REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Garda de Mediu a aplicat amenzi pe bandă rulantă, pe litoral

Garda de Mediu a aplicat amenzi pe bandă rulantă, pe litoral

Replica API 16 august 2022 | 00:00 1547

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) au aplicat amenzi în valoare de 1.204.000 lei, în urma unor acţiuni de control derulate în zona staţiunilor de pe Litoral, arată datele publicate, marţi, de instituţie.

Pe toată durata vârfului de sezon estival, respectiv în perioada 11 iunie - 14 august, Garda Națională de Mediu a desfășurat o amplă acțiune de control în zona stațiunilor de pe malul Mării Negre, care a vizat verificarea respectării prevederilor legislației de mediu la nivelul unităților de cazare și alimentație publică, al șantierelor precum şi al operatorilor de salubritate care activează în zonă.

Acțiunea, care a fost coordonată de comisarul general adj. Florin Bănică, s-a desfășurat cu sprijinul mai multor echipe de comisari din țară, care au fost detașate pe litoral în scopul suplimentării efectivelor Comisariatului Județean Constanța și al eficientizării tipului de reacție în cazul sesizărilor primite de la cetățeni.

În timpul controalelor, comisarii GNM au constatat numeroase încălcări ale legislației de mediu, fapt care a generat următoarele rezultate ale acțiunii de control:

• 182 de inspecții efectuate

• 84 de sancțiuni aplicate

• 1.204.000 lei valoarea totală a amenzilor

• 6 suspendări de activitate, o desființare de lucrări cu aducerea terenului la starea inițială, precum și confiscarea unui autovehicul.

• a fost înaintată și o sesizare penală, către organele în drept, pentru depozitări necontrolate de deșeuri.

„Am extins numărul de controale în zona stațiunilor de pe litoralul Mării Negre, pentru ca turiștii care își petrec vacanța aici să se bucure de plaje și unități de cazare curate și primitoare. Evident, au fost găsite numeroase nereguli, motiv pentru care am aplicat sancțiuni drastice și am ajuns până la suspendări de activitate și sesizări penale pentru cei care nu înțeleg că trebuie să respecte legea. Sperăm că, pe viitor, cei vizați vor înțelege că unde-i lege nu-i tocmeală și vor lua din timp măsuri pentru evita să fie sancționați!”, a declarat comisarul general adjunct, Florin Bănică.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
au incasat un milion si doua sute inseamna ca spaga incasata a fost de cel putin zece. Milioane. Mwie.
1
0
trebuia sa vina comisari din tara ca sa o ajute pe Popeasca? ea nu-si vede neregulile?
0
0
vai , o data pe an au iesit din birouri si trantorii astia. scuze ptr deranj !
1
0
nu sunt tomberoane pe plaja ! ! ! ! !
0
0
In fiecare noapte, an de an, in zona cuprinsa intre scoala Spectrum si Saguna miroase puternic a fum provenit de la incinerari ilegale. De ce garda de mediu nu identifica sursa ca sa nu ne mai intoxicam vara de vara cand dormim cu geamurile deschise?
1
0
la mangalia ??? vizavi de herghelie ????se arunca cu stiinta excrocului de ANUTA contra cost masinile BMZ ,YSE YCM
1
0
La Eforie nu ati gasit nimic? Nu ati vorbit cu primarul Robert, ca sa va dea o mana de ajutor? Eu zic mai bine sa verificati terenurile care apartin domeniului public si privat al primariei Eforie. Luati-i pe directorul din primarie Manea si pe primarul Robert Serban, sa mergeti cu ei pe teren. Are un mod tare penal, acest primar Serban: te ameninta cu amenzi ilegale daca ceri ca primaria Eforie sa respecte legea. Cat de uns cu toate alifiile de la partid sa fii, ca sa ameninti, tu ca primar, in sediul Primariei Eforie, ca dai amenzi pe motive inventate de tine.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920