REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
11.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Generalul Răducu Popescu, vizitat de procurorii DNA: „ISJ nu este parte din acest dosar”

Generalul Răducu Popescu, vizitat de procurorii DNA: „ISJ nu este parte din acest dosar”

Replica API 9 octombrie 2014 | 23:54 224

Anchetă de proporţii

Anchetă de proporţii

Răducu Popescu

Dimineaţa de miercuri, 8 octombrie, a început în forţă pentru angajaţii a două inspectorate şcolare judeţene, între care şi cel din Constanţa. La mijloc a fost vorba de acţiunea procurorilor DNA Galaţi, speculaţiile începând să curgă, fiind aduse în discuţie atât examenele de titularizare, examenul de Bac, mita dar şi nişte achiziţii. În cele din urmă, procurorii au părăsit sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, generalul Răducu Popescu menţionând că instituţia de faţă nu are legătură cu dosarul.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, comise în perioada august - octombrie 2014. „În cursul dimineţii de 8 octombrie 2014, ca urmare autorizării de către instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 5 locaţii situate în municipiile Brăila şi Constanţa, din care patru la instituţii publice de interes local. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii”, se arăta într-un comunicat al DNA. În timp ce procurorii se aflau şi la ISJ Constanţa, inspectorul general de la Brăila era deja dus la audieri, la fel şi un profesor de limba şi literatura română. La Constanţa, însă, a fost linişte. Din câte se pare, pe lângă inspectorate au fost vizate şi nişte licee, precum „Nicolae Iorga” şi „Panait Istrati” din Brăila, speculaţiile începând să curgă. Dacă unele zvonuri se refereau la luarea/ darea de mită cu privire la examenul de Bac, altele aduceau în prim - plan şi examenul de titularizare, dar şi nişte achiziţii frauduloase. După mai multe ore de stat la discuţii, inspectorul şcolar general, Răducu Popescu, a ieşit din biroul său, precizând că doar a pus la dispoziţia procurorilor nişte înscrisuri, nefiind vorba de altceva. „O instituţie a statului are în derulare, în acest moment, o cercetare. Cercetarea se referă la examenul de bacalaureat din sesiunea 2013 – 2014, de toamnă. În această cercetare sunt necesare înscrisuri, documente care, probabil, vor constitui probe la dosar, regăsite în judeţul Constanţa. În cursul acestei zile (miercuri, 8 octombrie – n.r.) am avut o întâlnire cu reprezentanţii acestei instituţii ce derulează aceste cercetări şi le-am pus la dispoziţie toate înscrisurile şi documentele solicitate, absolut toate. Mai departe, analiza, verificarea şi investigaţiile specifice vor fi derulate de organele competente. Nu sunt învinuit, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa nu are absolut nici o implicare în tot acest dosar. Sunt doar documente care s-au regăsit în Constanţa. Repet, ISJ Constanţa nu este parte din dosar, noi suntem doar furnizorii acestor documente”, a declarat Răducu Popescu, şeful ISJ Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272