REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Gabriela Firea și-a pus nașa de cununie șefă la BTT

Gabriela Firea și-a pus nașa de cununie șefă la BTT

Andreea POPA 9 noiembrie 2022 | 00:00 5985

Biroul de Turism pentru Tineret (BTT) SA are o nouă conducere, în care regăsim în proporție majoritară prezența Gabrielei Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, instituție care deține compania de stat. Astfel, printre administratorii nou numiți se află atât consiliera Gabrielei Firea, cât și nașa ei de cununie.

Gabriela Firea și Ligia Gheorghe

BTT SA este condus începând de marți, 8 februarie 2022, de un nou Consiliu de Administrație, cu mandat provizoriu de 4 luni, alcătuit din Alexandru Hazem Kansou, Mugur Mihai Toader, Alexandru Sebastian Lazarov, Ion Tudor Coman și Ligia Gheorghe – toți prin prelungirea mandatelor pe care le aveau deja, cărora li s-au alăturat Iulia Cătălina Biro și Alina Tarcevschi.

Despre administratorii cărora li s-a prelungit mandatul Replica a scris deja, la data numirii lor. Astfel, despre libanezul Alexandru Hazem Kansou se știe că este un apropiat al Gabrielei Firea și fost consilier parlamentar. Kansou a ocupat funcția de director al Societății de Transport București în mandatul de primar general al lui Firea, iar la un moment dat era vehiculat pentru preluarea postului de Prefect al Capitalei din partea PSD.

Mugur Mihai Toader a fost primarul PSD al Sectorului între 2016 și 2020, fără a se remarcă prin ceva deosebit în tot acest timp. Tot în PSD este și Alexandru Sebastian Lazarov, consilier local în Sectorul 5 din partea social-democraților, în timp ce Ion Tudor Coman este secretar general adjunct al Ministerului Familiei, condus de Firea.

Gabriela Firea și Alina Tarcevschi

Prietena și nașa Gabrielei Firea în conducerea BTT, alături de consiliera lui Kelemen Hunor

Ligia Gheorghe, fostă Enache, a fost și este consiliera și prietena Gabrielei Firea, alături de care a se află încă din perioada în care actualul ministru lucra în televiziune.

Cât despre noii veniți, Iulia Biro ajunge la BTT din poziția de consilieră a viceprim-ministrului Kelemen Hunor, angajată în Secretariatul General al Guvernului din ianuarie 2022. Anterior, a fost consilieră la Ministerul Tineretului, Ministerul Investițiilor Europene și analist bancar la EximBank.

În fine, dar nu cea din urmă, administratora nou numită la BTT SA este și Alina Tarcevschi, numită de ministrul Gabriela Firea secretar general al Ministerului Familiei din februarie 2022. Tarcevschi este nașa de cununie a Gabrielei Firea și a lui Florentin Pandele și a ocupat mai multe funcții călduțe de șefă în Primăria Generală a Capitalei în mandatul de primar general al finei sale.  

Iulia Cătălina Biro

Ce afaceri mai are BTT din uriașa avere dinainte de 1989

BTT SA a raportat pentru anul 2021 afaceri de 5 milioane lei și un profit net de 925.000 lei, cu 20 de angajați, dar și datorii de 4,7 milioane lei.

Înfiinţat în 1968, BTT era agenţia de turism a UTC. Ulterior, BTT avea să deţină sute de hoteluri, zeci de hectare de terenuri, vile şi cabane, complexuri sportive, pârtii de schi, în toată România, la munte, la mare, în deltă şi în Bucureşti, locuri destinate tinerilor comunişti. O staţiune întreagă, Costineşti, avea să fie ridicată special pentru BTT, dar societatea avea active în toată ţara: Pârâul Rece, Câmpulung Moldovenesc, Izvorul Mureşului, Buşteni, Sibiu, Târgu Jiu, Brăila, Geoagiu- Băi, Miercurea Ciuc, Cluj, Deva, Piatra Neamţ, Botoşani, Teleorman.

După 1990, BTT suferă mai multe forme de reorganizare, iar hotelurile şi terenurile sale încep să fie înstrăinate. Fie că sunt vândute la preţuri de nimic, fie închiriate cu 50 de cenţi metrul pătrat sau ajunse adăposturi pentru oamenii străzii, de uriaşa avere BTT s-a ales praful.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa e toata politica romaneasca! Plina de hoti si c u r v e!
1
0
Sarme si alte rebuturi
4
0
Asta e rumelistanu ăștia sunt romales cu daci și dacii la origine! Muieinbandalarga la toți! Nu.tzi place tai.o afară fără revenire! Muiedinnou pt zdrentepsdsipnl
5
1
E normal doar e tara lor
4
0
cloaca USR-ista de la replica baga articole cu firea ca sa mascheze magariile clotildei care ies la iveala si sunt muuult peste ce a facut firea!!!
3
7
Bataia de joc psdista la adresa Romaniei nu se mai opreste
7
2
Intreb si eu pt un preten: pai asta ca si aia de mai jos acea Samoila ,daca si-au angajat rudele,copii in cadrul institutiei unde sunt directori nu sunt in conflicte de interese sau incompatibilitate?Alooo ANI voi ce asteptati???Autosesizati-va
13
0
Mare lucru! Peste tot!sunt numai rețele de nasi și fini, concubini cu copii și ei sunt șefii concubinelor. Altfel nu intri în sistemul lor.
11
1
pesedistii fac ce stiu ei mai bine.Sinecuri pentru apropiati.Si romanii voteaza in continuare acesta organizatie infractionala numita psd.......
12
3
In sfarsit dupa atatia ani in conducerea institutiei au fost basisti, orbanisti, neomarxisti, catulisti, cu rezultate 0, a venit si randul pesedistilor sa arate ce pot. Din rahat sa faca bici.
4
12
Si bineinteles ca nici unul nu a avut tangenta cu turismul. Doar cu banii.Rusine habarnistilor avizi de functii si bani!
18
1
Si asta ca si Samoila directoarea de la Casa de Pensii, care si a angajat toate rudele,pe fiicasa,nasa baiatului,nepoate si toate neamurile posibile.Cand sunt pe functii considera institutia ,firma lor.ANI ce pazeste...sau legea se aplica doar pentru fraieri
19
1
Ok...a pus-o șefă. Dar ce face,ca din Btt nu a mai rămas nimic??..să facă ceva ,să se vadă rezultate, modernizarea stațiunilor,hotelurilor,etc...imicare totala,nu doar sa încaseze banii de la stat.
14
0
am si eu o intrebare firea si pandele nu sunt cununati de gigi becali si sotia
10
0
Prietene fanatic pnlist Max Multa m**e sa ii zici ciumei Galbene si lasa in Psd-ul ca iti Dau doua dupa ceafa de nu te vezi taran p***t de la vaci!! Mandatul lui Iohanis se termina peste 2 ani in 2024 si va fi Eliminat si Ciuma galbena atunci iar Iohanis a zis ca urmatorul Presedinte al Romaniei va fi Domnul Ciolacu Presedintele PSD zice el ca are toate sansele spune Iohanis!! Shut up si nu ma contrazice!!
3
11
Rromania este cimitir pentru tot și toate! Trebuie sa numim șefe de "case mortuare"!
11
3
Aceleași golănisme, numiri în funcție nu pe competență ci pe cine are mușchii mai tari, o increngatura politico-mafiota din care nu mai avem ieșire.
16
1
Ministrul familiei cumetrie in politică Tara de cacao se poate orice
18
0
Eu din cate inteleg, lucrurile astea de mult nu se mai sanctioneaza in Romania. Conflict de interese? Nu. N-am vazit nimic.
14
0
Mu1e firea! Mu1e pesede.
20
7

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272