REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Galeriile Ciote din buricul târgului și-au tras obloanele! Video

Galeriile Ciote din buricul târgului și-au tras obloanele! Video

Mirela PASCAL 8 decembrie 2023 | 00:00 5789

În urmă cu peste 15 ani, Galeriile lui Dumitru Ciote erau pe cel mai mare val. Afacerea era atât de înfloritoare, încât frații Ciote și-au mai ridicat un magazin, în imediata apropiere, cunoscut ca și Metropol. Însă, cu trecerea timpului, profitul a început să scadă, la fel și cifra de afaceri, iar datoriile începeau să crească. Astăzi, firma în baza căreia funcționează galeriile din centrul Constanței nu mai are nimic: nici vânzări, nici profit, nici active... și a scăpat de datorii! Coincidență sau nu, cea mai cunoscută galerie din Constanța și-a pus lacătul pe ușă, dar nu definitiv, spune Dumitru Ciote, care ne-a liniștit: face renovări, urmând să redeschidă spațiul în câteva luni.

Galeriile Ciote din buricul targului si-au tras obloanele! VideoDumitru Ciote

Numele Ciote este cunoscut în tot orașul, după renumitele galerii din Centrul Constanței, de pe strada Ștefan cel Mare. Afacerea nu mai are succesul de altă dată. Din contră!

Galeriile Ciote din buricul targului si-au tras obloanele! VideoDumitru Ciote

În 2021, cifra de afaceri a societății Galeriile Ciote SRL a fost de 44 mii de lei, iar profitul doar 7.400 lei, în timp ce datoriile au ajuns la 438.951 lei. De la 12 angajați, câți aveau în vremurile bune, astăzi doar două persoane se ocupă de cunoscutele galerii. În 2022, totul a fost pe 0... și cifră de afaceri, și angajați, profit, la fel și activele firmei.

Galeriile Ciote din buricul targului si-au tras obloanele! Video

situația financiară în ultimii ani

Ce zice Ciote!

În această situație, Dumitru Ciote a pus lacătul pe ușă! La propriu! Așadar, cea mai cunoscută galerie din Constanța s-a închis și, cel mai probabil, mulți se gândesc că Ciote pregătește, în locul acesteia, un nou tun. Nu, ne lămurește afaceristul. A închis pentru renovări, urmând să redeschidă după sărbători, posibil prin februarie. Iar clădirea va avea aceeași destinație: comerț și închirieri. „Am închis acum o lună și ceva, pentru renovări. N-am închis de tot. Modificăm spațiul, o să redeschidem într-o lună, două, probabil în februarie. Va avea aceeași destinație, de comerț, vom închiria spațiile în continuare”, a declarat, pentru Replica, Dumitru Ciote.

Galeriile Ciote din buricul targului si-au tras obloanele! Video

Video:

Ciote activează și-n HORECA

Dumitru Ciote activează și în domeniul hotelier, deținând, alături de Stere Ciote, fratele său, complexul Aristrocratos, situat în zona Satului de Vacanță. Frații Stere și Dumitru Ciote au fost și ei afectați de pandemie, așa că au aplicat, în iulie anul trecut, pentru ajutorul de la stat, oferit prin schema Horeca, solicitând suma de 441. 679 lei, însă cererea le-a fost respinsă.

Galeriile Ciote din buricul targului si-au tras obloanele! Videocomplexul Aristrocratos

Replica a aflat că respingerea ajutorului a avut la bază lipsa autorizației de funcționare pentru complexul Aristrocratos, pentru anul 2020. Nici în instanță nu au avut câștig de cauză.

Revenind la afacerea din centrul Constanței, rămâne de văzut dacă se va redeschide cu o nouă față, așa cum ne-a sus patronul, ori dacă și-a tras, definitiv, obloanele! 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bre nea Mitică, fii matale prea se dau mari afaceriști. Bre, ei nu vorbește bine r*mânește și se dau specialiști în finanțe. Bre, dacă nu erai matale, mureau amândoi de foame.
9
1
Mitica cioti a fost TURNATOR AUTORIZAT LA POLITIE la mine adus la recomandare lui Stelica fratisul si Seceanu din piata ei turnau tot
14
2
Da ma se vad investitziile mackedonilor care au schimbat orashul Constantaza atat de mult in rau,nu trebuie sa ne aminteshti tu.
16
0
Mackedoni a făcut multe investiți în orașu se vede că orașu sa schinbat
6
12
Sa vă f*tă dracu frate cu gigi porcu
2
1
Care dintre ei o f***a pe Carmen?
6
1
AM AUZIT CA SE AUCA DE CIOBANIT IARASI.CICA SI AU CUMPARAT CU FRASU 200 DE OI SI SI AU FACUT O STANA LA HOARA.
14
0
Pisicile aristRocrate :)))))))))
15
0
Numai chiciuri chinezesti si imbracaminte pt nunti mackidonesti la tara! Daramati si containerul acela hidos, zis galerii si lasati orasul sa respire!
36
1
don't cry for me Arhentina
17
0
Toti au pretentii sa mearga economie locala, dar primul lucru cand vad un afacerist local e sa ii doreasca falimentul, nu zic ca astia de aici sunt cei mai corecti, dar macar sa nu le vrei raul, cine ofera cele mai bune conditii sa castige!
6
17
Numai cand auzi numele iti vine sa versi. Fwtw-va-n gat de branzari imputiti. Acea hala cu pretentii de galeriile Lafayette a foat construita pe un loc facut pe vremea lui ceausescu ca un parculet, cu banci ai cu un brad mare in centru. Era terenu lu tac-su si a Lu ma-sa si a facut el machisonu cladirea acolo. Pe vremea aia nu exista dna. Dar ar merita verificate actele pentru o actiune in revendicare imprescriptibila.
48
4
Halele multinationale distrug comertul local si externalizeaza profitul. E mai bine asa in loc sa ramana profitul in oras cu afacerile locale?
14
7
Or fi activând ei în domeniul horeca, dar să fie 10 familii asociate într-o afacere, mai bine lipsă. Rahat amestecat. De-aia și stă mai tot timpul închis "celebrul" restaurant.
21
3
Schimba doar numele firmei, fac evaziune ca sa scape de taxe...
30
1
La parter in spatial Galeriilor apare DM
20
0
Plang de se scutura hainele pe mine!
30
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468