcţiile. Şi din funcţia de vicepremier, şi din cea de preşedinte de partid, şi din cea de senator, chiar dacă toţi senatorii au votat să nu înceapă urmărirea penală împotriva mea - considerând că nu sunt vinovat de vreun accident - mi-am dat demisia şi astăzi sunt independent", a mai precizat Gabriel.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tupeu de borfas
7
1
sa te fereasca Domnul sa te loveasca in trafic unul ca politistul ala care era deschizator de coloana ca toti am vazut cum circula aia, ne-am intalnit sau am fost depasiti de asemenea coloane asa zis oficiale in trafic si sunt un pericol mai mare decat multe altele pentru ca nu au nici o raspundere in caz de accident, apropo ala cu touaregul al ministrului transporturilor care a depasit pe linie continua e anchetat? ai auzit ceva??
8
1
Sa iti fie rusine ca vrei sa reprezinti in parlament drepturile militarilor si politistilor ,tocmai TU ,care ai fost furnizorul diplomelor false de doctorat , TU care ai avansat la gradul de colonel pe unii simplii soldati ,cat tupeu pe capul tau ,RUSINE ,RUSINE, nu iti ajung ciolanele roase pana acum ,de pe urma carora ai facut un colos de avere ? vrei maduva in continuare ?Daca ar durea prostia zi si noapte ai urla nu ai visa la functie in Parlament .Sa iti fie , RUSINE !!!!
10
2
Incredibil! Cat tupeu are PORCUL asta VOPSIT, INFRACTORUL asta nenorocit !? Cum sa CANDIDEZE, cine il VOTEAZA ?? A, da, cei carora le-a dat pensii nesintite si DIPLOME FALSE de doctorat, "MILITARII LUI", asa cum ii numeste chiar el. Cum sa ajunga acest specimen in Parlamentul Romaniei, el care a infiintat academia infractorilor cu DIPLOME FALSE ??!..... ?!
11
2
Ma Porcule ordinar ai raspuns pentru politistul Gigina pana acum ??? Bestie ordinara ce trebuie executata !
12
4
Sigur,fara tine nu are cine sa-i reprezinte!
11
1
Cum sa ajunga acest specimen in Parlamentul Romaniei?????
15
0
CE SA CAUTI TU SA CANDIDEZI? S-a terminat ancheta? Nu ai constiinta, fin cauza ta a murit un om...
19
0
din infiintarea academiei infractorilor cu diplome FALSE.
13
2
Alo procurorii cand il arestati pe domnul cu " interesul national " dar acum ocupati-va serios de cum a facut averea de milioane de euro si dati o propunere serioasa judecatorilor. 10-16 ani cu executare ca sa nu ne bage " interesul national " pe gat.
19
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468