REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
18.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Gazprom a explicat matematic de ce Europa nu va avea suficient gaz în această iarnă

Gazprom a explicat matematic de ce Europa nu va avea suficient gaz în această iarnă

Replica API 16 septembrie 2022 | 08:27 1626

Într-un comunicat remis joi, gigantul rus Gazprom avertizează Europa că rezervele de gaze din depozitele ţărilor sale nu garantează o trecere cu brio peste perioada rece care urmează.

Nici măcar depozitele de gaze umplute la maximum ale țărilor Uniunii Europene și ale Ucrainei nu garantează o trecere sigură a sezonului toamnă-iarnă. Serviciul de presă al Gazprom a emis joi un astfel de avertisment, exemplificându-l cu cifre.

Compania a menționat că de la începutul anului exporturile de gaze rusești către țările din afara CSI au scăzut cu aproape 40%. În același timp, Europa a pompat 58 de miliarde de metri cubi de gaz în depozite și sunt necesari încă 14 miliarde de metri cubi pentru a le umple.

Mai detaliat, Gazprom a explicat matematic cum stă situaţia, luând ca exemplu Germania. „În Germania, în perioada rece, de la 1 octombrie 2021 până la 31 martie 2022, consumul de gaz s-a ridicat la 57 de miliarde de metri cubi, adică, în medie, 9,5 miliarde de metri cubi pe lună. Nivelul actual de ocupare a depozitelor subterane din Germania este de 89%,, iar volumul de gaz activ este de 19,3 miliarde de metri cubi. Astfel, volumul rezervelor de gaze din depozitele germane este în prezent comparabil cu consumul mediu pe perioada rece pentru doar două luni din șase„.

În acelaşi timp, tot joi, într-un material publicat în Financial Times se arată că giganţii americani de gaze de șist și petrol le-au spus partenerilor europeni că nu pot crește aprovizionarea cu materii prime. „Statele Unite nu pot produce mai mult. Nu va fi niciun ajutor. Nici de la producătorii de gaze, nici de la producătorii de petrol„, a declarat Wil VanLoh, șeful companiei de investiții Quantum Energy Partners, conform romaniatv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai bine inghet de frig decat sa ajut acest razboi. Bagatii pe rusi in faliment. Eu in comunism amntrait si nu e normal. Putin, noi romanii iti trnsmitem multa UE.
0
0
cat de plina e gura putinei cu mwia luata.
1
0
Orice numai nu dependenta de rusi. Ce moare de grija Europei rusul, domnule. Lasa, ba, ca sa fii vasal chinezilor nu e o rusine. Drum bun in democratia comunista!
0
0
Motiv in plus sa-l beleasca pe Putin si sa se revina dupa la normal. Prea bine cunoaste "Gazprom" situatia si stie sa mobilizeze idiotii utili Moscovei
0
0
Deja s-au impus restrictii pentru romani asa ca nemtii vor lua gaz de la romani.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212