REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
11.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Garda de Mediu verifică legalitatea defrișărilor din zona Plajei Modern VIDEO

Garda de Mediu verifică legalitatea defrișărilor din zona Plajei Modern VIDEO

Replica API 28 aprilie 2020 | 00:08 3918

După ce, ani la rândul, constănţenii, dar şi turiştii, au semnalat administraţiei locale bomba ecologică de la Plaja Modern, la baza scărilor de acces, iată că Primăria Constanţa a luat act şi a început să cureţe…”boschetărimea”. Unii o numesc “marea defrişare a plajei Modern”, considerând că nu se toaletează doar copacii bărâni şi cei cu probleme, ci toată zona. Totul, pentru a face loc unor proiecte imobiliare.

Conducerea Gărzii de Mediu Constanța a declarat, pentru Replica, faptul că a demarat o acţiune de verificare a documentelor, dar şi un control în teren, iar în cursul zilei de marţi, 28 aprilie, va veni cu lămuri. Însă, spune Marian Râşnoveanu, şeful Gărzii de Mediu, Primăria Constanţa are voie, într-o oarecare măsură, să toaleteze zona, fără aviz de mediu, întrucât se află pe domeniul public. “Am demarat un control. Vă pot spune că nu e nevoie de aviz de mediu pentru toaletare, doar dacă taie copacii cu probleme, este pe domeniu public. Probabil se sistematizează zona, se plantează alţii, nu ştiu.. Verificăm, mâine vom avea toate detaliile”, a spus Râşnoveanu.

Primăria Constanţa: Nu se construieşte nimic!

Contactaţi pentru un punct de vedere, reprezentanţii primăriei au declarat faptul că este doar o acţiune de toaletare şi de igienizare, aşa cum s-a mai făcut şi în trecut, şi nu este vorba despre niciun interes imobiliar.

“Sunt acţiuni de toaletare, se igienizează zona. Nu construieşte nimeni nimic, nu este vorba despre niciun proiect imobiliar. Este doar o acţiune de igienizare şi toaletare”,a declarat Adriana Deoancă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa.

Video:

Sursa video: facebook Daniel Mihai

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
...daca spune Deoanca ...aceasta duduie care era pe la TV Neptun..televiziunea de trista amintire a lui Mazare...s-a reorientat fata ...purtator de cuvant la Primaria Constanta.....cine o sustine...
4
0
Da gardul ala sinistru care e pe falza si pe strada Eminescu cand il desfiinteaza? De cand se pregatisera ei impreuna cu broscarii aia borati de la fincogero sa matraseasca plaja. Stau acolo ca niste fiare dintr-un decor de film post apocaliptic... asa ca sa rezoneze cat mai bine cu restul constantei
6
0
Sa taie toti boschetii si zdrentele din primarie. Muye fagabou muye psd . Draq de secaturi si zdrente
11
3
Zona este cu adevarat sinistra. Este necesara o reamenajare cat mai estetica si de bun gust.
8
4
Militianul fara cascheta zis si RASNOVEANU SPAIMA FUFELOR e inca comisar sef la garda de mediu Constanta. Asta pentru ca a fost plantat acolo de Mazare si a prins radacini adanci. Daca nu il taie de tot, macar pe el nu il toaleteaza nimeni? O regenerare i-ar prinde bine ca in ultima vreme e cam flescait si fara vlaga. Dar cu atata prospatura ce a cultivat in biroul lui e de inteles ca omul sa fie epuizat. I-a fost supt si ultimul strop... de energie. E in asa hal ca pe teren o sa incurce masca cu prezervativul si atunci sa vedeti ce ati belit-o daca nu stati drepti... sau capra.
30
1
Cine va mai crede, mincinosilor? Ati dughenizat plajele reabilitate. Le-ati transformat in Piata Chiliei!
21
0
O sa o ia pamintul la vale. Cu ani in urma s-au facut investitii serioase pentru stabilizarea malului pentru drenarea apelor, etc.Vad ca dna Inna Bela se ambitioneaza de a nu da ordinul de toaletare pe str. Ctin. Bratescu, solicitare de acum 2 ani si jumatate.
18
1
si pt.prostul laputere ! Manca-mi-ati cacatul de manipulatori bolsevici ! Toata lumea stie ca in primarie e serparia care trebuie desfiintata !!!
21
3
Uite inca o fapta buna cum devine subiect pentru niste idioti. Daca primaria face, de ce face, daca nu face, de nu face... Dracu sa va inteleaga. Nu este vorba de nici un proiect imobiliar, nu exista copaci de 60-70 cm diametru, mai avea putin nea caisa sa spuna ca este padure seculara, acolo. Daca igienizarea zonei inseamna, defrisare pentru unii idioti, inseamna ca traiesc degeaba. Asta se intampla cand orice tampit are dreptul sa reclame sau sa comenteze, se trezeste nea Pandelica, ca ii convine ca primaria strecoara nisipul de pe plaja si comenteaza. Mai duceti-va dracului, comentatorilor.
18
23
era sherparie. de ce nu vreti un orash frumos ?
14
16
stie deja cum sta treaba, da rezultate inainte de control..
13
1
igienizare inseamna mai cu seama inlaturarea gunoiului,montare cosuri,toaletare include curatare uscaturi,scurtare ramuri etc. si nu retezarea copacilor care asigura stabilitatea versantului,sunt special plantati sa nu alunece drenurile in acea zona vulnerabila.Probabil se pregateste o imobiliara ca au inceput deja ,la prel. bucovinei Agentia de mediu a aprobat FARA STUDIU de IMPACT construirea pe versant a unei cladiri imense,ca e teren privat ???De cand plaje,faleze care sunt de interes public sunt ale unor persoane? Posibil sa se profileze un nou caz str. Traian,tot asa au taiat copacii .
36
4
Toaletare este una iar defrisare este altceva. Primaria toaleteaza zona cum taie selectiv padurea Romsilva de nu ramane nimic in urma. Noi suntem chiori nu vedem din filmare cum sunt rasi copci cu diametrul tulpinii si de 60-70cm.
38
6
Mai oameni buni, lasati primaria sa-si faca treaba ca de la Hotel Palace si pana la cartierul consilierilor si interlopilor, panta dintre zona rezidentiala si plaja este o balarie plina de mizerii si gropi. Voi nu vreti sa avem si noi o interfata intre oras si plaja cu gazon, flori, arbori decorativi si...alei civilizate? La Modern, societatea LIDL a amenajat un colt civilizat cu multa verdeata, stalpi de iluminat, flori, de toata frumusetea. Nu vreti ca toata zona costiera sa arate civilizat? Va place mai mult 'tigania' de pana acum?
18
31
Fagabou bou taie toti copacii.
30
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272