REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

George Karam vrea să SCAPE de PUȘCĂRIE, invocând probleme de sănătate

George Karam vrea să SCAPE de PUȘCĂRIE, invocând probleme de sănătate

Replica API 3 aprilie 2021 | 22:55 2931

Patronul restaurantului Beirut, George Karam, condamnat definitiv la 8 ani și o lună de închisoare în dosarul Beirut, a solicitat instanței întreruperea executării pedepsei pe motive medicale cu motivarea că suferă de insuficiență cardiacă, ulcer gastroduodenal și alte afecțiuni cauzate de vârsta înaintată care îl pun în imposibilitatea obiectivă de a continua executarea pedepsei de 8 ani, 1 lună și 10 zile închisoare. După respingerea cererii depuse pe rolul Judecătoriei Gherla, Karam a făcut apel contestând decizia.

În motivarea cererii, Karam a explicat că suferă de insuficiență cardiacă, ulcer gastroduodenal și alte afecțiuni cauzate de vârsta înaintată. Conform expertizei medico-legală efectuată a reieșit faptul că George Karam prezintă diagnosticul de ,,HTA gradul Il risc foarte înalt, cardiopatie ischemică prin afectare univasculară, insuficiență mitrală grad Il, aritmie extrasistolică, ateromatoza arterelor membrelor inferioare, BPOC stdadiul Ill Gold, leziuni ischemice vechi occipital stâng, atrofie corticosubcorticală.

S-a mai motivat și faptul că nu este o persoană periculoasă, este în vârsta, nu provine dintr-un mediu infracțional și ca atare în condițiile în care instanța va admite contestația nu ar exista niciun pericol ca să se sustragă de la executarea restului pedepsei.

Comisia medicală a arătat că afecțiunile de care suferă acesta pot fi supravegheate prin dispensarizare în rețeaua sanitară a Ministerului Justiției. De asemenea, a fost apreciat că nu se impune întreruperea executării pedepsei. Având în vedere concluziile expertizei, instanța a considerat că George Karam nu se află în imposibilitate de a executa în continuare pedeapsa astfel că cererea a fost respinsă.

Karam nu a fost mulțumit și a depus contestație la decizie

După aflarea sentinței penale cu numărul 1227/26 noiembrie 2020 a Judecătoriei Gherla, Karama a depus contestație solicitând reexaminarea acesteia.

Instanța a respins contestația formulată ca nefondată. Sentința este definitivă!

Cine este George Karam?

George Karamn este fostul patron al restaurantului Beirut în care au murit trei tinere. În seara zilei de 5 aprilie 2014, un incendiu izbucnit la restaurantul „Beirut“ din Constanţa a dus la o dramă. Trei tinere au murit blocate într-un vestiar, la primul etaj al restaurantului cu specific libanez.

Magistrații Curții de Apel s-au pronunțat marți, 19 noiembrie 2019 osarul Beirut, în care prima instanță l-a condamnat pe George Karam (patronul localului) la 10 ani de închisoare și l-a obligat la plata sumei de 2,5 milioane de euro. Magistrații Curții de Apel au admis apelul lui Karam și au micșorat pedeapsa, de la 10 ani, la 8 ani și 1 lună, achitându-l pentru una dintre fapte, respectiv abuz în serviciu.

Tragedia a avut loc în 2014

Reamintim că anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a lui George Karam, patronul restaurantului Beirut, pe 5.08.2015, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de distrugere din culpă - una în formă agravată, a infracţiunii de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, a infracţiunii de realizare a construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale a existenţei acestora - forma agravată, a infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, a infracţiunii de construirea fără autorizaţie într-o zonă construită protejată, a infracţiunii de primire în muncă a unor persoane fără încheierea contractelor de muncă, precum şi a 40 de infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Alături de el, în fața magistraților au ajuns și SC Middle East Parteners SRL, Constantin Pavel, SC Tinel Cristi SRL, Dumitru Jurca, Gheorghe Nirlu, Sultana Nirlu, Florentina Gica Coroianu, Mihaela Zdru și Florin Iordache. Este vorba despre teribilul incendiu, în urma căruia trei tinere și-au pierdut viețile, în aprilie 2014. Dansatoarele Mihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţeanu, cât şi cântăreaţa Nicoleta Cengher au ars de vii în restaurantul morţii, aflându-se la mansarda localului.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Inca e liber!!!
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367