REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.5° Constanța Sâm., 22 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6768
24.5° Constanța Sâmbătă, 22 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6768
 

Gaşca de hoţi care a terorizat Constanţa rămâne după gratii!

Gaşca de hoţi care a terorizat Constanţa rămâne după gratii!

Replica API 13 mai 2016 | 00:00 240

La Judecătorie

La Judecătorie

Procurorii constănţeni au solicitat prelungirea arestului preventiv în cazul celor trei indivizi care au speriat Constanţa! Cristian Marian Gaşpar, Nicuşor Nicolae şi Adrian Roşu au fost arestaţi pe 26 februarie după ce au dat spargeri pe bandă rulantă, chiar şi la comandă, sub coordonarea unui deţinut. Precizăm că indivizii au furat şi de la omul de afaceri George Copos. Cei trei indivizi cunoscuţi cu antecedente penale, fiind eliberaţi recent din penitenciar, mai stau încă 30d e zile după gratii. Judecătoria Constanţa a admis propunerea procurorilor de prelungire a arestului preventiv.

Decizia nu este definitivă. Cristian Marian Gaşpar şi Nicuşor Nicolae au terorizat 3 judeţe în 2010, fiind vorba de Constanţa, Ialomiţa şi Cluj. Aceştia acţionau la comandă sau la pont, sustrăgând, de la diverse firme sau persoane fizice, bunuri, începând de la scule mecanice până la laptopuri, motoare de şalupe etc. Printre victimele acestora se numără şi afaceriştii George Bosânceanu şi George Copos, cărora li s-au furat şalupele şi motoarele. În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că era vorba despre 11 indivizi, care au fost acuzaţi de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni şi furt calificat, respectiv complicitate la aceste infracţiuni şi tăinuire Reţeaua infracţională a fost destructurată în mai 2011, când unii dintre suspecţi au fost prinşi în zona Doraly, în timp ce se pregăteau de un nou atac.

După cum este menţionat şi mai sus, aceştia acţionau la comandă. Mai exact, anumite persoane spuneau că au nevoie de anumite bunuri, iar aceştia făceau rost. Ulterior, după ce unul dintre ei a ajuns la închisoare, fiind vorba despre Mihalache Vişan, a început chiar el să le dea ponturi. Spre exemplu, în decembrie 2010, Bogdan Nica, patronul unei discoteci din Mihail Kogălniceanu, a precizat că are nevoie de aparatură de profil, iar Gaşpar a plecat la Cluj, de unde a sustras cele necesare.

Apoi, la începutul anul 2011, au furat mai multe boxe dintr-o discotecă din Poarta Albă. Şi comenzile curgeau. Astfel au primit un pont cum că o persoană vrea motoare de ambarcaţiuni. Prin urmare, hoţii au furat de la societatea SC Ana Yacht Club SRL, din Eforie Nord, dar au sustras şi o şalupă ce-i aparţinea lui George Bosânceanu, patronul hotelului Histria, acum aflat şi el în detenţie. Şi furturile au tot continuat până în mai 2011. În iunie 2012 au fost condamnaţi definitiv la închisoare, după care au fost eliberaţi condiţionat, în 2014 şi 2015.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
3356424623
5/49
19152031230
joker
173645332018