REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.8° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

George Niculescu a predat ștafeta! Constanța are un nou prefect. VIDEO

George Niculescu a predat ștafeta! Constanța are un nou prefect. VIDEO

Replica API 16 octombrie 2020 | 10:38 2490

În Sala "Remus Opreanu", din cadrul Palatului Administrativ, prefectul județului Constanța, George Niculescu, și-a prezentat, joi, 15 octombrie a.c., bilanțul mandatului. Vă reamintim faptul că acesta și-a dat demisia din funcția de prefect al judeţului pentru a participa la Alegerile Parlamentare ce vor avea loc în data de 6 decembrie. Noul prefect al județului este Silviu Coșa.

George Niculescu a renunțat la funcția sa de prefect al județului Constanța pentru a candida la Alegerile Parlamentare. Acesta a prezentat bilanțul celor 9 luni de mandat, într-o conferință de presă. "Astăzi (n.r. 15 octombrie) am fost eliberat din funcţie, la cerere. Începutul mandatului meu a început pe 30 decembrie 2019, atunci când mi-am depus jurământul. Nici prin cap nu mi-a trecut ca voi fi cel care va gestiona o astfel de pandemie. Îmi pare rău că nu am reușit să punem punct acestei pandemii.

Proiecte importante realizate de Niculescu

Pentru început, acesta a ținut să precizeze cele mai importante proiecte pe care a reușit să le ducă la bun sfârșit în acest mandate, chiar dacă a fost unul destul de scurt. „Printre proiectele pe care le-am desfășurat se pot enumera: malul surpat de la Cumpăna, în primul rând. Suma de 25 milioane lei a fost alocată pentru reabilitarea zonei și astfel, lucrările au mers mai departe. Viitoarea calitate pe care o voi, și sper că o voi avea, mă va ajuta să nu abandonez acest subiect. Un altul, este sensul giratoriu de la Lumina. L-am implementat destul de rapid. Lucrările au durat 2 luni și astăzi avem un sens ce fluidizeaza zona si asigura siguranta cetățenilor. Un altul, interconectarea județului cu cele mai îndepărtate zone din România și anume, conectarea aeroportului Mihail Kogalniceanu de orațe din țară. Am reușit să aducem 4 curse interne și trebuie menționat este faptul că omologii din vestul țării nu au fost prefecți ci chiar primari. Vă aduc aminte de ranfluarea navei Queen Hind, începerea noului an școlar în context pandemic și multe altele” a declarat George Niculescu.

Alegerile locale și organizarea lor

Totodată, acesta a trebuit să gestioneze organizarea Alegerilor Locale în context pandemic. „Alegerile locale, au reprezentat o altă etapă de care m-am ocupat îndeaproape. Le-am organizat și tot ce a însemnat acest proces de la începutul perioadei și până se termină. Am ținut alegeri în plină pandemie iar pe lângă distribuirea buletinelor, am dat și dezinfectanți și măști și tot de ce au avut nevoie secțiile de votare” a mai spus Niculescu.

Carantinarea persoanelor venite din străinătate

Un alt moment cu un puternic impact pentru fostul prefect a fost acela de a gestiona venirea celor 605 români din străinătate ce au fost carantinați în mai multe zone din județ. Se pare că și acesta a fost dus la îndeplinire cu succes iar județul a fost ferit de o infectare în masă. „O altă etapă pe care am manageriat-o cu success a fost carantinarea celor aduși din afara. Atunci, eu și familia mea am fost ținta multor injurii și amennțări. Doar eu eram responsabil pentru toate lucrurile rele care aveau să se întâmple în județul Constanța. Au venit 605 persoane din Italia. Eu, personal am stat în fiecare seară pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu pentru a mă asigura că totul se desfășoară în siguranță. Nu am avut niciun caz de persoană care să plece din carantină. Din toate, doar 2 persoane au fost confirmate. La sfârșit, totul a fost în regulă” a mai adăugat acesta.

Constanța, al doilea oraș ce a beneficiat de un spital militar

Vă reamintim că municipiul Constanța a fost al doilea din România care a primit un spital militar mobil, care în acesta zile este extrem de necesar. „În urma primirii acestor persoane, vă reamintesc că am fost al doilea beneficiar al unui spital militar mobil, după cel de la București, care astăzi ne prinde foarte bine și unde sunt tratați constănțenii. E un câștig acest spital și pentru asta mulumesc Guvernului României” a mai declarat Niculescu.

Deschiderea bisericilor de Paște, un nou impediment

Cu toate că era agasat de cetățeni pentru a redeschide bisericile cu ocazia Sărbătorilor Pascale, nici de această data, prefectul nu a lăsat frâiele din mâini. „Perioada sărbătorilor Pascale a reprezentat o altă problem pe care consider că am administrat-o cu fermitate și succes. Atunci, primeam peste 1.000 de mail-uri și scrisori ce îmi cereau redeschiderea lacașurilor de cult. Hotărârea aceasta nu ținea de prefect ci de cei de la guvernare. Atunci am fost ferm și poate ca aș fi câștigat multă simpatie însă am considerat că dacă elevii, copiii pot fi privați de școală și de educație, am considerat că putem ține și credința în suflet și să nu mergem la biserică… tocmai pentru a preveni răspândirea virusului” a mai spus fostul prefect.

Gestionarea sezonului estival

Imediat după acestea, s-a dat startul sezonului estival, ce prevestea infectări în masa în rândul constănțenilor din pricina turiștilor însă, prefectul a demontat și acest mit și a explicat ce anume s-a întâmplat și cum a dus și această etapă la bun sfârșit. „Sezonul estival, o nouă provocare. Iarăși am fost ținta acuzelor iar vina pe care o purtam este că vor veni turiști, iar Constanța va fi un focar de nedescris. Aglomerări, agitație și presiune. Vă reamintesc că am avut hore care arătau pericolul eminent. S-a încercat înjosirea județului însă nu s-a întamplat absolut nimic. Autoritățile au fost ferme iar numarul a fost unul foarte scăzut de cazuri. De exemplu, noi aveam 82 de cazuri într-o săptămână, din iulie, iar alții înregistrau acest număr pe zi. Deci, nu au existat probleme iar această activitate a fost și ea dusă la capăt cu brio.

Constanța a fost vizitată de nume mari din politică

„Am primit vizita mai multor miniștri din Guvernul României, fapt ce scoate în evidență faptul că județul Constanța este important pentru Romania. Printre numele mai au fost: premierul României, Ludovic Orban, președintele, Klaus Iohannis, Costel Alexe, Nelu Tătaru, minstrul Agriculturii, cel al Transporturilor, Violeta Alexandru, cel al fondurilor europene, ministrul Marcel Vela și mulți alții. Prezența acestora a arătat cât de important este județul Constanța pentru Guvernul țării noastre” a conchis George Niculescu.

Noul prefect al județului Constanța este de acum, economistul Silviu Coșa. George Niculescu a spus în cadrul conferinței că va candida la Senat de pe poziţia a doua.

VIDEO:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da, preia un domn despre care se spune numai lucruri bune, preda un domn despre care se spun, in general, lucruri rele!
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272