REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

George Măndilă: Sunt foarte mulți care cântă prohodul stațiunii Mamaia. Video

George Măndilă: Sunt foarte mulți care cântă prohodul stațiunii Mamaia. Video

Mirela PASCAL 22 februarie 2024 | 00:00 3873

George Măndilă, președintele Organizației de Management al Destinației Mamaia- Constanța, s-a aflat miercuri, 21 februarie, în studioul Replica, unde a acordat un interviu în cadrul căruia a vorbit despre promovarea stațiunii Mamaia. Totodată, Măndilă a vorbit și despre evenimentele care vor avea loc în acest sezon estival, dar și despre concursul public de soluții creative pentru noul logo și slogan al destinației turistice Mamaia.

George Mandila: Sunt foarte multi care canta prohodul statiunii Mamaia. Video

În debutul interviului, George Măndilă a făcut un bilanț al anului trecut. ”Anul 2023 l-am încheiat bine, cele mai importante sunt cifrele, iar cifrele nu mint niciodată. Pe destinația turistică Mamaia Constanța la toți indicatorii turistici am avut am avut o creștere. Creșterea nu a fost mare, a fost de peste 3 %, dar suntem în trendul economiei naționale. Stațiunea Mamaia nu a rămas în coada preferințelor, este total invers. Într-adevăr, sunt foarte mulți care cântă prohodul stațiunii Mamaia, pregătesc deja colivele, ei bine le transmitem că se înșală. Că unii o laudă sau o critică, până la urma urmei turiștii români o aleg de fiecare dată și se pare că suntem pe un trend pozitiv. Nu neg faptul că peste 90 din turiști sunt din România, cei străini sunt foarte puțini”, a spus George Măndilă. De ce? Că nu este promovată stațiunea și în afara țării? ”Principalul motiv este bugetul de promovare în străinătate. La ora actuală, oriunde te-ai duce, pe orice piață internațională pe masă se discută de bugete imense de promovare. Marile destinații, chiar de lângă noi cum ar fi Grecia, Turcia chiar și Bulgaria, ca să nu mai vorbesc de destinațiile majore Italia, Franța sau Spania, alocă niște sume impresionante pentru promovarea în exterior. Ei bine noi nu le alocăm pentru că ele ar trebui centralizate, Ministerul Turismului ar trebui să aibă la dispoziție o sumă foarte mare pentru promovare în străinătate. Această sumă ministerul nu o are, iar ca să ne ducem noi în exteriorul țării ar însemna un efort extraordinar de mare din punct de vedere financiar și nu ni-l permitem”, a completat Măndilă.

Indiferent dacă ai buletin de Mamaia sau nu, pe autorizația de construire a acelui apartament scrie apartament de vacanță, nicidecum locuință

Recent, a apărut taxa de promovare a turismului, pe care o vor plăti nu doar operatorii, ci şi oamenii care locuiesc în staţiune, aspect care îi nemulţumeşte pe localnici. ”Este aceeași taxă cuprinsă în hotărârea de Consiliu Local care reglementează taxele și impozitele la nivel de municipiu. Într-adevăr, este vorba despre apartamentele din stațiunea Mamaia, care plătesc o taxă de 200 de lei pe an, asta înseamnă 55 de bani pe zi. Vocile care ni se opun spun că ar trebui scoasă la cei care au buletin acolo, care locuiesc acolo. Eu țin să le aduc la cunoștință că indiferent dacă ai buletin sau nu, a deține un apartament de vacanță în stațiunea Mamaia, pe autorizația de construire a acelui apartament scrie apartament de vacanță, nicidecum locuință. Nu știu prin ce artificiu au reușit să-și facă buletine acolo, asta este altă poveste”, a explicat președintele OMD.

George Mandila: Sunt foarte multi care canta prohodul statiunii Mamaia. VideoGeorge Măndilă

O mulțime de concerte în Mamaia și Constanța, în sezonul estival!

La ce să ne așteptăm în sezonul estival care bate la ușă, de la stațiunea Mamaia? ”Concertele gratuite din piațeta Cazinou, care distrează turiștii. Dacă anul trecut am organizat 11 evenimente, anul acesta dorim să facem 25 sau 30. Din start este un pas înainte foarte important, totodată, nu funcționăm doar la piațeta Cazinou, intrăm și în piațeta Perla, la a doua scenă, iar acolo intenționăm să aducem spectacolele pentru copii. Pentru Constanța intenționăm ca de 1 Mai și de Paște să intervenim în piața Ovidiu cu trei concerte, mini vacanța va începe la 1 Mai  cu trei concerte la Piațeta Cazinou, iar după aceea ne mutăm în zilele de Paște în Piața Ovidiu perioada 4,5,6  Mai. Pot să vă spun este că depășește două milioane de lei. Așa mi-am propus pentru că turiștii din stațiune trebuie să le oferim distracție gratuită”, a mai precizat Măndilă.

Mai multe declarații, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212