REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Gata! A fost desemnat constructorul orașului NATO de la Mihail Kogălniceanu!

Gata! A fost desemnat constructorul orașului NATO de la Mihail Kogălniceanu!

Replica API 13 iunie 2022 | 23:25 20049

Ministerul Apărării a desemnat vineri oficial constructorul orășelului NATO de la Kogălniceanu, un mega-contract de o importanță fundamentală pentru România, mai ales în contextul amenințărilor Rusiei. Lucrările vor costa 1,7 miliarde de lei, iar consorțiul câștigător este alcătuit din nu mai puțin de 25 de firme. Mega-contractul estimat inițial la 2,14 miliarde de lei a generat, după cum era și firesc, un interes enorm; 70 de companii, singure sau grupate în 10 asocieri, s-au înscris în cursa pentru construcția orășelului NATO din Mihail Kogălniceanu. Din consorțiul câștigător, o singură firmă este din Constanța și va primi 1% din lucrările estimate a dura 106 luni.

Ministerul Apărării Naționale a atribuit pe 10 iunie 2022 contractul privind ”Servicii de proiectare și lucrări de execuție pentru un contract clasificat secret de serviciu pentru Realizare infrastructura Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu”. Valoarea totală a mega-contractului pentru ridicarea orașului NATO de la malul mării este de 1.433.109.102,15 lei, fără TVA, adică undeva la 1,7 miliarde de lei cu TVA, echivalentul a circa 340 de milioane de euro.

Valoarea finală este una surprinzător de ”ieftină” față de cea estimată inițial, de 2.148.126.437,14 lei, fără TVA. Proiectul clasificat la nivelul de secret de stat trebuie finalizat în termen de 106 luni, adică aproape 9 ani.

Atribuirea contractului vine după ce instanța a soluționat contestațiile depuse de participanții excluși din cursă, iar Ministerul Apărării Naționale avea termen initial până pe 21 martie 2022 să se decidă asupra semnării înțelegerii, după cum anunța Replica pe 17 martie 2022.

O singură firmă din Constanța va participa la mega-proiectul de 1,7 miliarde de lei

Asocierea câștigătoare a mega-contractului din județul Constanța este alcătuită din Aduro Impex SRL București (deținută de Gheorghe Mircea), austriecii de la Strabag AG și cunoscutul constructor român Bog’Art (controlat de Raul Doicescu).

Acestea vor fi ajutate de nu mai puțin de 22 de subcontractori, fiecare cu 1% din lucrări. Este vorba despre Consitrans SRL, Dere Construction Taahhut AS, Petroconst, Instal Service Technology SRL, Specialist Consulting SRL, Strabag SRL, HaskoningDHV Nederland BV (care va active ca NACO- Netherlands Airport Consultants), UTI Facility Management SA, Pegasus Engineering SRL, TIAB SA, Popp & Asociații, Strabag Oman LLC, Avimi Serv SRL, Strabag DOO, Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj, Eurocerad International SRL, Elis 92 SRL, Straco Holding SRL, Petrodesign SA, Pro Toby SRL și Greenviro SRL.

Singura firmă din Constanța din tot acest conglomerat de companii asociate în mega-contractul de 1,7 miliarde de lei pentru construirea orașului NATO de la Kogălniceanu este Petroconst SA, reprezentată de Adrian Roșculeț.

Orașul NATO de la Kogălniceanu va avea 10.000 de locuitori

Prezentele lucrări sunt doar prima etapă din proiectul derulat pe 20 de ani, la finalul căruia în județul Constanța va exista un nou oraș, în toată puterea cuvântului, ale cărui costuri sunt estimate acum la 3 miliarde de euro. Va fi una dintre cele mai mari baze militare NATO din Europa și un obiectiv de care România are nevoie ca de aer, ținând cont de faptul că Rusia nu mai ține cont de nimic și readuce vremurile medievale în zilele noastre, pornind o campanie furibundă de cucerire a țărilor vecine care nu i se supun.

Proiectul presupune investiții în infrastructură, spații de cazare, dar și unități medicale și de învățământ, magazine și cinematografe. Noile construcții se vor realiza pe o suprafață desfășurată de 30 de hectare, la care se vor adăuga drumuri și platforme aeroportuare pe alte 300 de hectare.

Noua bază va găzdui 10.000 de militari americani, care se vor muta la Kogălniceanu cu familiile lor. Acest lucru va duce, practic, la dublarea populației din comună, iar în județul Constanța va apărea un oraș american.

România vorbea explicit despre amenințarea Rusiei încă din 2021

Conform documentației explicative din 2021, ”în climatul geostrategic actual, în care se conturează atât reactivarea faliilor politico-economice și militare pe axa est-vest, cu revirimentul antagonismelor specifice Războiului Rece și, dincolo de acestea, prin desfășurarea unor acțiuni de aproprieri ilegitime de teritorii la est (referință la anexarea peninsulei Crimea de către Rusia de la Ucraina în 2014 – n.r.), dar și amenințări proprii confruntărilor asimetrice precum actele de terorism caracteristice spațiului Orientului Apropiat și Nord African, exportate în Europa, dezvoltarea unor capacități menite să asigure suportul logistic al intervențiilor armate, în special al celor aeriene, este vitală”.

Astfel, ”se impune realizarea unor facilități minimale operaționale noi, precum și dezvoltarea și integrarea celor existente la Baza Aeriană 57 Mihail Kogălniceanu, pentru Forțele Armate Naționale și partenerii strategici, pentru operarea în siguranță și în timpi optimi a unei escadrile de avioane multirol, în intervenții de apărare sau ofensive”.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De cand anul are 36 de luni? Chiar ca este grea aritmetica
0
0
108 luni echivaleaza cu 9 ani? 36 luni plus 36 luni fac72 luni plus 36 luni egal 108luni deci 3 ani!E grea aritmetica...!
0
1
Nu am auzit niciodata de aceasta mare si renumita firma de constructii, in activitate doar de 10 ani. Cine o fi in spatele ei, doar Dumnezeu si guvernatii nostri stiu.
1
0
Exista 3 feluri de "troli rusi" pe care ii intalniti aici. Sunt trolii din imaginarul tinut secuiesc, care cunosc limba romana, dar au alte interese "ascunse" legate de Transilvania, ei sunt sustinatori ai lui Viktor Orban si automat al lui Satan Putin. Pana aici totul clar, nu-i asa? Exista troli rusofili din "Transnistria" care cunosc limba romana, dar o numesc "moldoveneasca". La fel, au interes geopolitic si va prostesc ca sa vina rusofilii din AUR la conducere. Corect? Iar cei mai agresivi verbal, sunt sustinatorii AUR, respectiv sosocistii. Astia sunt si anti-americani, deci agresivi.
10
0
De fiecare data cand manipulati, primiti inzecit "peste nas". Ce va deranjeaza? Argumentele mele pot fi verificate. Nu am exagerat cu nimic, nu am dezinformat, nu am imprastiat propaganda. Va deranjeaza pentru ca am spus adevarul despre AUR, sunt constient de asta. Nu ma intereseaza parerea voastra, daca am stranit curiozitatea unor cititori si i-am facut sa verifice din mai multe surse informatiile, atunci i-am condus pe drumul cel bun. Cautati pe google "Airborne leaflet propaganda", proiecticle cu "dezinformare" erau lansate de artilerie in tinuturile inamice. Exact asta se intampla online.
0
0
vreo criza de epilepsie? Ba profule dar mult timp liber ai. Altceva n ai de facut decat sa ti arati nebunia pe site ul asta? Ce dracu ai?
0
0
Sau poate este cineva din Serviciul Roman de Informatii, care combate intoxicarea mediului virtual cu propaganda rusofila facuta de cozile de topor din AUR sau de sosocisti. Plauzibil.
6
0
Banati, va rog, IP-ul Profu de isterie, scuze, istorie. Multumesc,
1
0
cum poola mea posteaza psihopatul de mai jos de nu stiu cate ori si mie la al doilea comentariu sunt blocat? nu cumva posteaza un idiot din redactia voastra?
2
0
Si va rog frumos sa-mi explicati, nu cumva voi calcati peste mormintele stramosilor nostri care au fost mitraliati la Fantana Alba de catre satanistii sovietici ai lui Stalin,cand saracii aveau simboluri crestin ortodoxe in maini si voiau sa treaca pasnic granita in Romania... De stramosii nostri care au fost dusi in Siberia, in Gulag, nu ati auzit? De fratii nostri din Basarabia, nimic? De violurile suferite de bunicutele noastre si crimele suferite, chiar daca noi am intors armele?De prizonierii romani de razboi, care au fost executati de sovietici ati auzit?Iar AUR vrea apropierea de Rusia?
1
0
De ce ma zbat sa va deschid ochii? Chiar nu intelegeti ca asta este un ATAC LA ADRESA ROMANIEI ce incearca Rusia prin A U R si partidele cu care se aliaza? Efectiv pute a KGB FSB toata situatia. Practic, rusii folosesc oligarhi rusi ca sa finanteze partide RUSOFILE, anti-americani, anti-UE, anti-NATO, anti-gay, anti-vaccin, anti-occident, anti-orice. Pe toti astia ii vor alia cu A U R, partid AUR care a luat NUMELE LUI DUMNEZEU in desert!!! Efectiv vor capturarea ortodoxiei din Romania, punctul vulnerabil al nostru. Rusia ne ataca miseleste, pentru ca nu poate infrange NATO altfel.
1
1
Faptul ca in prezent partidele de corupti au tot interesul sa va tina p****i si fac tot posibilul ca de pe bancile scolilor sa iasa numai mediocri sau idioti utili, afunda Romania in coruptie si ne tine in aceeasi mocirla sovietica din care nu putem scapa. Normal ca astia needucati si saraci, vai mama lor, accepta sa-si "vanda" votul pentru cateva pungi de alimente sau cateva sute de lei. Pai asta este ca si cum ai cumpara voturi, ca si cum ai cumpara o tara. Imi gasesc cativa "oligarhi" bogati care sa cumpere aproape jumatate din voturile populatiei si practic "am cumparat" tara respectiva...
1
0
Va spun eu care este o posibila solutie pentru combaterea coruptiei in Romania. Trebuie sa impunem ca dreptul la vot al romanilor sa fie dobandit DOAR dupa dobandirea studiilor medii sau superioare sau doar dupa obtinerea unui EXAMEN DE MATURITATE. Iar inca o solutie este sa predam in scoli "DEPISTAREA FAKE NEWS-urilor" precum fac cei din Suedia. Trebuie sa investim URGENT in educatie si transparenta, sa combatem coruptia de la radacina, de la inceput. Astfel nu mai decid soarta Romaniei aia "multi si prosti". Aia din A U R vor sa va tina prosti, ca sa inghititi galusca si sa votati ce vor ei.
2
0
Pai daca ei baga in A U R cantitate, nu calitate, baga pe oricine ajuta sa mai urce cate 1 procent in sondaje, ca sa vina ei la putere si sa fure tot, atunci inseamna ca nu facem altceva decat sa agravam coruptia prin A U R. Este fix grup infractional. Abia abia daca i-am alungat pe aia din PSD care ne-au distrus politica si tara in ultimii 30 de ani, psd-fsn-ul lui Iliescu, scolit la Moscova. Acum ce vreti sa faceti? E fix aceeasi Marie cu alta palarie, fratiorii mei! Deschideti ochii, ca e atat de simplu.
1
0
Iar solutia nu este lovitura de stat in Romania cum incearca satanistii rusofili putinisti din A U R, SOS Sosoaca, partidul Dragnea, partidul Dancila etc etc etc. NU! Nu este asta o solutie. Daramati actualii corupti, ca sa ii inlocuiti cu altii? Pai urmeaza inca vreo 30 de ani de furat "ciolane", oameni buni! Solutia este sa sporim lupta anti-coruptie, nu sa-i inlocuim cu altii, nu sa ne intoarcem de unde am plecat, in comunism sau slugarism pentru Rusia. NU! AUR baga in partid pe oricine striga anti-americani, anti-ue, anti-actuala conducere si pro-Rusia.
1
0
Viitorul Romaniei nu este langa Rusia. Mai bine murim liberi, decat sclavi iar in propriul pamant, sub cizma Rusiei, cum ne spune si imnul national. Viitorul Romaniei este in UE si in NATO, iar neutralitatea si unirea cu Moldova va avea loc in viitor, poate acum, poate peste 100 de ani, dar doar dupa ce va avea loc revolutie si razboi civil in Rusia. Abia cand Rusia nu va mai fi o amenintare pentru "Romania neutra" ca sa ne "anexeze surpriza" si sa ne "denazifice" invocand false acuzatii cum face in Donbass si Transnistria, Georgia etc.
0
0
Ok si sa revin, voi ati auzit doar ca Auschwitzul nazistilor a fost rau, dar nu v-au lasat sa stiti adevarul ca si sovieticii lui Stalin faceau acelasi lucru. Pentru ca noi i-am gonit pe sovietici in 1945 la sfarsitul razboiului, dar au plecat abia in 1958, dupa ce au "rusificat" toate tarile din Europa de Est, au furat TOT ce se putea fura si au silit, batjocorit si violat mai toate bunicutele noastre, peste suferinta carora voi treceti cu vederea acum si v-ati transformat in rusofili, pentru ca manipulatori precum rusofilii din AUR si Sosoaca v-au fraierit cu haine traditionale si tricolor.
2
0
Pentru Zamfir, nu inteleg ce te deranjeaza? Adevarul doare? Nu-ti place, nu citesti! Spre deosebire de Sosoaca si rusofilii din AUR care imprastie doar propaganda ruseasca, falsuri si manipulari grosolane, eu prezint purul adevar, dovedit de istorici licentiati. Si nu e nevoie sa ma credeti pe cuvant si nu e nevoie sa "credeti si sa nu cercetati", pentru ca asta se aplica doar in religie, iar satanistii din AUR si Sosoaca fix asta va spun, sa credeti si sa nu cercetati adevarul istoric si sa nu aflati ISTORIA ROMANIEI, pentru ca ei va vor langa Rusia, sub cizma ei.Rusia ne-a invadat de 12 ori.
2
0
Voi ati studiat ca Auschwitzul nazistilor a fost rau, dar nu vi s-a spus ca sovieticii faceau EXACT acelasi lucru in URSS cu Gulaguri in Siberia si epurari etnice. Azi nu gasesti picior de african sau t i g a n in Rusia, care este explicatia? Si de ce Rusia are cel putin 3 grupuri de mercenari nazisti pe care ii foloseste chiar acum in razboiul pornit in Ucraina si ce gasiti despre noul fascism, RASHISM pe google? Z-ul este fix acelasi lucru cu svastika nazista. Dupa WW2 au disparut nazistii germani, dar nu si cei rusi, iar acum au nucleare si vor sa faca exact ca Hitler, in sens opus.
4
1
Iar in perioada celui de-al doilea razboi mondial cand multe tragedii s-au intamplat, epurari etnice, genocid, canibalism, satanism, "violul Berlinului, cand generalii au dat liber la violul tuturor femeilor si copiilor intre 7-80 ani, din cate au relatat studii recente". Nu uitati ca si nazistii si sovieticii au atacat in acelasi timp Polonia, deci ei au inceput totul. Iar ei erau la inceput aliati, s-au inteles sa "imparta" tarile mici din Europa de Est si totul a excaladat. Romaniei i-a fost furata prima data Basarabia de catre URSS si abia apoi Transilvania de catre nazisti.
4
1
Speram ca aero MK sa-si reia cursele ,sa nu mai fim nevoiti sa ne chinuim sa ajungem la Bucuresti.
1
0
Profule de CI, mai lasa-ne!...
1
0
Dar pe restul celor 3 sferturi din suprafata Rusiei se afla etnici asiatici. Mult popoare "anexate" ilegal de-a lungul istorie, cum vedeti si in prezent, prin invazii nejustificate. Oamenii aia traiesc intr-o saracie cumplita, sunt popoare asiatice subjugate. Practic oamenii aia sunt doar niste slugi pentru oligarhii rusi, e ca un zoo de oameni acolo, trebuie sa intelegeti asta, platesc taxe si nu li se ofera nimic, traiesc din vanat sau ce gasesc. Rusia nu este o superputere, este o tara de lumea a 3-a, care a mostenit nuclearele. Sunt exact o Coreea de Nord cu mai multe nucleare.
4
1
Pentru 8:20, trebuie sa intelegi ca americanii sunt cei buni, iar rusii cei rai, asta este purul adevar, iar istoria este dovada. Iti poti da seama doar prin simplul fapt ca in Rusia nu exista oameni de culoare si sunt adepti ai "suprematiei rasei albe". In Germania daca gasesti un adolescent cu inclinatii naziste, este automat aruncat in inchisoare. Dar Rusia e plina de fascisti si nazisti, de rasisti, de cazuri de canibalism, satanism, vrajitorie, paganism etc. Rusii asa cum ii cunoasteti voi "de la tv" sau din auzite, traiesc in estul continentului Europa, deci doar pe 1 sfert din Rusia.
5
1
Mai bine sa vina americanii decat rusii. Desi, cel mai bine era sa vina... doar romanii.
1
0
Strabag.....oligarhul rus Oleg Deripaska printre actionari.....va construi , printre altii , oraselul Nato. Iti vine sa razi .***? Nu....e de plans . Bravo serviciilor din Romania ....care nu se dovedesc a fi secretoase cu Rusia ci cu propriul popor si cu aliatii.
0
0
sfanta elefteria 6, pe yt, despre ce face mama lu marilena dragnea alaturu de bombardierii de la babadag si ticluitoarele de probe de la corbu de sus
1
0
Gogule, intai trebuie sa ai aparare si securitate, apoi spitale. Degeaba ai spitale noi si performante daca vine rusu si ti le bombardeaza. Si spitalele si propria casa si familia si tot. Vrem nu vrem , securitatea primeaza.
1
0
Spitale noi no posibil
0
0
Perfect. Tot inainte. Muiee Rusia, moarte Putin ! In rest sanatate iubitorilor lumii libere si civilizate.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108