REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Gabriela Firea vrea să introducă obligația prezenței a două femei la concursurile pentru șefia companiilor de stat

Gabriela Firea vrea să introducă obligația prezenței a două femei la concursurile pentru șefia companiilor de stat

Replica API 18 august 2022 | 00:00 839

Ministrul Familiei, Gabriela Firea a anunţat marţi că propune în Guvern, în scurt timp, schimbarea Ordonanţei privind guvernanţa corporativă a instituţiilor publice, astfel ca din cinci candidaţi, doi să fie de gen feminin, scrie news.ro.

”O să propun în scurt timp colegilor din Guvern modificarea ordonanţei de urgenţă 101 / 2011 privind guvernanţa corporativă, a întreprinderilor publice, astfel încât din cei cinci candidaţi, minimum două persoane să fie de genul feminin. Femeile au nevoie de această şansă, de recunoaşterea activităţii de implicare”, a spus ministrul, citează stiripesurse.ro.

Firea a mai arătat că se spune că femeile sunt bune la domeniul executiv, dar crede că sunt extrem de capabile şi pentru funcţii de conducere.

”De aceea, cred că instituţiile stratului trebuie să fie primele care dau un astfel de exemplu, că le susţin pe femei, că le apreciază şi le promovează”, a mai declarat Gabriela Firea, arătând că este convinsă că acestea nu doresc să fie discriminate pozitiv, dar încă există multe bariere de gen, în întreprinderi de stat şi corporaţii.

Ministrul Familiei a mai afirmat că trebuie să ne aliniem la regulile de bun simţ şi la standardele europene.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De acord cu o conditie sa fi intrat in politica fete mari si sa primeasca numirea la fel. Pentru toate gaurile
0
0
Din 5, sa fie 2 femei dintre care una transexuala, un bulangiu, un gipsan si un condamnat penal. Obligatoriu toti de la psd
0
0
madama asta , pt care psd a inventat un minister pe banii romanilor, e plina de tupeu! De competenta , ai auzit madam? Concurs pe bune, asta trebuie in orice domeniu, pe orice post! NU criteriu de sex, de religie, de etnie, doar competenta! Adice ceva ce iti lipseste total!
2
0
Iar apare ciumata asta, hoata si mincinoasa ?! Ce ai facut la primaria capitalei parasuto ?? Te-a invatat oprescu - spagaru, mentorul tau. Dezastru, Dezastru !! Mai vrei o tura la primarie cu tudorache daniel, cu badulescu, negoita, piedone... ??? Hotilor, penalilor!
2
0
te vreau.Ciolacu nu te vrea
0
0
Dar femeile sa aiba tot calitatile tele.Hoate si mincinoase sau si perverse.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218