REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Mie., 22 Mai 2024
Anul XX Nr. 6737
20.4° Constanța Miercuri, 22 Mai 2024 Anul XX Nr. 6737
 

Gabriela Firea și Sebastian Burduja sunt noii candidați la Primăria București!

Gabriela Firea și Sebastian Burduja sunt noii candidați la Primăria București!

Andreea CONDURACHE 23 aprilie 2024 | 09:11 2457

După 13 ore de ședință a Coaliției PSD-PNL și 5 ore de ședință a acestora cu medicul Cătălin Cirstoiu, candidatul pentru București a plecat din Palatul Victoria. Acesta le-ar fi spus lui Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă că își pune mandatul pe masă și le-a cerut să îl anunțe și pe el când vor lua o decizie în privința candidaturii sale. După ora 1:00, liderii Coaliției au decis să meargă la Primăria Capitalei cu candidaturi separate din partea fiecărui partid. Astfel, Gabriela Firea va candida din partea PSD, iar Sebastian Burduja din partea PNL.

Gabriela Firea si Sebastian Burduja sunt noii candidati la Primaria Bucuresti! Gabriela Firea și Sebastian Burduja

După o ședință maraton, Coaliția a decis să meargă cu candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea – PSD și Sebastian Burduja - PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide. Cei doi candidați nu se vor ataca în campanie, ci vor avea o campanie constructivă pe soluții pentru București.

Candidații pe sectoare rămân comuni, la fel și listele de consilii locale. Este o situație similară cu deciziile luate pentru Bacău și Brașov.

Gabriela Firea si Sebastian Burduja sunt noii candidati la Primaria Bucuresti!

Nicușor Dan, reacție sarcastică la retragerea lui Cîrstoiu

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, reacționează la decizia coaliției PSD-PNL de a renunța la medicul Cătălin Cîrstoiu. În condițiile în care PSD și PNL ar urma să aibă candidați separați la Primăria Capitalei, Nicușor Dan transmite un mesaj cu o notă de sarcasm.

„Decizie grea pentru mafia imobiliară. Campania cui să o finanțeze?”, scrie Nicușor Dan pe Facebook.

Gabriela Firea si Sebastian Burduja sunt noii candidati la Primaria Bucuresti! Piedone Popescu

Piedone: „Mazilirea lui Cîrstoiu e blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”

„Sondajele pe care le-au plătit cu bani grei, le-au rotit şi le-au învârtit în ultima lună i-au scos mereu perdanţi! Aspectul i-a înrăit, i-a învrăjbit şi i-a ameţit! Sclavi ai intereselor de tot felul, şefii coaliţiei au ales să-şi mintă poporul de dragul puterii trecătoare pe care fiecare o are în propriul partid! Şefii coaliţiei toxice şi-au dat seama că victoria lui Piedone va fi izbânda cetăţenilor batjocoriţi şi umiliţi şi minţiţi! Asta îi sperie, practic: ca ţara să nu ia exemplul Bucureştiului şi să nu îi distrugă prin vot la alegerile parlamentare din toamnă! Aceasta este realitatea, oameni buni! Dacă susţinătorii din Bucureşti ai lui Piedone dau vot negativ coaliţiei în Bucureşti, la toamnă se va ridica împotriva PSD şi PNL tot poporul pe care această coaliţie l-a umilit şi l-a batjocorit în ultimii patru ani! Concluzie: mazilirea doctorului Cîrstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL în susţin pe Nicuşor Dan”, a scris Popescu Piedone pe Facebook.

Prima reacție a președintelui Klaus Iohannis

Aflat în vizită oficială în Coreea de Sud, președintele Klaus Iohannis a comentat și informațiile conform cărora coaliția PNL - PSD au decis să îi retragă sprijinul medicului Cătălin Cîrstoiu.

Gabriela Firea si Sebastian Burduja sunt noii candidati la Primaria Bucuresti! președintele Klaus Iohannis

,,Cert, nu este un mare succes al Coaliției, ca să mă exprim așa, dar, în rest, prefer să nu comentez deciziile Coaliției în materie de ales candidați și de felul în care se vor poziționa. Știți bine că discuțiile în Coaliție s-au purtat ieri și azi-noapte, din câte am înțeles, deci nu am fost acolo, ca să fiu, ca să zic așa, în contact nemijlocit, deci am aflat rezultatele. Important este ca această soluție de candidați separați pe București să nu ducă la niște lupte electorale în interiorul Coaliției care pe urmă s-ar reflecta negativ asupra activității Guvernului, și cred că există capacitatea în cele două partide să separe alegerile locale de activitatea guvernamentală. Cred că toată lumea își amintește că crearea acestei Coaliții a fost încurajată de mine, pentru că am avut nevoie de un guvern stabil, un guvern cu o majoritate serioasă în Parlament, pentru a trece România cu bine prin toate crizele succesive pe care le-am avut, lucru care s-a întâmplat.

Obiectivul acestei Coaliții a fost stabilitate și trecerea cu bine prin crize, ceea ce s-a întâmplat, deci obiectivul a fost atins, dar cred că mai are potențial această Coaliție în viitor. Sigur, acum, în toiul campaniilor electorale, va fi un pic mai complicat de a menține buna înțelegere la cotă maximală, a transmis președintele Klaus Iohannis.

,,Nu aș vrea să speculez acum despre șansele unui candidat sau ale altui candidat, însă, la prima parte a întrebării – nu m-am implicat nici înainte, nici acum în negocierile din Coaliție pe candidați și pe felul în care se poziționează, dar la sfârșit am fost informat, da, la sfârșitul negocierilor”, a conchis Iohannis.

Ciolacu: Este cea mai bună alegere pentru bucureșteni. Succes, Gabi!

Premierul Marcel Ciolacu a făcut primele declarații după ce coaliția a decis să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei. Spune că a decizia a fost una dificilă, dar este soluția corectă pentru bucureșteni.

Gabriela Firea si Sebastian Burduja sunt noii candidati la Primaria Bucuresti! Marcel Ciolacu și Gabriela Firea

,,Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă pentru bucureștenii condamnați de patru ani la frig, mizerie, poluare și trafic blocat care, în loc de soluții, aveau de ales acum doar între incompetență  și circ!

Bucureștiul are nevoie de un om care știe administrație și este capabil să aranjeze încă din prima zi de mandat lucrurile lăsate vraiște de Nicușor Dan. Iar aceasta nu putea fi decât Gabriela Firea, președintele organizației PSD București!

Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol, dar mai multe soluții la problemele zilnice cu care se confruntă.  

Îi mulțumesc domnului doctor Cîrstoiu pentru tot efortul depus în această perioadă.
De astăzi, dansul în doi s-a terminat! De astăzi, bucureștenii chiar au ce alege! Succes, Gabi!”,
a transmis Marcel Ciolacu.

,,Mulțumesc pentru încredere! Împreună vom lupta pentru dreptul bucureştenilor la o viață mai bună, într-un oraş civilizat. Voi redeschide toate şantierele blocate şi voi reda curățenia şi frumusețea Capitalei. Vom avea, din nou, cele mai mari investiții în şcoli, transport, protecția mediului, infrastructură, termoficare, spitale, instituții de cultură.”, a transmis Gabriela Firea.

 

Ciucă, despre Burduja: ,,E opțiunea care dă speranțe”

Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat că Sebastian Burduja, ales candidat pentru Primăria București după ce coaliția a renunțat la Cătălin Cîrstoiu, e "opțiunea care dă speranțe celor care nu s-au decis până acum."

Gabriela Firea si Sebastian Burduja sunt noii candidati la Primaria Bucuresti! Sebastian Burduja și Nicolae Ciucă

,,Am discutat cu Sebastian Burduja înainte de a lua decizia finală și am decis să mergem cu el. Șansele PNL sunt date de profilul candidatului, vine de pe funcția de ministru, e opțiunea care dă speranțe celor care nu s-au decis până acum. E un segment de electorat nehotărât și poate să își prezinte programul pentru PMB ca un nou intrat în competiție, a declarat Ciucă.

El l-a caracterizat pe Burduja ca fiind motivat, foarte bine pregătit profesional și cu viziune, a declarat Ciucă.

Gabriela Firea si Sebastian Burduja sunt noii candidati la Primaria Bucuresti!

Sebastian Burduja, noul candidat PNL pentru Primăria Capitalei, spune că nu vrea să existe atacuri de campanie între el și noua candidată a PSD, Gabriela Firea, nici între ceilalți candidați. El a fost desemnat candidat al liberalilor după ce candidatul comun al Coaliției, Cătălin Cîrstoiu, s-a retras din cursă, după o ședință maraton a liderilor PSD și PNL.

„O să vreau să ne concentrăm pe viitor. Orice zi, orice secundă pe care o pierdem în aceste cancanuri – ce a fost, cine a fost – este o zi pierdută pentru bucureșteni și, din respect pentru ei, trebuie să le prezentăm o alternativă și un model liberal de guvernare. Întotdeauna am pus interesul oamenilor mai presus de interesul meu”, a spus Burduja.

Întrebat dacă s-au înțeles pentru o campanie fără atacuri între el și Gabriela Firea, Burduja a răspuns: „Mi-aș dori să văd o campanie fără atacuri între niciunii dintre participanți. Să fie o campanie altfel, pentru democrație adevărată, așa cum trebuie să fie în România după 34 de ani, să vorbim realmente pentru bucureșteni, pe soluții, pe programe, pe investiții, cum ar trebui să arate o adevărată capitală europeană. Asta este miza”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe doamna cu Jaguaru din Independenta
0
0
Săracii batrâni sperau la o bătrânețe frumoasă si în azile despre care s-a vorbit în presă dar au au fost jefuiti si tratati ca la auschvitz ......dar totul s-a uitat .......Dureros este că nu ne mai respectăm om pe om .Credem că daca ne facem păpusi cu botox si hialuronic suntem puternici si ni se cuvine orice..Sufletul curat și omenos este cel mai puternic și nobil , realizeaza lucruri frumoase,de durată și în armonie pentru oameni si generatii ........Constantă a inflorit pentru ca avem un om cu suflet nobil ce s-a gandit la oameni ,la noi constănțenii,in urma lui sa lase un oraș împrospatat de care multe generatii se vor bucura și înca mai are in proiect multe lucruri importante de înfaptuit pe care doar corectitudinea , dorința lui de organizare tehnică spre bun gust și frumos le poate realiza
1
0
Ie.psd.la.putere de 30.de ani furam vă așteptăm la.vot hai psd
1
0
p*****l!!!
1
0
Probabil în București alianță psd și pnl,are același procentaj cit a avut d-l Cirstoiu în sondaje.
3
1
Nu ne interesează candidații din București, deocamdată la Constanța nu avem ceva de calitate. Mai așteptăm, poate apare.
9
0
Ce ti a dot o dl presedinte!
2
1
Ce redai tu c***a, pe mumă ta și pe pandelica, va luati amândoi de mânuță și ve ti dispărea în macirla din care v ați ridicat ori fury
4
0
care speculeaza ca ciolacu daca a fost obligat sa-i cedeze lui firea ar fi pe faras si cade vara asta; un singur lucru e sigur nu o sa-i para rau nimanui dupa el; firea ar avea ceva sanse ca are spatele asigurat puternic de mafia imobiliara si cine stie cate alte mafii plus clientela psdistocomunista traditionala a capitalei si pe asta mizeaza si ea
4
1
totul a devenit acum o ...vrajeala politica sa i prosteasca pe alegatori , uite cirtoiu nu i cristoiu e firea ,la vot fraerilor! asa au facut si la cernavoda ,e rosu nu e rosu e militeanu emil, votati p s d sa vedeti ce bine e
5
0
ptr ca nu face parte din mafia politica si i-a fost distrusa imaginea imediat cum a aparut; piedone cu o condamnare penala definitiva, alta in care a fost spalat de mafia din justitie, bac la 35, facultate dubioasa rau, 50 de rude in primarie si contracte penale fara licitatii si firea bagata pana la gat in scandalul azilelor in care unul era la doi pasi de casa ei in comuna in care e primar barbasu dar cu toate astea nu are niciunul nici un stres ptr ca sunt sprijiniti de mafiile politice, imobiliare si private
9
1
Mai era o palma de pământ amesteca cu nisip (penisulita) la întrare în mamaia au furat-o și pe aceia de moștenire de la oii, trăiască prost1mea că de restul se ocupă eii
8
1
Firea are o fatza de zici ca e Joker! Cat de dispertata e sa fure la primarie incat sa refuze sa fie europarlamentar!
12
1
Sedinta PSD-PNL pentru desemnqrea candidatului comun la functia de primar in Bucuresti,tinuta la Palatul Victoria? Este un abuz,sediul guvernului a ajuns loc de intalnire pentru un asemenea scop? Bataie de joc pe banii contribuabililor! Cine plateste curentul consumat,bauturile si mancarea de protocol? Din banii cui? E cladirea lui Ciuca sau a lui Ciolacu? Ce are primaria cu guvernul?
11
1
psd pnl aceiasi jigodie vor numai ei dar sunt si alte partide ! nu se mai satura !?
15
1
si cel mai probabil castiga nd ceilalti fiind cu schelete; ca veni vorba de mafia imobiliara de care tot vorbeste nd - in restul tarii, in cta si pe litoral nu exista mafie imobiliara ? ptr ca asa s-ar parea dupa tacerea mafiota a varfurilor marilor si micilor partide din teritoriu - nu se desprinde decat o singura concluzie lucrurile stau mult mai rau in cta cu mafia imobiliara si nimeni nu zice nimic ptr ca sunt toti vanduti sau cumparati in frunte cu chitac
16
0
INCOPETENTI AI POLITICII
15
1
2 scursuri ale societății . Ei nu înțeleg ca alegătorii or să voteze împotriva lor indiferent pe cine pun
23
1
Cum este posibil ca aceasta c***a sa nu fie eliminata și trecuta acolo unde ii este locul, după gratii? Cu ce îl are la mana pe Ciolacu, asta este meseria eu, de a face orice ca ea sa apară precum, oaduchelw, in frunte. Dacă nu avea treaba cu azilul groazei de ce a părăsit tara?
19
1
Felicitari Nicusor Dan. La mai multe!
24
2
Firea sau Fierea?
21
0
haur va fi ultimul ...gascan ! daca si numai daca mai exista...intelepciune fara prostie multa!
15
3
si daca serviciile au securizat candidatura lui nicusor dan, la primaria capitalei si mai tirziu la cea de presedinte? au vazut ca merge placa cu victimizarea!
9
8
Bravo,PSD si PNL persista in prostie si in cazul asta,auzi la ei ii propune ca inlocuitori ai doctorului spagar Carstoiu pe coordonatori de campaie electorala ai lui Carstoiu,adica pe primi responsabili de eshecul candidatului comun al PSD si PNL,oricum Gabrielei Firea i-a ieshit jocul shtiut fiind faptul ca urla ca o apucata la Ciolacu sa o puna pe ea candidata din partea PSD la primaria capitalei.
22
0
Acum AUR are sanse sa treaca de cei 4 (Piedone, Nicușor, Firea și Burduja). Cu 22% va lua primăria.
8
18
Ne doare in pwla de ce gunoaie mai scoate pcr la lumina, lumea va vota impotriva
25
0
cei doi vor avea voturi cat doctorul ! poate burdusica mai mult ,castiga dan !
21
1

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515