REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
15.8° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Gara Constanţa, adăpost pentru o bătrână rămasă pe drumuri. Primăria i-a sărit în ajutor!

Gara Constanţa, adăpost pentru o bătrână rămasă pe drumuri. Primăria i-a sărit în ajutor!

Replica API 9 aprilie 2019 | 01:57 435

Gara din Constanţa, adăpost pentru o bătrână în vârstă de 65 de ani! Femeia este din Galaţi, însă a rămas fără casă şi, deşi are pensie, spune că nu a încasat-o de un an de zile. Reprezentanţii Primăriei Constanţa s-au autosesizat cu privire la situaţia vârstnicei pe care au încercat să o ajute, însă aceasta a refuzat ajutorul.

Femeia se numeşte Valeria Luca şi are o fată de 35 de ani plecată în Spania de 3 ani. A adoptat-o când avea 9 luni, dar, susţine mama, nu o mai interesează persoana ei. Bătrâna trăieşte de pe o zi pe alta, ziua se plimbă prin parcuri, iar noaptea revine în gară, acolo unde stă peste noapte.

Vineri, reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială au sărit în ajutorul femeii de 65 de ani din Galați. I-au oferit haine și au încercat să îi obțină un adăpost. Din păcate, însă, femeia a refuzat categoric orice ajutor și a preferat să rămână în stradă. Spune că așteaptă să se întoarcă în țară fiica ei care acum este în Spania și să îi rezolve problemele. Femeia susține că are o locuință în Galați și o pensie de 700 de lei, pe care, însă, nu a mai primit-o de un a, spun reprezentanţii administraţiei locale.

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială vor semnala în cursul zilei de luni instituțiile abilitate din Galați și încearcă, în continuare, să-i contacteze rudele.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cazurile date la tv sau in presa au ecou. Cati sunt ca femeia asta in Cta ? Apropo, sa i se propuna sa ingrijeasca intern un batran sau un handicapat ..
4
0
Banii din cersetorie sunt mai buni si mai multi decat orice ajutor de la stat. De ce sa ii plang de mila, daca ea insasi prefera sa atea pe strazi?? Pare destul de ingrijita...
5
0
Un gest frumos, dar care trebuia facut de Primaria din Galati de unde provine persoana.
7
0
Are si ambatz! Poate astepta vreun mos sa o ia la el, daca acasa nu are stare si nici alt ajutor nu vrea!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212