REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Galeria de artă ”Virgil Coman” - nepăsare sau neglijență?

Galeria de artă ”Virgil Coman” - nepăsare sau neglijență?

Replica API 1 decembrie 2020 | 00:00 1741

Situată în pasajul pietonal din zona magazinului Tomis și creată ca omagiu față de istoricul Virgil Coman, galeria de artă care-i poartă numele, a fost amenajată cu scopul de a aduce arta mai aproape de oameni.

Prieteni, colaboratori și colegi ai fostului director al Serviciului Județean al Arhivelor Naționale au venit acum patru ani cu ideea de a ridica această galerie pentru a remodela peisajul artistic constănțean, dar și pentru a săpa în stâncă numele lui Virgil Coman, iubitor el însuși de artă și cultură.

La vremea respectivă elevii, Colegiului National de Artă „Regina Maria” au câștigat concursul de arhitectură și design pentru aceasta galerie.

Numai că din munca și dedicația lor nu a mai rămas mare lucru. Galeria are acum un aspect neîngrijit, murdar, pasajul e plin de gunoaie, are pereții scorojiți, pete de urină pe asfalt, iar vitrina unde sunt expuse cărțile și celelalte lucrări ale lui Virgil Coman este plină de praf.

Chiar la intrarea în pasaj a dispărut G din ”Galeria”, iar acum scrie trist ”aleria de Artă Virgil Coman” pe un zid cu zugrăveala sărită.

Tot acolo se mai află și o plachetă care ne anunță că e ”un proiect realizat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța și susținut de Primăria Municipiului Constanța”.

Un proiect la fel de scorojit ca și zidurile pe care se află numele unui om de valoare al Constanței. Și mai trist este că de patru ani de când a fost reamenajat pasajul nu am trecut prin niciun cutremur, niciun război sau alt nenorocire care să justifice halul în care arată pasajul din buricul Constanței.

Zully MUSTAFA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
unii au luat bani multi pentru mizeria asta.
8
0
Sa o rezolve VChitac, doar este la el in curte. Zully, nu mai scrie stiri din acestea ca te da patronul afara, ce naiba.
7
1
ce mare galerie de arta mai e si asta? si cu wc public in "curte". bai mustafa iei bani degeaba vad, stiri despre pasaje pietonale, hartie igienica in copaci aruncata de copii si altele, lasa-te de meseria asta ca esti praf
7
2
Sa faci galerie de arta in mizeria aia unde urineaza si defeca boschetarii si drogatii . Rusine javrelor care au pus acolo o galerie de arta. Nesimtitilor
7
4
Aia nu e galerie de arta, este un pasaj subteran.
13
0
De la bun inceput a aratat ca un rahat. Ca toata Constanta. Un "ceva" facut pe genunchi intr-o gaura pe sub o strada. Un altfel de wc public pazit de un prost zgribulit de frig.
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272