REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
15.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

George Clooney revine în televiziune după 20 de ani, cu un serial inspirat din romanul „Catch-22“

George Clooney revine în televiziune după 20 de ani, cu un serial inspirat din romanul „Catch-22“

Replica API 13 februarie 2019 | 00:00 330

George Clooney

George Clooney, care revine, după 20 de ani, într-o producţie de televiziune cu o ecranizare a romanului clasic ''Catch-22'', a declarat luni că serialul, produs de Hulu şi plasat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, îşi propune să spună o poveste atemporală despre "nebunia" războiului, potrivit Reuters.

La proiecţia în avanpremieră pentru presă, Clooney a spus că iniţial nu a dorit să se implice în adaptarea romanului din 1961 al lui Joseph Heller, despre un soldat dintr-o bază a armatei americane care se luptă cu birocraţia militară.

"Este un roman îndrăgit", a pus Clooney, producătorul executiv al serialului şi regizorul a două dintre episoade, la un eveniment organizat de Television Critics Association. "Nu vreau să stric acest lucru".

Actorul a mărturisit că a fost atras de proiect deoarece ''scenariştii au făcut o treabă minunată în transpunerea personajelor'' în serialul de şase episoade, care va avea premiera la 17 mai în reţeaua de televiziune Hulu.

Pelicula va permite dezvoltarea poveştii imaginate de Heller, care, potrivit lui Clooney, a fost scrisă pentru "a ironiza funcţionarismul şi birocraţia războiului precum şi ridicolul acestuia".

"Cred că este încă valabil", a adăugat actorul. "Cu toţii ne petrecem zilele şi nopţile stresându-ne din cauza unor astfel de situaţii. Povestea redă nebunia situaţiei".

''Catch-22'' spune povestea lui Yossarian, un pilot american nemulţumit că armata măreşte numărul misiunilor la care trebuie să participe pentru a putea fi lăsat la vatră. Pentru a evita executarea ordinelor, Yossarian încearcă să se prefacă nebun, dar singura modalitate de a-şi convinge superiorii este să le arate că doreşte participarea la şi mai multe misiuni periculoase, ceea ce creează atmosfera de absurd a romanului.

Cartea a fost adaptată pentru marele ecran în 1970, în regia lui Mike Nichols, cu Alan Arkin în rolul lui Yossarian.

"Cu toţii ne trezim în fiecare dimineaţă într-o stare de anxietate globală, iar romanul este o frumoasă sublimare a acestui lucru, o sublimare profetică", a spus coscenaristul Luke Davies.

Christopher Abbott joacă rolul lui Yossarian, iar Kyle Chandler îl interpretează pe superiorul acestuia, colonelul Cathcart. Iniţial, Clooney intenţiona să-l joace pe Cathcart, dar, în cele din urmă, a preluat rolul comandantului Scheisskopf.

Cea mai recentă apariţie a lui Clooney (57 de ani) într-o producţie de televiziune datează de acum 20 de ani, în rolul medicului Doug Ross din popularul serial pe teme medicale ''ER''. Actorul a avut apoi o carieră de succes cu filme precum ''Ocean's Eleven'', ''Gravity'' şi ''Up in the Air''.

Clooney a declarat că este bucuros de reîntoarcerea la televiziune. "Nu contează mediul", a spus Clooney. "Contează doar calitatea muncii şi lucrurile pe care reuşim să le realizăm''.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212