rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 16 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

GATA! Direcția de URBANISM scapă de chimista Cristina STAMAT

Inevitabilul s-a produs și în cazul Cristinei Stamat, ”chimista” de la Urbanism, din cadrul Primăriei Constanța. Aceasta îi va urma pe Decebal Făgădău și pe Radu Vânturache, într-o nouă etapă, departe de Primăria Constanța. Primarul Vergil Chițac a decis reorganizarea Direcției de Urbanism, iar Cristina Stamat nu face parte din... tabloul final.

sursa foto din medalion: constanta.ro

Cristina Stamat, ”chimista„ de la Serviciul Strategii și Planificare Urbană din cadrul primăriei își face bagajele și pleacă, după ani de zile în care a ținut cald locul în administrația locală. Nu a fost demisă, așa cum s-a procedat în cazul fostului arhitect Vânturache, ci se desființează postul de inspector pe care-l deține la Serviciul Strategii și Planificare Urbană. De altfel, întreg serviciul, cu cele 8 posturi, se desființează. La fel și Compartimentul baze de date urbane, cu trei funcții, Biroul infrastructură și rețele urbane, dar și Eficiența energetică, cu 6 posturi.

Se desființează Serviciul Strategii și Planificare Urbană

În urma reorganizării acestor structuri se va înființa Serviciul Planificare Urbană și Mediu, care va avea 12 funcții publice, respectiv o funcție de conducere și 11 de execuție.

Noul serviciu va avea în componență următoarele funcții: o funcție de șef Serviciu grad II nou înființată ca urmare a desființării funcției publice de execuție vacante de inspector clasa I, grad debutant din cadrul Compartimentul baze de date urbane; funcție publică de inspector clasa I, grad principal, ocupată de Gabriela Ungureanu; funcție de inspector clasa I, grad asistent, ocupată de Oana Mihaela Andreescu; funcție publică de referent specialitate clasa II, grad superior, ocupată de Sebastian Sorin Amzea; funcție publică de inspector clasa I, grad asistent, ocupată de Alina Tutunaru și patru funcții publice de inspector clasa I, grad superior și trei funcții de inspector clasa I, grad principal.

Dar cine își pierde funcțiile, în urma reorganizării

Funcțiile supuse reorganizării prin reducerea posturilor din cadrul celor trei structuri desființate sunt: șase posturi de Inspector clasa I, grad superior, ocupate de: Ancuța Gemănaru, Cristina Stamat, Simina Stăiculescu, Fabiola Ize Ciorbaru, Laura Coman, Cristina Nicolae, toate de la Serviciul Strategii și Planificare Urbană. Se vor desființa patru posturi de consilier clasa I, grad principal, ocupate de : Diana Nicolae, Cristina Daniela Ivan, Mirela Lupu, Ionuț Pala.

click pe poză pentru a vedea numele puse pe ”bară”, după reorganizarea Serviciul Strategii și Planificare Urbană

Numirea funcționarilor în funcții se realizează în baza art. 518, alin 1, lit. D, alin 2 și alin. 3 din OUG 57/2019 privind codul administrativ, iar eliberarea din funcții se realizează în condițiile art 519, alin 1, lit. C, alin 7 și alin.9.

Nu doar Serviciul Strategii Planificare Urbană se reorganizează

De precizat faptul că Direcția de Urbanism se redimensionează de la 59 de posturi, la 42 de posturi și se reorganizează astfel: se înființează o funcție publică de conducere de director executiv adjunct, gradul II. Se înființează Compartimentul protecție și intervenție asupra patrimoniului care va număra trei funcții publice, două de inspector clasa I grad superior și o funcție de inspector grad principal. Acesta compartiment va fi în subordinea arhitectului șef, Dan Leu.

Serviciul autorizări cu 34 de funcții se reorganizează și el prin reducerea numărului de funcții la 21 și prin schimbarea denumirii serviciului în Serviciul autorizări construcții. Totodată, Compartimentul autorizare comunicare vizuală, cu trei funcții, se desființează. În urma reorganizării celor două structuri se înființează Serviciul autorizări construcții care va avea 21 de funcții, una de conducere și 20 de execuție. Cea de conducere va fi ocupată de Nicoleta Constantin. Printre cei care-și pierd funcțiile, după reorganizare, sunt: Simona Diana Lepădatu, Elena Ehimov, Nicoleta Iacob, Constantin Frincu și alții.

click pe poză pentru a vedea numele puse pe ”bară”, după reorganizarea Serviciul Autorizări

Se înființează Compartimentul monitorizare implementare proiecte care va avea în componență 3 funcții de execuție: inspector grad superior, inspector grad principal și inspector a grad asistent.

Ce spune Chițac, după ce a ajuns primar, despre chimista Cristina Stamat

Revenind la Stamat, trebuie precizat faptul că recent, primarul Vergil Chițac a declarat, într-un interviu acordat ziarului Replica: ”Este o colegă care are studii de fizică-chimie, lucrează la Direcția de Urbanism. Povestea este mai complicată. Când faci angajări în Primărie, trebuie să le faci în conformitate cu reglementările din fișa postului. În fișa postului sunt prevăzute și condiții de studii. Cum a ajuns aceasta la urbanism, având în vedere că are alte studii, nu mă întrebați pe mine. Are o vechime și experiență și cred că la momentul acela nu a avut importanță fișa postului. Trebuie să existe o corespondență minimală între profilul postului și categoria postului. Organigrama unei primării, fișele postului reprezintă o lucrare destul de complexă, este analizată de Agenția Națională a Funcționarului Public”.

Cristina Stamat, ”vânată” de mulți dezvoltatori imobiliari

În altă ordine de idei, precizăm că, potrivit anexei aferente proiectul de hotărâre privind aprobarea noii organigrame, proiect ce urmează să fie votat în ședința de vineri, numele Cristinei Stamat nu figurează pe liste, spre deosebire de o parte dintre colegele ei. Dacă vrea să rămână în primărie, trebuie să dea concurs, însă nu pentru serviciul nou înființat, ci undeva la autorizări, după cum ne-au informat sursele noastre.

click pe poza pentru a vedea funcțiile din primărie

.

Vestea că Stamat va pleca din primărie vine ca o gură de oxigen pentru dezvoltatorii imobiliari care s-au plâns, și nu o dată, că supușii, inclusiv Stamat, fostelor administrații au contribuit la blocarea proiectelor imobiliare. Acestea fiind spuse, odată cu plecarea ei, vine și speranța că orașul Constanța se va dezvolta și își va reveni după un management defectuos, care a adus orașul în situația actuală.

Mirela PASCAL

miercuri, 21 aprilie 20217365
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii

01ducu(21 apr 23:59)
zburati toate lipitorile
2124 h(21 apr 22:12)
Super impact de imagine. Doar 6 mii si ceva de vizualizari, dintr-un oras de aproape 400 mii. Adica 6 din 400. Moama cat interes. Aprox ZERO.
13chitace,(21 apr 22:10)
cand o trimiti pe hoasca merla la parnaie ?
13aoleu(21 apr 21:55)
nu va plangeti ca dureaza, s-au facut mari abuzuri la urbanism, unii au demolat si construit in oras fara sa aiba macar cadastru....dosare facute xerox dupa alte dosare...masluite doar asa, de ochii lumii, sa fie niste pagini acolo...sa vedem ce rezolva amiralul in care v-ati pus speranta, va opri mizeriile astea?
08CORECT(21 apr 18:02)
D LE PRIMAR DE CE O MAI TINETI PE AROGANTA DE NICOLETA CONSTANTIN PE FUNCTIE?CORECT AR FI SA O ZBURATI SI PE EA.ERA OMUL DE BAZA AL CLANULUI MAZARE,,FAGADAU .IA INTERESATIVA MAI BINE.ARE O AROGANTA SI O NESIMTIRE FANTASTICA.
013Termene depasite(21 apr 15:10)
La directia de urbanism pentru un certificat de urbanism ai termen legal 30 de zile insa el dupa 30 zile nici nu trece de primul birou pe unde trebuie sa se plimbe pentru semnaturile aferente. Rusine dire trei de urbanism...sa stai 2-3 luni pentru un certificat de urbanism...
115Locatar(21 apr 13:55)
Dar inspectorii care se ocupa de "asociatiile de proprietari cand se desfiinteaza?Iau salarii degeaba,pensionarul de 84 ani care are de platit 5300 lei,ce au facut inspectorii.
15pentru geta(21 apr 13:40)
fagadau nu vrea sa se certe cu ADI GORPIN ,CORESPONDENT LOCAL PRO TV,PLECAT DE LA TV NEPTUN !
2114pt chitac(21 apr 12:58)
de tine Chitac cand scapam? Esti praffffff
826Nanu(21 apr 12:15)
Au zburat toate profesionestele amantele plimbatoare de hartii din primarie. Felicitari!
2719De Chitac cand scapam ?(21 apr 11:39)
Mare greseala au facut Constantenii si PNL-ul la alegeri ,partidul prin numirea amiralului la candidatura si noi cu stampila !
4418pt 10.14(21 apr 11:01)
mare realizari are kkatul asta de Vergil, ca-i da pe aia afara si-i baga pe ai lui.Dar nimeni nu zice nimic de faptul ca pensionarii care au depus actele pentru TICHETE VALORICE nu au primit nimic pe anul asta, si Pastele sta sa vina si pensionarii nu au primit nici macar un bon valoric.RUSINE.Administratia Fagadau asa cum era macar dadea un ban la pensionari
1350amiralul(21 apr 10:14)
Felicitari Virgile ,tine-o tot asa
109nea vasile(21 apr 10:01)
in lista cu inspectori afisata, din 16 din 19 sunt femei !!
78hai la Litoraltv(21 apr 09:54)
Am aflat cine conduce litoral tv Unul Leo Buianu care ii da like in fiecare zi lui mitocanu caraghios Valentin Coman.
1319Vergilie,(21 apr 09:43)
da ti afara consilierii de kkt, mai bine!
3517Fanel(21 apr 09:35)
VERGILE DRAGA VERGILE ALUPIGUS DRAGA.SCAPAM NOI SI DE TINE.
3321Gata Chitac ai rezolvat tot !(21 apr 09:22)
Gata Chitac ai rezolvat toate problemele Constantei. Ai mutat-o pe una si ai rezolvat tot. Presupun ca tot tu dai la presa chestiile astea ca sa nu uite lumea de tine sau de faptul ca nu faci nimic. De-a rasu' plansu' cu voi la putere !
2332fani(21 apr 09:17)
Sistemul Mazare se mentine cu ajutorul acestui primar,De Merla nu s-a saturat nimeni ?Tare-i cocoana asta
319Marius(21 apr 09:00)
Mersi replica pt comentariu sters....bipppp
727Domnul(21 apr 08:21)
primar a excelat in a pastra sistemul naravit al lui Mazare. Cea mai mare realizare a domnului amiral a fost alungarea pescatilor din portul Tomis. Nici macar mafiotul Mazare nu a indraznit pe deplin. Ca maine, inca 20 ce carciumi cu hamsie imputita de import! Nu s-a schimbat mare lucru.
625Dan(21 apr 08:21)
Tribunalul a ANULAT cererea Primariei Constanta in dosarul in care cere recuperarea PREJUDICIULUI in dosarul Retrocedarilor. Acum mu mai faci tam tam amirale.
113simpatizezi cu politica(21 apr 08:20)
la putere, e bine, nu e nasol! asta asta i reorganizarea ce o dorim!campania trebue onorata, pregatita si formata!
1120nae(21 apr 06:59)
Reducerea numarului de inspectori autorizari de la 34 la 21 ??? Pai nu faceau fata nici 34 si dura extrem de mult sa lucreze dosarele. Acum va dura si mai mult obtinerea unei autorizatii ....
642Autorizari ???(21 apr 01:48)
Este incredibil ce patesc la autorizari constructii. Imi cer un document, il depun, imi resping actele de trei ori pe motiv de virgula dupa care ma anunta ca nu am nevoie de acel document. Domnu Primar, nu trimiteti la autorizari toate gunoaiele societatii!
133Geta(21 apr 01:17)
Dar de madam Gorpin, contabila pusa sefa la Starea civila, nu a auzit dom primar? pe functie care necesita studii juridice? sau conta doar prietenia cu Fagadau?
Vremea
12.9°12.9° - 14.9° duminică, 16 mai 2021
ConstanțaUmiditate: 100%
Vânt: 2.83 m/s
Presiune: 1010 milibari

Loto
6/491240710641
5/402271313512
joker393645211519
Horoscop
mai mult...SPSportRT
16 mai 00:01SportFerran Torres, hattrick la Man City în sezonul de debut! Guardiola, uimit de calitatea ibericului

Manchester City a devenit deja campioană în Anglia, dar băieții lui Pep Guardiola sunt în continuare motivați la...394

16 mai 00:03SportSpectacol la Clinceni - Academica a întors scorul și s-a impus într-un meci cu șapte goluri

Academica Clinceni a învins, pe teren propriu, cu scorul de 4-3, echipa FC Botoşani, în primul meci al etapei a...373

16 mai 00:00SportHoria Tecău, eliminat în sferturile probei de dublu de la Roma

Perechea Horia Tecău/Kevin Krawietz (România/Germania) a fost eliminată, vineri, în sferturile de finală ale...311

16 mai 00:03SportFotbal - Liga I: Chindia Târgovişte - FC Viitorul 0-2, în play-out

FC Viitorul Constanţa a învins-o pe Chindia Târgovişte cu scorul de 2-0 (0-0), în deplasare, la Buzău, într-un...557

Local
15 mai 00:08LocalAccident rutier pe strada Mircea cel Bătrân. VIDEO

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, vineri, 14 mai a.c., în Constanța, pe strada...1550

15 mai 00:08LocalCare sunt spitalele din Constanța care vor reveni treptat la activitatea dinaintea pandemiei

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a votat, vineri, 14 mai a.c. hotărârea nr. 74 care...991

15 mai 00:06LocalPrimăria Constanţa organizează licitaţie în vederea atribuirii de amplasamente în Stațiunea Mamaia

889

15 mai 00:09LocalCâine salvat de pompieri dintr-o groapă de 2 metri, în zona City Park Mall

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, vineri, 14 mai a.c., în Constanța, în zona City...491

15 mai 00:09LocalCoronavirus: 1.213 persoane, verificate de polițiștii constănțeni, în ultimele 24 de ore

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii...489

15 mai 00:08LocalCoronavirus la Constanța: 1.816 cazuri de infectare, în rândul personalului medical

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 42.637 de persoane...524

15 mai 00:06LocalAgent economic, SANCŢIONAT după ce a aruncat GUNOI pe DOMENIUL PUBLIC

Polițiștii locali au identificat un alt agent economic care a aruncat gunoiul strâns în urma desfășurării...754

15 mai 00:06LocalPrefectul Silviu COȘA, în vizită la Brigada 9 Mecanizată Mărășești din Constanța

Ofițerii studenți din anul II ai programului universitar de master de conducere au fost implicați în...635

15 mai 00:07LocalPOLIȚIȘTII au DESCINS la TERASA clubului Breeze din MAMAIA!

3308

Politică
15 mai 00:00PoliticăGrindeanu: Proiectul PSD cu privire la salariul minim va fi discutat cu partenerii sociali şi cu mediul de afaceri

Proiectul de lege privind modificări la salariul minim pe economie, pe care PSD îl va depune în Parlament, va fi...420

15 mai 00:00PoliticăCîţu: Se poate mări lista verde a ţărilor, să permitem peste 1,5 la mie incidenţă

Premierul Florin Cîţu a declarat, vineri, că "zona verde" a ţărilor din care se poate veni în România fără...403

15 mai 00:00PoliticăPSD depune în Parlament un proiect de lege referitor la salariul minim

395

15 mai 00:00PoliticăBarna: Cu cât ne vaccinăm mai mulţi, cu atât vom reveni mai repede la normalitate

Vicepremierul Dan Barna a afirmat, vineri, la Opera Naţională Bucureşti, unde a participat la un spectacol-pilot cu...333

15 mai 00:03PoliticăLudovic Orban anunță că investitorii se înghesuie să vină în România

Liderul PNL Ludovic Orban a afirmat, vineri la Cluj, că ţara noastră se află într-un moment foarte bun, iar...623

15 mai 21:07PoliticăFlorin Cîțu: Am luat măsurile de relaxare pentru că avem o rată de vaccinare peste așteptări

584

Interviuri
27 mar 23:46InterviuriANCA NEDEA PAVEL: Noi, operatorii ECONOMICI, ne simțim AGRESAȚI și HĂITUIȚI! VIDEO

Anca Nedea Pavel, directorul Organizației Patronale Mamaia - Constanța, a acordat un interviu cotidianului Replica de...5112

13 mai 23:56InterviuriINTERVIU, PARTEA A DOUA! CHIȚAC face ORDINE în STAȚIUNE: FĂRĂ porumb fiert și ȘHAORMA, PE FALEZA din MAMAIA

În prima parte a interviului acordat de Vergil Chițac cotidianului Replica de Constanța, primarul Constanței a...12831

11 mai 00:04InterviuriVIDEO! INTERVIU cu primarul Vergil CHIȚAC! Ce planuri are pentru bulevardul MAMAIA

54140

9 apr 00:06InterviuriCristina DUMITRACHE: Nu știm la ce să ne AȘTEPTĂM de la Guvernul PNL! Video

Parlamentarul Cristina Dumitrache se află, pentru al patrulea mandat, în Camera Deputaților, reprezentând interesele...2544

2 apr 00:04InterviuriViceprimarul Cocargeanu: USR NU VREA să se construiască în ZONA COSTIERĂ! Video

Florin Cocargeanu este unul dintre viceprimarii Constanței care pune umărul la dezvoltarea orașului. Acesta...4231

24 mar 00:03InterviuriSorin Mihai: Am distribuit TABLETE tuturor elevilor, însă mulți NU au știut ce să facă cu ele

4019

Monden
15 mai 00:00MondenDrake, cântăreţul cu cele mai mai mari vânzări din acest deceniu, potrivit Billboard

Rapperul canadian Drake va fi recunoscut drept artistul deceniului la viitoarea gală Billboard Music Awards, având în...324

15 mai 00:00MondenBen Affleck foloseşte aplicaţia Raya, versiunea Tinder a celebrităţilor, pentru a contacta tinere

După ce s-a despărţit de tânăra actriţă Ana de Armas şi, în pofida zvonurilor că ar fi reluat relaţia cu...347

15 mai 00:00Monden„The Underground Railroad“, o miniserie ambiţioasă despre sclavie, în regia lui Barry Jenkins

296

Mapamond
15 mai 00:00MapamondMAE rus condamnă tentativele SUA şi UE de a influenţa mersul alegerilor în Republica Moldova

Rusia remarcă tentative în creştere din partea SUA şi UE de a exercita influenţă asupra conducerii Republicii...324

15 mai 00:00MapamondSUA: Procesul a trei poliţişti implicaţi în moartea lui George Floyd, amânat de un judecător din Minnesota

Procesul a trei poliţişti implicaţi în moartea afro-americanului George Floyd a fost amânat joi din august 2021...297

15 mai 00:00MapamondGermania: Poliţia din Frankfurt a arestat un bărbat înarmat, în apropierea unei moschei

305

15 mai 00:00MapamondCoronavirus: Norvegia exclude oficial AstraZeneca din campania sa de vaccinare anti-COVID-19

Norvegia a eliminat vaccinul împotriva COVID-19 produs de AstraZeneca din campania sa de inoculare, a declarat miercuri...342

15 mai 00:00MapamondCoronavirus: Pelerinii portughezi au luat cu asalt sanctuarul de la Fatima, în pofida pandemiei

Pandemia nu i-a împiedicat pe credincioşi, în special portughezi, să umple până la refuz sanctuarul de la Fatima,...325

15 mai 00:00MapamondSan Marino le va oferi turiştilor posibilitatea de a se imuniza cu vaccinul anti-COVID-19 Sputnik V

298

Sănătate
15 mai 00:00SănătateDislexia: cauze, simptome, gestionare

Dislexia este o tulburare specifică de învățare, care creează probleme cu cititul și scrisul. Persoana afectată...305

15 mai 00:00SănătateTotul despre anemia aplastică

Anemia idiopatică aplastică este o formă de anemie în care măduva osoasă încetează să mai producă celule de...284

15 mai 00:00SănătateStudiu: Probioticele, de ajutor în gestionarea obezității la copii?

297

15 mai 00:00Sănătate8 alimente și băuturi de evitat dacă ai artrită

Artrita este o problemă de sănătate ce presupune inflamația cronică la nivelul articulațiilor. Este o afecțiune...369

15 mai 00:00SănătateTusea cu mucus alb: ce o provoacă și când să mergi la medic

Fiecare dintre noi ne confruntăm din când în când cu tusea, care poate fi un semn al gâtului iritat sau poate...323

15 mai 00:00SănătateAi urechile înfundate? Posibile cauze, tratament și remedii naturale

Chiar dacă urechea înfundată poate cauza, sau nu, un disconfort real, cum ar fi durerea, simplul fapt că nu poți...380

15 mai 00:00SănătatePerturbarea cronică a somnului la adolescenți poate duce la depresie

Potrivit unui nou studiu, perturbarea cronică a somnului în timpul adolescenței poate duce la depresie atât la...265

15 mai 00:00SănătateExercițiile fizice aduc beneficii de la prima sesiune de antrenament

Într-un studiu care a testat efectele exercițiilor fizice asupra metabolismului general, cercetătorii de la...310

15 mai 01:29SănătateINSP: 22.911 persoane imunizate anti-COVID au avut test pozitiv după prima doză de vaccin

467

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT