REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Geocor Trade Imp Exp Constanța, firma de distribuție cu mii de contracte primite de la stat, a dat faliment

Geocor Trade Imp Exp Constanța, firma de distribuție cu mii de contracte primite de la stat, a dat faliment

Andreea POPA 12 iulie 2023 | 00:00 2860

Geocor Trade Imp Exp SRL, una dintre cele mai mari și mai de succes firme de distribuție din Constanța, a dat pe neașteptate faliment. Societatea care era deținută inițial de fostul fotbalist Adrian Pitu a primit de-a lungul anilor mii de contracte de la stat, de ordinul zecilor de milioane de euro.

Geocor Trade Imp Exp Constanta, firma de distributie cu mii de contracte primite de la stat, a dat faliment

Afaceristul Leonard Cristian Nedelcu își vede zilele acestea ambele mari firme de distribuție în faliment, după ce ani de zile a primit mii de contracte de la stat, de ordinul zecilor de milioane de euro. Pe rolul Tribunalului Constanța se află acum mai multe dosare prin care creditorii Ned Com SRL se alătură demersului în instanță inițiat de OTP Bank, iar consultarea informațiilor aflate la dosarul de insolvență relevă că și Geocor Trade Imp Exp SRL, de asemenea deținută de Nedelcu, se află în procedura falimentului.

Geocor Trade Imp Exp și-a cerut singură falimentul, iar tribunalul a dispus încă de pe 24 aprilie 2023 deschiderea procedurii generale a insolvenței față de debitoare. Firma se află acum și în dosarul de faliment al suratei sale, Ned Com SRL. Următorul termen de judecată a fost stabilit după vacanța judecătorească, pe 23 octombrie 2023, zi în care se vor judeca atât dosarul de faliment al Geocor Trade Imp Exp, cât și cel al Ned Com SRL.Geocor Trade Imp Exp Constanta, firma de distributie cu mii de contracte primite de la stat, a dat faliment

Pierderi și datorii de 15 milioane de lei în ultimul an

Falimentul Geocor Trade este unul neașteptat, ținând cont de faptul că firma a beneficiat de mii de contracte cu statul, cu o valoare totală de peste 100 de milioane de lei numai în ultimii ani. Firma a raportat pentru anul 2022 afaceri de 11,2 milioane de lei și pierderi de 4,7 milioane lei, cu 9 angajați, precum și datorii de 9,7 milioane lei. Este pentru prima dată când Geocor Trade declară pierderi, după ce, timp de mai bine de două decenii, a mers numai pe plus, grație contractelor cu statul. Geocor Trade Imp Exp SRL și Ned Com SRL sunt deținute de Leonard Cristian Nedelcu, care le-a înființat alături de fostul fotbalist Adrian Pitu, între timp retras din afacere.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce zici Stamate? De unde îți mai ei "dreptul"?
3
0
a dat teapa la Buget si nu a returnat TVA nu a platit impozit pe profit.Nu a platit CAS nu a platit nimic. A luat toti bani . I-a transferat in alta firma. Are neamuri la ANAF si l-au invatat cum se fura. Acum statul o sa ia mwe. Are niste judecatori tocmiti si o scoate si la tribunal.Afaceri megedonesti. Toate sunt cu evaziune. Melitia este cumparata si tace.
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272